Минали са само два месеца от новата година, а модните тенденции вече са на приливи и отливи. Някои са тук, за да останат, а други са доста по-преходни. Началото на 2019 година е като празно платно, готово да бъде изрисувано от вашите идеи.

Marie Claire се обръщат към експерти в сферата на грима като Сър Джон, Ели Малоф, Ейми Строци, Адам Брюшaд и Киндра Ман. Преди изданието те дадоха прогнoзата си за тенденциите през 2019 година. От монохроматичност до сияйна кожа, това е гримът, който всички знаменитости ще носят.

Смели цветове

Вижте тази публикация в Instagram.

Denim liner #AZURE #JSxSJ

Публикация, споделена от S I R J O H N (@sirjohnofficial) на

Оставете скучната неутрална палитра и изберете ярките цветове. Започнете с очите.

"Неоновите очи са добро начало да прегърнете цветовете с отворени обятия", казва Сър Джон - "Тествайте тенденцията с ярка очна линия или пък цветна спирала." Брюшад, който майсторски изпълни тази тенденция с червен опушен грим върху Лили Райнхарт на тазгодишните награди "Златен глобус", е съгласен, че това е една от големите стъпки, които трябва да предприемем тази година.

Монохроматичен грим

Вижте тази публикация в Instagram.

#TBT @madelame for @comic_con #makeupbyelie

Публикация, споделена от Elie Maalouf (@elienmaalouf) на

Това е невероятно лесен и ефектен подход към грима - техниката включва използване на сходни нюанси върху лицето по различни начини. Правилото, което трябва да следвате, е "същото, но различно". Брюшад обяснява:

"Всичко е свързано с използването на еднакви тонове и нюанси, като гледате очите, бузите и устните да се имитират по красив начин."

"Свежо е, младолико е и напомня на пролетта", според Малоф, който е отговорен за очарователния вид на Маделин Печ по-горе.

Озарена сияйна кожа

"Свежестта е винаги на мода", казва Малоф - "Оставете тежките фон дьо тени и пробвайте такива с по-фино покритие, за да постигнете по-свеж и натурален вид."

В крайна сметка, за перфектното лъчезарно сияние е важно да се грижите за кожата си.

"Серум от витамин C и хиалуроновата киселина са едни от най-добрите средства против стареене", предлага Сър Джон - "Серумът увеличава клетъчния оборот и минимализира хиперпигментацията и акнето. Хиалуроновата киселина е чудесна за хидратиране. Тези две съставки са ключови за здравословен блясък на кожата."

Розови сенки за очи

"Това е тенденция, която особено харесвам за тази пролет", казва Строци - "Розовите сенки са по-меки като тон и формула, което ги прави по-лесни за носене отколкото си мислят хората. Обичам да добавям супер фин блясък в центъра или вътрешните ъгълчета на окото за ефектен завършек."

Изразителни вежди

Адам вярва, че силните вежди са винаги на мода, но ще ги виждаме много по-често през 2019 година.

"Обичам тъмни вежди със силна и съвършена форма, арка и дължина", казва той. Като тези на Сара Полсън по-горе, например.

Блестящи акценти

Сър Джон описва тазгодишните тенденции в блясъка като леко отколение от тези през 80-те в диско модата. През 2019-а ще бъдат по-разхвърляни и несъвършени, но по готин начин. "Тенденцията е футуристична и холографична, използва се блясъка органично и без много прецизност в апликацията, за да се добави малко лъскавина", отбелязва Сър Джон.

Красиви пастелени цветове

Вижте тази публикация в Instagram.

Bombshell beauty @busyphilipps heading out the door #goldenglobes2018

Публикация, споделена от KINDRA MANN (@kmannmakeup) на

Ако харесвате по-нежни цветове, пробвайте пастелени тонове като бледорозово, бебешко синьо или ментовозелено. Ман казва, че щом цъфнат пролетните цветя, ще виждаме тези леки и проветливи нюанси навсякъде. Тя съветва да се съчетават с графична очна линия за по-забележителен вид.

Ярко оцветени балсами за устни

С тях получавате най-доброто от двата свята - обилна хидратация и великолепен цвят. Ман твърди, че ще станат още по-популярни тази година. Може да се разчита на тях през всички сезони, тъй като никой не обича напуканите устни.

Издължени сенки за очи

Тази тенденция напомня за легендарната Ейми Уайнхаус и иконичната ѝ очна линия. Брюшад предсказва, че тази година на преден план ще бъдат много драматичните издължени сенки за очи в традиционните форми на очната линия.

Просто бъдете себе си

Това е най-важната тенденция: просто носете това, което ви кара да се чувствате най-добре и най-комфортно. "Тенденциите са забавни, но най-добрият грим винаги е резултат на истинското и уверено себеизразяване", казва Брюшад.

"Не се страхувайте да поемете риск, да пробвате нещо ново и просто да бъдете себе си!"