Расте броят на възрастните жени с проблеми с алкохола

С 65% за пет години се е увеличил броят на по-възрастните жени, които страдат от алкохолизъм.

Обратно в новината

Коментари - Расте броят на възрастните жени с проблеми с алкохола | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оцеляват след 65 предимно алкохолици?

Абсолйтно подвеждащо заглавие, което няма общо с написаното в статията. Това, че 10% от всички изследвани алкохолички са над 65 годишни изобщо не означава, че всяка 10-та жена над 65 има проблем с алкохола. С други думи казана - Сред 10 жени алкохолички, едната е на възраст над 65. Моля, оправете си заглавието!

А в Булгаристан 9 от 10 човека са скудоумни и се кефят на червените бандити ти останалите политически курветини!

Дебилни журналисти, както обикновенно - елементарното владеене на Българският език, и минималното количество здрав разум би трябвало да са основни изисквания за да станеш драскач, да, ама не! Не е лошо да зачетете собствения си текст, кретени, преди да извеждате заглавие! Цитирам "От участничките в програми срещу алкохолизъм вече всяка десета жена е над 60 години". Какво общо има това с бомбастичното "Всяка десета жена над 60 страда от алкохолизъм"? Според малоумната ви трактовка излиза, че цялото население на страната е обхванато в програми за лечение на алкохолизъм (не че няма нужда).

То Райнето толкова си може! Бъди толерантен - все пак сме в България и тя (списвачката на рубриката) също трябва да яде и да пие ....

Някои жени така разбират "еманципацията", демек освобождението. Мъчат се да станат мъже - пушат, пият, говорят и се държат вулгарно, агресивни, арогантни, безчувствени... Други пък търсят начин да властват над мъжа - разните му там меринджейки и бизнесМЕНки. Една съвсем малка част се възползва от освобождението, просто за да бъдат жени.

А ти "Вертеп" и "Нана" на Емил Зола не си ли чел? И тогава ли главните героини са били еманципирани?

Тука си прав - "еманципацията" всъщност, е поведението на жената от "вертепа" да стане социална норма.

Освобождението от неудачник и побойник с претенции е страхотно:)

Прелестите на модерната цивилизация не спират до тук. Хората си избраха закона на джунглата и сега просто му берат плодовете.

Много ми е смешно как се пишат и превеждат тези статии избирателно от дира. Значи Великобритания си лекува алкохолиците от женски род и те са 2000 и колко бяха на 65 мильона население. А колко са съответните в бълХария процентно? ама не - бълХария не се споменава...а болната истина е, че почти всеки възрастен индивид в бълХария си е битов алкохолик - от безизходица... Ама не - Великобритания била алкохолизирана....имала почти 3000 жени алкохолички на лечение.....на 65 мелиона население..... Ей - да фана кърпело....

не хващай кърпела,а ХВАНИ ГРАМАТИКАТА ЗА ТРЕТИ КЛАС,за да видиш,че не се пише мильон,а милИОн!

От следното изследване:"От участничките в програми срещу алкохолизъм вече всяка десета жена е над 60 години." не следва измисленото заглавие: "Всяка десета жена над 60 страда от алкохолизъм"

И освен това моля, да се изведат съответните резултати за бълХария. И да се съпоставят в великобританските. Статистически. Също и да се каже какво се прави за огромното мнозинство битови алкохолици в бълХария. Ето значи Великобритания предлага лечение и прочие. 3000 значи жени се лекуват. А какво прави бълХария???? коментира злобно британските 3000 алкохолички, забравяйки собствените си.....

Да спре да мисли за малко за скапания и провален живот в тази държава.

Алкохолик е този който не изтрезнява ! На ден по 30 - 40 грама качествен , твърд алкохол е полезен ! Особено ако се съчетае с твърд ! :)

Особено, ако се съчетае и с други твърди неща, ама те омекват от твоите твърди питиета!

Обикновено след 60 оставят алкохола, ако са пили де.Но щом трябва да е всяка десета да взема да пропия, имам няколко години да се оформя като алкохоличка.

И майка ми не пие, и баба ми не пиеше, изобщо в нашата рода никой не пие, но щом трябва да се попълни статистиката - ще се жертвам.

И в моя род е така. Най- много по глътка бира или вино и то на събирания.

Страда?Щом го прави,значи не страда,а и е хубаво,щото аз,например,когато имам главоболие,старадам,и за да не страдам,пия хапче.

кво да правят жените, на тези години вече няма секс, няма любов, зяпат сериали цял ден, а вечер обърнат по някоя бутилка за да ги приспи алкохола

Аз съм на 46 и пия всеки ден, иначе не мога да заспя или спя неспокойно, другата алтернатива е хапчета, което не е за предпочитане, просто не мога да се отърся от стреса - сметки, работа, проблеми, деца, дълъг брак .... мога да изброявам още дълго - за това 50 гр. уиски и си лягам. Дали съм алкохоличка - не смятам.

мила, разбира се, че си алкохоличка, след като всеки ден пиеш. но дано да намериш други начини за разпускане на стреса като спорт, секс, хобита, и тн.

Каква алкохоличка съм , алкохолик е човек който не може без алкохол, а аз мога - ето 2 седмици бях с малкото дете в болница - хич не ми беше до алкохол и цигари, гледах си детето, секса си е секс , не знам на колко години си , но на 46 от моята камбанария - секса е по-нарядко , но за това пък в пъти по качествен от на младини, хобита и спорт просто на тия години става по трудно и мудно.

234,ти да не си монахиня?Или си тук да се опитваш да сриваш хората?Как ще е алкохоличка Лия с 50 мл на ден,ти какво пиеш,мляко с какао ли?

Лия, има определение на Световната здравна организация за алкохолизъм - не си го спомням точно, но визираше количеството алкохол дневно и за какъв период от време. Може да го потърсиш и тогава да прецениш алкохоличка ли си или не. Аз се боя, че тези 50 гр твърд алкохол всеки ден са твърде много и увреждат сериозно черния ти дроб, което може да е по-вредно от лекарствата. Защо не опиташ леки успокояващи, на растителна основа, като валериана или комбинацията мента-глог-валериана или каквото ти препоръча някой добър невролог. Но с алкохол не се приспивай...

Хахахаха, нали не смяташ че ще седна да ровя да гледам според световните стандарти дали съм алкохоличка или не, за твое сведение французите с които съм имала честа да живея заедно 5 прекрасни години всеки Божи ден си пийват винце и започват да го пият от ранна възраст и са си много добре със здравето , раковите заболявания там са по-малко и други , сега не знам точно да ти ги изброявам, но е доказано че алкохола в малки количества - редовно има само благотворно влияние върху здравето. Това за ментата и глога и т.н. не на мен мерси , ще си пия уискито и това е. Измери точно с мерилка колко е 50 гр и виж че са точно 3 глътки!

Кой алкохолик си признава,че е алкохолик - никой?Всеки си вика другите може да са, но не и аз.