Яжте мюсли след тренировка

Американски учени съветват след тренировка да изядете чиния с мляко и мюсли, за да освежите тялото си, вместо да посягате към вредните енергийни напитки.

Обратно в новината

Коментари - Яжте мюсли след тренировка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дего викаше Жерар Депардио в един филм "храна за птички"!

Дам, едно пилешко или свинско мюсли... не сещам за по-добро! А може и агнешко като се замисля!

Разбира се преди е имало тренировка гребане на кисело мляко и тласкане на кюфтаци ;)

Няма как да стане. От мюслито ми се гади, а след тренировка изобщо не мога да ям.

Ти май въобще не тренираш.

Ти май въобще не тренираш, защото след тренировка наистина няма апетит, поне през първите 45-50 минути.

Пцолютно! След една добра тренировка ти се иска да не доближаваш храна. Половин-един час след това е добре да хапнеш я омлет с масло, я пържолка. Мюслито по-добре го дай на загорели гълъби и врабчета в парка :D

Да бе, плюскай пържоли и омлети. Язък ти за тренировката.

азко и аз сам така. след тренировка, кои каквото ще да ми говори, едва се дотатрям до нас и не искам да погледна храна. настроението ми е отлично, серотонинат висок, но поне един час, храна не искам да видя. и ако някои ми каже, че не тренирам, моля, моля... ходя на кикбох цардио 2 пати в седмицата, бягам по 5 километра 2 пати в седмицата, еедин пат пилатес и един пат едночасова тренировка с трениор с гирички и сериики. живея в уса и зимата няма как да се движа и това ми е е развлечението след училище и работа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това на картинката са някакви хидрогенирани зърнени стружки, или по нашенски да го кажем: пръжки с консерванти. Не е ли по-здравословно да се хапнат едни овесени ядки, накиснати в малко вода с мед, може малко стафиди и ядки също да им се добавят?

Екструдирани лигни някакви. Толкова са полезни, че мишките оставени само на вода, умират значително по-бавно от тези, оставени на вода и екструдирани шитни.

Гледам, че имам минуси и се чувствам длъжен да се обяснявам. Корнфлейкс се произвеждат чрез екструзия. Какво представлява екструзията знаете ли? Това е да се прекара под налягане някакъв материал, в случая лепкава зърнена каша, през специален шприц, така че да се получат накрая желаните формички. За целта зърната се заливат със специален течен разтвор, за да могат да станат на каша и се поставят в машина-екструдер. При висока температура и под налягане кашата се прекарва през малкия отвор на шприца. Така се получават фигурките. За да не губят хрупкавостта си след като се намокрят с мляко, тези фигурки се омазват с някаква мазнина и шекер. Тъпото е, че при този процес фактически "заминават" почти всички полезности на зърното, понеже заради температурата и налягането се разграждат и лизинът, и мастните киселини и разбира се витамините, които, производителите са добавили в кашата, загрижени за вашето здраве.

Абсолютно си права. То по принцип и статията е правилна, защото под мюсли се разбира точно комбинацията от овесени ядки, със сушени плодове и малко сурови ядки (така се продава и в магазините). А това, че авторите не са си направили труда да намерят правилна снимка и са сложили снимка на корнфлейкс обърква доста хората...

Големи "учени". Мюслите са толкова естествена храна, направо извира от природата:))). Отделно да захранваш мускули със зърнени храни като източник на белтъчини/протеини/ си е епохално откритие. Месото да го ядат кучетата.

Йес бе! Хвала, човеко!

Вероятно е намаляла консумацията на мюсли и това е платена търговска информация.