Близо седем от десет души признават, че се занимават с настоящата си работа заради парите, а не защото я обичат. Над 50 процента от служителите споделят, че притежават умения или хобита извън професионалната си дейност, които биха желали да реализират, но се притесняват, че ако напуснат сегашната си позиция, в професионален план нещата още повече ще се влошат за тях.

Данните сочат още, че 63 процента от участниците в допитването се чувстват депресирани до такава степен от професионалните си занимания, че гледат със завист свои близки и приятели, които упражняват желана професия. Шестдесет и шест процента от служителите се чувстват като "в капан" в настоящата си работа, но се чувстват безпомощни и неспособни да я сменят, тъй като семействата им разчитат на техните приходи.

Служителите най-често си представят различна работа от сегашната им в областта на информационните технологии, финансовия и правния сектори. Около 52 процента от участниците в допитването споделят, че все още имат желание да реализират детската си мечта за определена професия, въпреки че не виждат голяма вероятност тя да бъде реалистична или доходоносна.