Той ме усещаше по някакъв начин. Все едно съм му диктувала какво да напише. Често ми казваше: “Ти даде живот на моите стихове и ги превърна в светове на толкова други хора.” Невероятен човек беше!” - каза легендата на българската естрада по случай рождения ден на поета, който щеше да навърши 80 на 18 януари. По негови стихове са песните ѝ “Покруса”, “Щурче”, “Хазарт” и “Наше лято”.

Той не беше от хората, които хленчат. Може да ви учуди, но имаше и добро чувство за хумор. Когато съзирах нотки на тъга у него, винаги намирах начин да го разсмея” - добави още Лили Иванова, цитирана от "Монитор".

В края на 90-те Дамянов умира самотен в инвалидността си и разочарован от лицемерието в обкръжението му. Лили остава константа в живота му заедно със съпругата му - поетесата Надежда Заха­риева. “Много приятели пърхаха около него, но когато стана сложно, отлетяха. “Покруса” е изповед именно за болката от това предателство”, обясни пред БНТ певицата.

В момента Лили Иванова се стяга за концерт в Лондон на 16 май. Биле­тите за шоуто са на цена от 32.50 до 40 английски лири.