Пролетна витаминозна гозбица в тестени гювечета

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ: За тестото: 300 г брашно, 150 мл вода, 10 г жива мая, 1 каф. л. сол, 1 ч. л. захар, 2 с. л. олио, лимонов сок, получен от 1/3 плод, 2 с. л. олио- за намазване на гювечетата; За ястието: 1 глава стар кромид лук, десетина стръкчета зелен лук, 3- 4 стръкчета пресен чесън, 3 чушки – червена и зелена, 1 морков, 1 картоф, 2 пресни домата или същото количество от буркан, 200 г лапад, 7- 8 листа от киселец, 4- 5 с. л. олио, малко водичка, 1 каф. л. червен пипер, 1 каф. л. чубрица /плюс съвсем малко балканска/, пресен копър, /по желание можете да сложите и гъби/

Обратно в новината

Коментари - Пролетна витаминозна гозбица в тестени гювечета | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малеее,това е страхотно,непреманно ще го опитам,ама играчка си е май.Благодаря за идеята.Но няма да го ядат моите зверове без месце,туй си го знам.Приятен ден!

Браво, красиво, вкусно и приготвено с любов!