Лили Иванова: Дамян Дамянов ме усещаше

Лили Иванова разказа, че двамата с поета Дамянов споделяли сходна чувствителност и често се срещали в дома му.

Обратно в новината

Коментари - Лили Иванова: Дамян Дамянов ме усещаше | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С песните на Лили израснаха цели поколения.Успешен концерт в Лондон !! Тя е единствената певица, която пее само на български и не пее на плейбек.Поклон пред теб Лили !!

Скъпа Лили,благодарение на твоя и неговия талант преживяхме една вселена от чувства, красота и любов. Голям поклон заслужавате и двамата! След вас само остават прекрасни следи! Успешен концерт в Лондон!

Може ли да се научим да не хулим, да не мразим талантливите си хора? Дали в душите си можем да отгледаме зрънцето на добротата, човеколюбието и светлите мисли? Ако ли не?...значи сме генетично увредени.

А ти дали го усещаше или .....?

Дамян Дамянов може да се сравни със сапфир а Лили Иванова едва с обикновен планински кристал и то с примеси. Поезията на този неповторим поет е изпреварила времето и е оставила отпечатък в много сърца. Поклон пред Дамян Дамянов!

тази се е продавала винаги изгодно на властта , снаха на политбюро и некадърна певица просто Лили общата

А ти просто си един НЕКАДЪРЕН ГЛУПАК. Завистта и отрицанието са твоя единствен талант.

Иделаноо,вече съм спокоен!Едина да си признае,че има усещане!

Дали му рецитирала на френски на микрофончето за отплата!Ителектуалците също обичат френската реч!

Освен споменатите 4 песни като завършен списък, Лили е изпяла още няколко десетки песни на Дамян Дамянов... Малко е дезинформиращо такова представяне. А за изърканите коментари за възраст мога да кажа, че само съжалявам авторите им - те си мечтаят да са стари, непотребни и грохнали, ако не умрели на 75.

Victoria

Глас тя има, но в интелектуално отношение нещата са други.

безобразие е да се пишат обиди за този неоспорим талант, за този неземен глас и за този изключителен човек Лили, пълен с енергя. бих желала да имам тази енергя на неините години... Не знам кои от къде взема информаця за концерта и в Лондон, ако отворита саита на зала Troxy , ще видите цените са от 35.50 до 52.80, не че е толкова важно, ама що за информаця е това

...и защото на тъпаците им се струва изискано да се възхищават на оперна прима, някакси...класно е. А че не са били на опера се подразбира.

Престанете да хулите жената бе помочковци! Засрамете се! На нейните години бабите ви са се сдухали, а тя пълни концертните зали с глас и талант. Ако не ви харесва остаряването, мога да ви съобщя, че единствената му алтернатива е да мрете млади и прекрасни:(

Добре, че има озучителна техника и тоноператори, инак и на мегдана няма да слушат тази баба.

Чудесно е, че Лили Иванова припомня таланта и човечността на един от най-добрите ни поети: Дамян Дамянов. Нека стиховете му продължават да живеят чрез нейните песни!

Може да не е млада, но талантът й е недостижим досега. Тя е епоха в нашата естрадна или поп музика. Тя е велика както беше велика Едит Пиаф за французите. само дето българите нямат културата на французите и да ценят и пазят и се гордеят с великани в изкуството като Лили.

Почитател съм на песните и, но мисля, че отдавна трябваше да напусне сцената-просто биологичният часовник никога не спира! В Лондон може би след концерта ще посети историческия музей, където се съхранява мумията на връстника и Рамзес Втори!

ДПС, Да! Ама тя поне може се мумифицира защото е легенда а исляма на рязани пишоци като теб не дава да се мумифицират, и никой няма да запомни ... !!

...и какво общо има биологичният часовник с таланта и гласа на Лили Иванова?! Тя е на сцената за да пее, не да ти ражда деца!

И защо да спира?! Очевидно не сте я виждали на сцената, иначе никога нямаше да повтаряте в транс тая тъпотия. Колкото енергия има тя сега, вие никога сте нямал/а...

Хубаво момче ама турчее!

Хм, личи си че си от ДПС. Нали не е пяла маанета и не е въртяла кючеци. Не можеш да оцениш прекрасното и вечното. Но нищо , не си виновен за духовната си нищета.

дамян дамянов е велик поет и лили е извадила страшен късмет, че е имала възможността да изпее нещо негово. и да не се държи като, че е писано специално за нея, като че той толкова я е усещал, че едва ли не тя е казала това или искала да каже, което той е написал и да вземе да се засрами. нито едно от изказванията и не се доближава и на милиметър по чувствителност, дълбочина и интелект към това, което дамянов е написал.

Сега пишете глупости от злоба, но след концерта, когато чуждите вестници гръмнат със смайващи заглавия, поразени от таланта и и преклонната и възраст, тогава ще разберете че не сте били прави. Ние като българи трябва да се гордеем с нея. Благодаря ти Лили, бъди здрава.

Няма да разберат, първо-няма шанс да имат достъп до зужда преса, и да имат-едва ли ще разберат какво пише. И второ, дори да разберат, ограничените хора никога не си отварят очите, и техния малък свят им е много...

припомните кой вестник (говорим за чуждата преса) и какво е писал след концерта в зала "Олимпия"

Имайте уважение към старостта, още повече към заслужили уважение българи. Сега сте млади, но като остареете ще почуствате голяма болка, особено ако ви ругаят зА старостта. Човек не иска да е стар и грозен.

Всяка жаба да си знае гьола. Тази да си седи в блатото и да не осмърдява сцената със старческите си аромати!

То бива злоба и завист бива, ама чак пък толкова-ОТВРАТ е зависта, злобата и непризнаването на малкото талантливи хора, които има България. С това злобно черногледство и с тази завист никога, никога няма да стане нещо по-добро в България. Всичко хубаво в една държава се постига от хора умни, интелигентни, талантливи и най-вече трудолюбиви, а не от злобни и завистливи.

в статията за соня иончева от пловдив няма нито един злобен коментар, защо ли? а тя е сочена в щатите като една от най-забележителните оперни певици в света.

всички простаци, които са писали против лили иванова, ще си останат простаци. а лили остава в историята на прекрасната музика

Учи ли англииски или се подготвя? Стягала се била!

да и пърпъл имат чин от американската армия и са първи доносници като баба ви лили

Те не са американци- не се излагай!

да и Моцарт примерно

Харесва ми, че Лили вече не крие лицето си. Доскоро снимките и бяха или в далечен план или с развяти коси, скриващи лицето и. НЯма какво да се крие, хората, които уважават таланта й ще продължават да и се възхищават. Старостта също може да бъде красива. Тя как да бъде избегната.

За тия, двамката, дето са коментирали най-рано и шподобните на тях ще кажа едно: "Момчета и момичета, баба ви Лили и Д.Дамянов ги помнят поколения със стиховете и музиката им. Ще ги помнят още дълго. Ние, "старците" има какво да помним . Какво да си тананикаме когато сме тъжни. А вие? Вие какво ще помните след 10-20 и повече години? Мигар ще помните Криско, Алина, Галина, малина, Азисчо......... ?????? Знайте от дядо си- младостта е преходна и утре токувиж се окаже ,че сте остарели, без да помните какво сте слушали като млади! Като се обърнете назад и то няма никой!!! Не ви го пожелавам, защото, повярвайте ми, ще ви е криво.

Аркадаш, за пеенето съм съгласен Сигурно ще я запомним, ама защо ни се показва в такъв вид! Правнучката ме кара да паля лампата денем! А токът е скъп...

Пешко, прав си, ама само до някъде. Тя, че попрекалява напоследък си е вярно. Все пак, човек трябва да има мяра и граница. Ама те и Пърпъл и други подобни наскоро се "мятаха" като вдовици за х_У-й. И те бяха гротескна гледка, ама това не им пречи да са велики и "епоха". И дето се вика, дори накрая с това да ги запомним, все ще е нещо. За разлика от другите, дето ги изброих. Щото "цеело село, смърчи бело..." както пея те, а от "белото" знаеш какво следва! А, наздраве от мен и по-леко с мръвката!

Ми ти като си грозен ,кой ти е крив?

Наборе, пропусна в кохортата на музикалните недуразумения великани на попа като Граф Ампов и Белослава как беше!

Яд ме е, забравих едни кавички -"великани".

помнят ги и ще ги помнят, защото по време на комунизма са ти натрисали какво да слушаш. и африкански ритми да беше слушал 20-з0 години и тях щеше да си спомняш. заради комунистите и техните деца половината бг се изнесе и не, не слушат криско и алисия, а тъй като говорят по няколко езика като остареят ще си спомнят, джо кокър, сезария евора, бари уаит, буена виста сошъл клъб и стотици други. а лили току намери някои фен спонсор да и организира концерт навън, зорлем. както иван зашев в зала олимпия, а лили се изтъква като че е разпозната поканена от организаторите. не бих се очудила ако и в лондон случая е подобен.

Ами, кротни се най-после! Не се слагай до такива великани като ДД !

Виж за ДД само добро и поклон! Но никъде не съм го споменавал! Наистина не му е мястото между споменатите!

Дамян и Лили са икони.Който твърди обратното е тъпанар...

Душата ми вихрушка я обрули, защо я пуснах гола и пеша сред вашите ласкателства и хули Защо ви дадох своята душа? Защо ли като храм ви я отворих без да помисля аз, че някой ден незнайно кой от вас, жестоки хора иконите без свян ще окраде. Не съжалявам, че е пуст олтара и че вратите са разбити с бяс, но съжалявам че със свойта вяра днес няма где да се помоля аз. Душата ми, обрулена и мъртва пустее без икони и олтар Във нея аз ви пуснах като в църква, а трябваше да сложа катинар!

,, Когато си на дъното на пъкъла, когато си най- тъжен, най-злочест, от парещите въглени на мъката си направи сам стълба и излез,,. ,, На сбогуване,,,, Не си отивай,,,,Приказка,,,,И пак тръгни,,... Дамян Дамянов е вълшебник ...Поклон.

Светът когато мръкне пред очите ти И притъмнява в тези две очи Сам слънце си създай и от лъчите Създай си стълба и по нея се качи Когато от безпътица премазан си И си зазидан в четири стени От всички свои пътища премазани Нов път си направи и сам тръгни Трънлив и зъл е на живота ребуса На кръст разпъва нашите души Загубил всичко, не загубвай себе си Единствено така ще го решиш

Цитирането на стихове от Дамян Дамянов под изказване на тази неграмотна мегаломанка е кощунство!

Даже и не съм споменал Лили Иванова.Просто ми харесват стиховете ,а и утре е годишнината от рождението му,но,въпреки това се засрамих,след като ти ми каза-ъхъ.

и нещастник!

Дълбок поклон пред памета на великият и незабравим поет Дамян Дамянов

А на старата хлебарка да се забрани да споменава името му.

Що сте турили снимка на бабата на Лили?

Ми щото нямаме друга ...

Кто вятар тих и непокорен бях понякога студен и мокър а може би желан тъй както песните на ЛИЛИ топяха болките човешки в сърцата на на младини Така сега гласът на ЛИЛИ отново връщани в любовта със силата на вечна младост На Лили Иванова

И още песни на Лили по текст на Дамян Дамян ни карат да разберем топлите думи с които нашата поп дивя говори за приятелството си с поета Дамян Дамянов . Съхранила в себеси ноай-топли чуства към този велик наш поет, Лили показва пред нас силата на стихове превърнати от Лили в касотата на на неиния глас във незаменимо музикално и поетично удоволствше

ужассссссссссссссссссссссссссссс

МУМИЯ СИ ТИ

станеш мумия някой ден, но никой няма дори да се сеща за теб!