Йогата увеличава интелектуалния потенциал

Практикуването на йога 3 пъти седмично увеличава интелектуалния потенциал.

Обратно в новината

Коментари - Йогата увеличава интелектуалния потенциал | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така Наречената Хата - "йога" - упражнения за гъвкавост на тялото са полезни. Но те не водят до по-пълноценно използване на умственния потенциал! Учените от САЩ са направили изследвания сравнявайки резултатите от различни Медитативни и Йога програми. Резултата е най- добър при групата практикуваща ТМ - Трансцендентална Медитация. В Калифорния Йога клубовете започнаха от няколко години да предлагат и обучение на Трансцендентална Медитация.

Спортът винаги води до подобряване на общото състояние. Защото тук става дума точно за това, хатха йога фактически представялва система от физически упражнения достъпни за широката аудитория.

Тотални лъжи! Йогата създава единствено зомбита, които да бъдат лесно манипулирани от своите господари - т.нар. "учители". Йогата е специална система от упражнения, с които да се отворят мозъчните центрове и да се предизвикат т.нар. тета мозъчни вълни, които са характерни за мозъка в полубудно състояние, близко до хипнозата. В такова състояние човешкият мозък е най-податлив на внушения. Именно това се използва от гуруто, за да внуши определени модели на поведение и мисли у практикуващите йога. Ами я се запитайте, ако йогата е чак толквоа полезна, защо почти никой не я практикува в нейната родина, Индия, или пък в Китай, а?

Никога не съм разбирала защо трябва да се чекнеш във всевъзможни пози, за да се чувстваш добре? Да не говорим, че имаме Спасител-Христос - най-силната, любяща и чиста енергия. Защо не следваме него?

Защото е по-трудно от йога, дори. Хатха йога е приемлива от гледна точка на атеистичния гражданин, като система от урпажения, които да го поддържат в някаква кондиция. Вие съвестна християнка ли сте? Правите ли поне едно 100 поколна дневно, постите ли регулярно, изповядвате ли се всяка седмица, спазвате ли примерно правилото на оптинските старци, часовете спазвате ли и т.н. и т.н. Или го раздавате ни повече ни по-малко християнка, от тези, които се правят на йоги. Не знам за вас, но за мен употребата на думи като "православие", "йога" и т.н. в журналистически статии, писани с развлекателна цел, ми се струва цинично.

Ето един линк с презентация на научно изследване по темата: https://link - то е за Сахаджа йога

А как въздейства йогата на младите хора. Върху какъв потенциал на хората под 55 години въздейства? Колко възрастни хора могат да практикуват йога с типичните за възрастта болести- остеопорози, ошипявания, хипертонии...