Добрата стойка повишава самочувствието

Отпуснатата стойка предразполага към депресия, чувство на гняв и дори влошава либидото, съобщи в. "Дейли телеграф", позовавайки се на новозеландски учени.

Обратно в новината

Коментари - Добрата стойка повишава самочувствието | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

8901

То и изправения ... дава самочувствие и гони депресията. Лошото идва като вземе да сочи 6:30 ( 18:30) часа, но млъкни сърце...

Какво като сочи ампико! Като си на диета не поглеждаш ли менюто!? Един комплимент, една усмивка от дамата ти оправят настроението не за час или два! Какво ти пречи, ако в календара си имаш няколко млади дами с рожденните дни и имената. Пробвай и после пиши за 18:30 часа

какво стана, така и не се разбра, не писа да каже добре ли е. А по въпроса за статията, мен единственият ми проблем със стойката е, че имам шкембе отскоро (напълнях от едни лекарства и преяждане в комбинация) и ми дърпа гръбначния стълб на долу, и дори от леглото ставам шумно като слон, много лоша работа е туй шкебе, не пускайте.

Шкембе се маха, като ходиш с опънати назад рамене и изправена горна част на гърба. Включва и правилна форма "S" около кръста. Помагат леко дръпнатите назад лакти, защото променят баланса на цялто тяло. Идеята е: така при ходене се напрвягат сиклично коремните мускули с всяк крачка. Това ги стяха. И още един ефект, совен стягането. Мускулите имат и локално хранене, което значи, че при такава позиция на натоварване при ходене, те усвояват тлъстини около кръста, вкл. и от корема. Това не е насилие над коремните мускули, а тяхна естествена функция. Ккато сърцето бие непрекъснато, по подобие коремните мускули са предназначени да са стегнати и ритмично натоварвани при ходене. Това не се случва при прегърбване, когато тежестта на торса приходене се поема от гръбнака, т.е. торсът виси на гръбкака с всички последствия от това и за горкия гръбнак. Той пък има такава конструкция, че при таков анатоварване прешлените изтласкват клинообразно дисковете. Ето ти протрузии... Изобщо е мног важно да има лекарска помош за съвременния човек, но и компетентните специалисти по превенция са малко. Повечето предлагат да те оперират. Вместо да те наместят и да си здрав. А тръгнеш ли по операци, следват още и още. Сменят диска, той пък поради ниска гъвкавост презори съседния. И т.н.

Да точно за S-a ми беше мисълта - значи трябва да се стараем да ходим изправени колкото и да ни тежи... Благодаря за добрия съвет!

мНОГО ЧЕСТО НА ХУБАВИ МОМИЧЕТА СЪМ КАЗВАЛ ДА ИЗПЪНАТ ГЪРБА И ДА ОТВОРЯТ РАМЕНЕТ СИ. ДАВАЛ СЪМ ИМ ПРИМЕР С ПРЕМИНАВАЩИ ЖЕНИ; ПРЕГЪРБЕНИ, СХЛУПЕНИ РАМАНЕ, ОТПУСНАТИ! МЪЧИЛ СЪМ СЕ ДА ИМ ОБЯСНЯ, ЧЕ ЖЕНСКИТЕ ГЪРДИ ПРИВЛИЧАТ ПОГЛЕДА НА МОМЧЕТАТА, НА МЪЖЕТЕ. ЧЕСТО СЪМ СЕ СБЛЪСКВАЛ С ЯВЕН СРАМ ОТ ЖЕНСКАТА ГРЪД! А ПРАВИЛНАТА, КРАСИВАТА И ИЗПРАВЕНА СТОЙКА, КАКТО И ПОСТАВЯНЕТО НА КРАКАТА СА ТЕЗИ КОИТО НАИСТИНА ДОСТАВЯТ УДОВОЛСТВИЕ НА ПОГЛЕДА НЕ САМО НА МЪЖЕТЕ. ВИЖТЕ КОЛКО МОМИЧЕТЕ С ИЗКРИВЕНИ ПОД КОЛЯНОТО КРАКА СЕ СТРЕМЯТ ДА ПОДЧЕРТАЯТ ТОВА, КОГОТО СТЪПАЛАТА СИ ПОСТАВЯТ УСПОРЕДНО! ТЕ НЕ ПРОУМЯВАТ ЧЕ ЛЕКО ОТВОРЕНИТЕ КЪМ ПРЪСТИТЕ СТЪПЪЛА НАМАЛЯВАТ ЗРИТЕЛНИЯТ ЕФЕКТ (ДЕФЕКТ)

МОМИЧЕТА, ДЕВОЙКИ, ЗАСТАВАЙТЕ ПЛЪТНО ДО СТЕНАТА, ГАРДЕРОБА ПОНЕ ЗА ДЕСЕТ МИНУТИ! ПЕТИТЕ, ДУПЕТО, РАМЕНЕТЕ, ГЛАВАТА ДА ОПИРАТ НА СТЕНАТА! НЕКА ТОВА СТАНЕ МОДЕЛ НА СТОЙКА, А ПОСЛЕ СПОДЕЛЕТЕ ДАЛИ НЕ СЪМ БИЛ ПРАВ. КОГАТО СТОЕТЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НО ПОЛОЖЕНИЕТО НА СТЪПАЛАТА СИ; НЕ СЪБИРАЙТЕ ПОСОКАТА КЪМ ПРЪСТЕТЕ, НЕ ЗАСТАВАЙТЕ С ИЗКРИВЕНИ ЕДНО КЪМ ДРУГО СТЪПАЛА, ЕДНО ЮМРУЧЕ РАЗШИРЕНИ КЪМ ПРЪСТИТЕ СТЪПАЛА, ЩЕ ПРИКРИЯТ ИЗКРИВЕНИТЕ ГЛЕЗЕНИ

В поп модата днес е модерно да си "захлюпват" краката, т.е. вместо с раздалечени пръсти да застават с раздалечени пети. Освен че изкривява визуално краката под коляното, има още един негатив, който е по-страшен. Такава позиция на пръстите натоварва неестествено много външната връзка (латерална колатерална) на колянната става. С времето тя сдава багажа и почва да боли. Осакатява се след години от това. Между другото възрасни хора, които за няколк години са допуснали неглижирането на правилната позиция на стъпалото, почват да страдат. И като си оправят походката и стойката на стъпалата, болката намалява и изчезва. Но това е когато е за кратко. Моничетата, които днес го правят за дълго, т.е. цялата младост, пишете ги пациентки на фармацевтичните компании. А почнеш ли с болкоуспокояващи, стомаът се скапва и целият организъм рухва. Иди го разправяй на момичетата, след като е така модерно да застанеш като по- звездите. Всъщност е лумпенско, посредствено, уникално сбъркано и оротивоестествено. Китайките ходят така и след средна възраст почват да стъпват в паници и да се клатят като патици. Това е голяма опасност за здравето на цели две поколения жени в Европа и САЩ. За криенето на гърдите междуизгърбените рамене е говорено няколко десетки години вече.

Бе она Стойка да ми се яви - ич нема да'а бава...

Коя бе, Стойка пипирудата ли!?

А дебелият портфейл още повече! :)

А не е ли обратното? Липсата на самочувствие води до кофти стойка?

Еми обратна връзка, братчет.

Прост съм защото съм беден, или съм беден защото съм прост?

Абе има хора които са много прости, ама хич не са бедни, така че - по-скоро първото :)

ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ, БРАТ МИ! И МАЙКИТЕ КОИТО НЕ НАСТАВЛЯВАТ МОМИЧЕТАТА; КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ НЕУДОБНО ДА ОБЯСНЯТ НАРАСТВАНЕТО НА ГЪРДИТЕ И МЪЖКИТЕ "МЕРАЦИ"

По-добре да пишат кой им плаща за тези потресаващи открития. Щото веднага ще сформирам екип, виждам немалко експерти и във форума, за да се проверят следните хипотези: - миенето на зъбите сутрин и вечер намалявя риска от кариес; - умерената физзарядка повишава настоението и апетита; - добрите доходи водят до по-високи спестявания; и, разбира се - многодетните семейства имат повече деца...

Честването на рождени дни се отразява на дълголетието. Установено е, че хората празнували най-много рождени дни живеят най-дълго.

А онази работа изправена ли трябва да стои?

Стою

Когато трябва - да! ;D :D

Стою

ПС И това повишава самочувствието.

Най-доброто средство за трайно изправяне на стойката е тренирането на състезателни танци, така съм установила аз от собствения си опит. Като бях в тийнейджърска възраст ходех леко прегърбена и с пръстите на краката насочени навътре. След ходене на курс по състезателни танци -1 година - без да се усетя си изправих стойката, при това завинаги, че дори свикнах да ходя на висок ток, при това много добре. Затова, тренирайте състезателни танци, много добър спорт, приятен и натоварващ едновременно цялата мускулатура.

Гърбът -прав, коленете- отпуснати а ханшът стегнат, коремът да се отпусне наполовина, така че мускулите да се усещат?

Модерно е в някои среди да се говори за " позитивно мислене", за това колко" широко скроен" е някой от новоизлюпените популярни персони. Когато човек е млад, здрав, с пари и власт има самочувствие, добра стойка, усмихнато лице. Ох, май, че не парите и властта правят хората щастливи, добри и усмихнати в днешно време. Важното е да си здрав, заобиколен от истински и верни приятели, които да са до теб в добро и зло.

Когато те налегнат безпаричие, безработица и болести изобщо не мислиш за добрата стойка. Грижите, тревогите , емоционалния срив те смачкват и ходиш изгърбен с наведена глава.

Ванче, изправи се малко! Погледни нещата от малко по-различен ъгъл и отключи позитивизма си! Знай, че няма човек, който винаги да губи! Усмихни се и тръгни напред!

А трябва да мислиш, нослето горе, усмивката заслепяваща, стойката изправена, насторението на шест, тия неща не изискват финансови средства, но пък с времето ще ти се върнат, в хубави емоции и в пари включително, айде малко по положително!!!

животът е синусоида - ту си горе, ту си далу. Нали знаеш какво е казал Гьоте:"Наковалня или чук, важното е да си тук"

Стою

А за това между тях - казал ли е нещо Гьоте? Щото Ванчето явно визира точно тези хора. Иначе и сутрешното бръснене повишава самочувствието. Няма да търся учени да го доказват. ;)

Ванче, изправи се! Това е временно, когато си позитивно настроен, привличаш положителна енергия.

... само така си се самозаблуждаваш...

я ДА ВИ ПОПИТАМ, КОГАТО СЕ ОТПУСНЕТЕ И ЗАНЕМАРИТЕ, КОГАТО НА "ШЕФА" ПОГЛЕДА НЕ СЕ ЗАДЪРЖА НА ВАС, КОГАТО ОСТАНЕТЕ БЕЗ РАБОТА, И СТЕ В ЗАНЕМАРЕНИЯТ И ОТПУСНАТ ВИД, ДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА УМСТВЕНИТЕ ВИ СПОСОБНОСТИ, ИЛИ ЩЕ ЧАКАТЕ ДА ВИ СЕ ОБАДЯТ ЗА РЕЗУЛТАТА ОТ ИНТЕРВЮТО. ПОМОГНИ СИ САМА, ЗА ДА ТИ ПОМОТНЕ ГОСПОД

(ИСТИНСКИЯТ) Писал съм много пъти за мъжкото ми куче. На седем годишна възраст преболедува и му се увради сърцето. С кандърми и лекарства съм го поддържал близо пет години. Та товъ болно животинче както се влачеше ( в буквалния смисъл на думата) в момента в който видеше млада наперена кучка изправяше главата, изправяше гърба, отваряше гърдите и пристъпяше като конче с предните крака! И хората казваха "Красавец", макар че после се налагаше дълго да почива за да продължим разходката! За животното ми беше думата, а вие търсите оправдания! Луций Аней Сенека пише в писмо до Луцилий: "НЕМОГА Е ПРЕТЕКСТ, ИСТИНАТА Е НЕ ИСКАМ!"

:)Стимулът е голяма работа... Когато има стимул тези действия са неосъзнати и спонтанни.