80% от хората са нещастни в работата си

Близо 80% от хората мразят работата си, но се страхуват да я напуснат, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено от сайта за видео обучение Learncliki.com.

Обратно в новината

Коментари - 80% от хората са нещастни в работата си | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До болка истинско твърдение!

работя за пари ,а това каето обичам не го работя защото няма кинти, то ми е хоби

Много обичах работата си, много работих, раздавах се, всички нови ги обучавах и въвеждах в работата си, и така 15 години работих за голяма компания. Докато те един ден не ми изядоха главата и хляба разбира се!!! Била съм възрастна, децата ми били голями и нямало за кого вече да се грижа, нямам вече големи нужди ... и какво, работата ми се превърна в кошмар, бях подложена на натиск, изолация, подиграфки и т.н. Докато намериха как да ме напуснат по взаимно съгласие, за да може шефката ми да устрои семейната приятелката на любовника си.... Ха ха ...е как да обичаш работата си? А и всичките ми приятели и познати около мен ходят на работа не защото я харесват... Защо ли???

Най обичам да лежа ленти. Много хубава работа е, вервайте ми.

Ъ! Хем си лежа- хем си режа.- А па я Нане, сакам да съм змия- рекъл Вуте. - Е па оти?- попитал Нане.- Оти ем си лежа,ем си одим къде си сакам!

Аз съм бил щастлив човек щото съм от 20% и си мислех , че е нещо естествено да не мразиш работата си

Тази констатация май се отнася и до другарите от тройната коалиция. ;)

Що ти требе да работиш, кат мое и да не работиш. Па инак плетем калцуни на една кука.

Работя като лекар - съдов хирург в клиника в Германия и много обичам работата си. Стресова, отговорна и разнообразна. Обичам да оперирам и кръвта по ръцете ми, обичам да се налагам - интересите на пациентите, на колегите и моите лични. Понякога трябва да викам по другите, понякога шефовете викат по мен. Изобщо съм щастлив. Днес излизам в отпуска и вече ми липсва.

значи си щастлив

уеле капелуе скакауец

изобщо не ти вярвам, уважаеми докторе, познавам доста лекари от т.нар. източен блок и повечето не могат да се уредят да цепнат един циреи - бг лекарите са почти персона нон грата, само защото са от бг, а не от сащ, да речем - никои не се доверява на професионалните качества на нашите лекари, а ние все още имаме отлични специалисти допускам/макар и минимално/, че си общ практикуващ лекар и "се радваш на всеобщото уважение" - т.е. терор до дупка заради произхода си, дано наистина си щастлив

Единствената работа, която ще ми е присърце е да попълвам печелившия фиш за тотото! Но пак няма да ми се работи постоянно!

Значи да не си мислим, поговорката "Работа ли е, не ми я хвали" е създадена само за Българи! Очевидно и на запад не са толкова работливи, колкото ни набиват в главите!

Това за работливите западняци е легенда, в Германия да, но примерно аз съм в Англия и тук в офиса буквално бездействаме, научих се да не работя изобщо. Друг е въпроса че може да бездействаме, но бездействаме ефективно :) Докато в България се бездейства неефективно, и основния проблем идва от как се управляват тези хора, менаджерите просто не знаят как да си свършат работата за да мотивират хората.

Dobromir Dimitrow

В България нали повечето "мениджъри" са неуки, а по принцип за началник-цехове се подбират хора, тип пъдари, да ръководят с викане и навикване! А има и такъв виц, че щели да закриват БАН, унивеврситетите и др., щели да оставят само в Симеоново и ВИФ, щото практиката показвала, че техните възпитаници имали най-голям успех като бизнесмени!

малцина са благословени с работа , на която са много доволни ,но най -важно е заплащането и хората , с които работиш.

заповядаите в булгаря от 2з години ни управляват все умни хора *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В началото обичах работата си, беше ми супер интересно и не смятах че има по-добра работа за мен, но нещата се променят след години. Смених 5-6 компаний, преместих се в чужбина за да продължа кариерата си но сега съм от 80%. Да работиш за да служиш на капиталистическият идеал си е живо робство. Аз разбрах едно нещо, колкото и пари да ми дават, колкото и добри да са условията на работа, пак не ми се става сутрин от леглото.

...тук,в 4ужбина оби4ах работата си,но наистина нещата се променят...след години мога да кажа 4е ве4е съм от 80%...омръзнаха ми културните особености...и като гледам ние,бг ,сме по-европеици от тези европеици и сме били по-eвропеици ,па макар и от далбоката бг провинция...

..дълбоката

да твърдиш,че селяндурите българи,чийто кръгозор се простира до салтата и ракията и чалгата били по-големи европейци,явно чужбина само на картинка си я виждал,българите са и винаги са били ориенталци,набий си го в празната тиква

Аз пък си харесвам работата, но не си харесвам парите!

Азси харесвам парите и то много.Всияко друго е кошмар.Не съм в БГ

Ако правиш това, което обичаш, няма да имаш нито един работен ден! Но предпочитаме да треперим за нещастната си заплата на места, които мразим, с хора, които не харесваме и за пари, които не могат да покрият и елементарните ни нужни, а от тук и живота ни такъв- защото навсякъде е пълно с хора не е на място!

определено ми е много приятно да ти чистя тоалетната , но някой трябва да го върши , всичко друго са глупости

Определено не ми миеш тоалетната ти, нито пак имам нужда някой да го прави; имаш право и възможности да насочиш живота си към това, което искаш да постигнеш или правиш. Ако ли пак съдбата разпореди другояче, винаги можеш да намериш време да правиш нещо, което ти е на сърцето- нещо прекрасно, което ще осмисля твоят живот и дарява прекрасни емоции на хората около теб.

И аз съм хигиенистка, но си харесвам работата, пък и ми отива.

Аз пък съм в другите 20 %, но работата ми е от правния сектор, та може и затова да съм от изключенията.

и аз съм твърдо в числото на тези 80 %

абе и аз искам да карам мерцедес и да чукам шефката по командировки. ама не става. за това си карам камиона. но пък синчето ми е толкова гордо с мен - в детската градина казва че татко кара камион и всички му завиждат. то и аз на неговите години исках да карам камион. леките коли, ако не бяха милиционерски жигули или линейка волга комби не ги броях за нищо. та поне детската ми мечта се осъществи

да и сигурно имаш интернет в камиона и в момента лежерно четеш този веб сайт и коментираш пък пътя го следиш с едното око и само с крака управляваш "камионо"

просто тогава се товареше. иначе да, имам си таблет. като съм шофьор не съм толкова прост че да не мога да работя на компютър. не че имам претенции да съм прекалено умен. ама теб какво те интересува? докато се товари или разтоварва или докато имам престой книжки ли да чета?

супер си

ами вземи ме за личен шофьор като съм супер

Преди 12 години записах да уча Право. Единствения плюс, който получих беше студентските бригади в САЩ. За 3 лета не спестих милиони но достатъчно за да си подсигуря прехрана и квартира без да работя в България за 2 години. За тези две години се върнах към таланта си от детството и училище - да рисувам - вече с помощта и на компютри. Резултатът - занимавам се с това което обичам, имам стабилна работа и нормален доход. Правото така и не го завърших. Може би най-мъдрото нещо, което съм правил през живота си. Достигнах до заключението, че да си по добър в правото означава да вадиш по големи престъпници от затвора, а да си по добър в рисуването - да радваш повече хората с творбите си.

Що? Ако беше завършил, щеше да знаеш, че правото не е само наказателно и не е "вадене на престъпници от затвора". Неописуемо е удовлетворението, което изпитваш, когато защитиш тезата на клиента си и справедливостта възтържествува ;) Иначе в хобитата си аз шия гоблени и редя пъзели, но не се прехранвам с това.

Коя истина бе ГОТИН?!!!

И какво като завърши право?! Всеки първи в тази държава е правист, а всеки втори икономист. И нито има адекватно правосъдие, нито икономика...По добре е да правиш нещо което ти доставя удоволствие, а ако можеш да го превърнеш и в професия и от него да печелиш значи реализацията е пълна. Има такива хора..

Аз те поздравявам! И ти пожелавам успех и занапред!

И аз те поздравявам пич. Еваларка. Дано имаш все така успехи и късмета да не те забравя!

Поздрав със Dato and Ilana Yahav-,, Send Dream,, или Дато и Илана Яхав-,,Махинджи вар,,. Това е рисуване с пясък. Рисуването с вода е също интересен начин. Успех!

Да се чете-,, Sand Dream,,:-)

Така е... Ако мразите понеделниците и чакате с нетърпение уикенда, то значи и вие сте от тези 80%. Намерете си работа, която да ви носи удоволствие и живота ви ще се промени на 180 градуса. Знам че не е лесно, но е постижимо, ако наистина го искаме. Има ли желание - има и начини, няма ли желание - има оправдание.

Моята работа е о.к, но друго ми е на сърцето, то това е проблема. Но, не съм изгубил надежда да реализирам мечтата си и да се занимавам с любимата работа някой ден, макар и в третата си възраст.

Ами вижте сега, за да не сте нещастен, изобщо не ходете на работа. Аз така правя и съм щастлив, че цялото време си е мое :)))

вие в бг може да си позволите да не работите,нито знаете какво е ипотека,наем да плащате,тока,водата са ви стотинкки,данъци не плащате,храна също не купувате,но ние двата милиона дето сме навън и дето не сме живели като вас-тати носи,мама меси си изкарваме хляба с труд,но не бъдите толкова самозабравили се,защото нещата в живота се обръщат и може скоро да дойде деня и на вас да ви се наложи да работите и да имате разходи

Ами върни се в БГ :))) да нямаш ипотека и да си седиш щастлив без работа.