Пролетна витаминозна гозбица в тестени гювечета
ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ: За тестото: 300 г брашно, 150 мл вода, 10 г жива мая, 1 каф. л. сол, 1 ч. л. захар, 2 с. л. олио, лимонов сок, получен от 1/3 плод, 2 с. л. олио- за намазване на гювечетата; За ястието: 1 глава стар кромид лук, десетина стръкчета зелен лук, 3- 4 стръкчета пресен чесън, 3 чушки – червена и зелена, 1 морков, 1 картоф, 2 пресни домата или същото количество от буркан, 200 г лапад, 7- 8 листа от киселец, 4- 5 с. л. олио, малко водичка, 1 каф. л. червен пипер, 1 каф. л. чубрица /плюс съвсем малко балканска/, пресен копър, /по желание можете да сложите и гъби/
Обратно в новинатаКоментари - Пролетна витаминозна гозбица в тестени гювечета | Лайф.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
НАЙ
Щипка красота и стил. Модели показват бляскави визии на фестивала в Кан
Рами Малек, който не прави компромис с произхода си
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Тандемът Ема Стоун - Йоргос Лантимос става все по-смел
Актьорът Дабни Колман почина на 92-годишна възраст
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Жаклин Кенеди - нежната ръка между политиката и обществото
Японски психолози съветват: Запишете гнева си на лист и след това го изхвърлете
Щипка красота и стил. Модели показват бляскави визии на фестивала в Кан
Рами Малек, който не прави компромис с произхода си