Какъв подарък да изберем за Коледа?

Какъв подарък да изберем за Коледа е въпросът, който ни съпътства неизбежно всяка година по това време. Със съвет как да избегнем конфузния момент да изберем неподходящ подарък психологът Маргарита Бакрачева коментира за БТА.

Обратно в новината

Коментари - Какъв подарък да изберем за Коледа? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато тази сутрин се събудих и погледнах през прозореца да видя какво е времето навън, първото, което забелязах, бе човек в опърпано палто, ровещ в кофата за боклук... Вероятно намери останките от нечия обилна вечеря за Бъдни вечер, защото пъхна нещо в торбата си... А може би е избирал за близките си подарък за Коледа, съобразен с препоръките на психолог?...

шарен на райета

Мда, "смартфон или таблет, които изразяват статус". Май само в България тези неща говорят за статус, въпреки, че може да са на изплащане или купени от родителите.

Поредната кака(батко да няма дискриминация), помислила че е открила топлата вода и тръгнала да дава съвети.Като гледам как са се нароили из ефирното пространство и масово ръсят акъл, оставам с мисълта, че на българския народ е приложена лоботомия, и е необходимо някой да го води за ръка.Впечатленията ми обаче са други, и слава богу.

Вече подготвих подаръците: на съпругата- Бентли, на любовницата- спортно БМВ, на децата екскурзия до Лапландия,на всички приятели-смартфони,на комшиите-по бурканче черен хайвер и шампанско,на президента- голем Кр,на мене си-още мечти

Винаги много внимателно избирам подаръци като ги съобразявам с човека, независимо от повода. Но аз често се разочаровам като получавам подаръци, защото най-често са за "отбиване на номера". Знам, че това е така, защото очаквам и другите да са съобразителни като мен, но не им се сърдя и затова си самоподарих каквото ми харесва за Коледа.

Предвид огромната безработица в България, особено младежката, и предвид многото хора без доходи живеещи в бедност и мизерия, не виждам в статията да е описан някакъв вид подарък който да не се купува с пари? А да може да се направи примерно?

ми подариха преди две години проститут и за малко да се влюбя във физиката и механиката относно възвратно-постъпателните движения. Сега подразбрах, че ще мина само с едно ново Мицубиши Еклипс - тези са луди, скоростният лост бил оформен особено, хи-хи. Всички сме на Халдики, близо е, готино, без пукотевици и с много дълъг и тих секс в луксозни апартаменти, хубаво вино в таверни, никой нито те вижда, нито те чува и явно пак ще опитаме голи посред нощ. Оппа-а, ясу.

Към преживяванията - на мен са ми подарявали уроци по танци. Вярно си е това с преживяването, беше супер добро.

Аз не съм психолог, но и аз искам да раздавам съвети. Америка-отиваш в магазина, плащаш определена сума и ти дават красива кредитна картична с надпис Щаслива Коледа. Поставят е в подходящ плик. На другият ден, получилият "подаръка" отива в магазина и си избира нещо наистина по вкус. Нищо по практично. В България обикновенните простосмъртни първо гледат цената и след това си " харесват" подаръка.

щаСливата се пише с Т- щасТлива- щасТие. Подарявам ти едно танго- Gotan Project-,,La Gloria,,:)

Благодаря за забележката за буквата Т. Не е от неграмотност.Навярно усещаш по това което пиша, че съм на ти и с литературата и с граматиката. Тангото,което ми препоръчаш е от моята серия. Доста е силно. В отговор ти предлагам да послушаш едно изпълнение на либертанго, по добро от това на самият Васко Василев.GRACE JONES-LIBERTANGO. Харесах го на една танцова забава , която си устойваха латиносите всяка събота в хотела. За очудване, най добратна танцьорка се оказа сръбкиня. Присъствието на такава забава е голяма емоция. Просто попиваш това, което виждаш и чуваш. Пожелавам го и на теб. Нали те са го измислили тангото. Приятно слушане и хев а найс найт.

Това го има вече и тук,американецо!

Няма как да знам, че тия картички ги има вече и в България. Пожелавам на българите, когато купуват подаръци да имат същите пари като американците,

Предпочитам дебел бял плик.

Съпругата ти може да се зарадва и само на "дебел бял плик" без думата плик.

Комбинацията от двата подаръка - със и без плик - ще бъде най-подходяща за всяка съпруга и въобще дама ;)

Наистина е труден избора... На едни подарявам BMW, на други TOYOTA... тази година към 15 коли се събират за подаръци...

От тези на Shell ли, дето ги раздават като бонус, ако заредиш гориво за 12,80лв. :)

ДРЪН....ДРЪН....ДРЪН....Подаръците са за богаташите.На бедняците не им се живее тоя мръсен живот. 80 процента са бедни в България.Представете си хората по селата с галошите да тръгнат да купуват подаръци....А нашите милионери си изкарват празниците и купуват подаръците от чужбина.

Много си ограничен/а.

Е това е най-трудното - с малко средства да подариш нещо ценно, което би зарадвало човека на когото правиш подарък...за мен това е почти невъзможно

Бънджи....мнооооооо добра идея за подарък на Тъщата!!!!

Болшинството българи се чудят как да скалъпят коледна и новогодишна трапеза с ограничените си средства тия бълнуват за подаръци. Я си ............

Не е нужно подаръкът да е скъпо струващ - важно е отношението и вниманието, но оскотелият индивид едва ли се замисля за нещо различно от собственото его. Така че я си....... подарете нещо и не пишете глупости.

С нескъпите подаръци спонсорираш китайската икономика. Мога да празнувам весело и без да получавам и подарявам подаръци. По важен е дъхът на празника а не подаръците. Това за измислени глупости.

Ще се лишиш от трапезата и ще купиш на внучето подарък. Коледната трапеза може да е постна и на 24- ти , и на 25- ти декември. Само за трапеза мислиш... А щастливите детски очета...

Месото не е толкова скъпа храна. Направете сметка ако сготвите месо и ако сготвите постно ястие какви пари за какви продукти ще похарчите, колко труд ще положите и сами преценете кое колко струва.

Моята свекърва живее в северна Б-я,а ние в централна.За 30 год нито един път не купи или даде пари за Коледа(Нова година) на децата ми.Вече не са детски очета,а на млади мъже.Но аз никога няма да забравя и да я гледам на стари години!И никога няма да бъда такава лоша баба!