Джордж Лукас оприличи холивудското кино на цирк

Режисьорът разкритикува Холивуд по време на кинофестивала "Сънданс".

Обратно в новината

Коментари - Джордж Лукас оприличи холивудското кино на цирк | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ела в нашето НС да видиш цирк,байно.

Тоя се пенсионира с 4 милиарда долара, що не си ходи на някое тихо местенце, да си пие коктейла покрай басейна и да си живее живота...

Със сигурност често прави това, а ти? Явно имаш голям проблем с това... мечтай си.

много харесвам звездни войни ама там унищожиха цяла планета със специални ефекти имаше голямо смущение на силата!!! а холивуд су е ок нива над всички останали има малко творческо зацикляне но гении не се разждат постоянно чакаме следващия :)

Някой тук изобщо да е чувал за THX1138? Колегата "Гост ( нерегистриран ) 01.02.2015 22:31" предполагам: да

Прав е. В момента холивуд е пълна простотия и деградация. Правят само някакви безсмислени филми с ефекти и филми за пропаднали хора. холивуд се комерсиализира и копае дъното.

Щото пък едновремешните екшъни бяха много смислени като че ли.

Прав е, но и той допринесе доста за циркаджийството. Няма какво да се лъжем, драги г-н Лукас, вие започнахте тая работа.

А,добрутро....!

Ако човек гледа поред 6-те серии на междузвездините войни, ще види очевадното - че 4, 5 и 6 са тотални бози в сравнение с новите епизоди 1, 2 и 3. Вяро че имаше малко прекаляване в тях, но определено са по-добрите. Навремето бях страшно впечатлен от 4, 5 и 6, но определео са МНОГО слаби в сравнение с новите. Забелязва се обече, че много песионери мечтаят за младежките си години и прехвърлят тези си мечти и представи и към филмите. Всъщност сега се правят най-добрите филми в историята на киното и не само като ефекти, а и като истории с логически издържани сюжети. Друг е въпроса, че годишно се правят поне 80-100 супер филма, не само зрелищн екшъни и това малко пренасища хората. Едно време беше лесно 10-12 филма годишно и ходенето на кино се превръщаше в празник. Да има още около 200 филма, които наистина са пълни бози, нелогични и изсмукани, но това е талаша. Да набляга се на сериализирането а успеши филми, но нерядко продълженията са по-добри. А сериализирането не е от днес и това се вижда още то епизоди 4,5 и 6, Кръсникът и продълженията му и т.н.

говориш глупости. всъщност, предполагам, сравняваш само ефектите...

Ти да не си 12-годишен чекиджия, щото разсъжденията ти за това говорят ;)

Да, бе, да, цирк. Епизоди 1-2-3 кой ги снима, ти или Холивуд? Циркаджия нещастен, като беше неизвестен правеше уникални филми, а после се ояде, продаде си фирмата и почна да критикуваш цирка, от който слезе....

прав е, но какво да се прави всичко е за пари в холивуд. това все пак са корпорации, и едни и същи хора ги управлят в последните 100 години, и е просто една машина за пари и промиване на мозъци. ако искате по-смислени филми - гледаите филми от други страни, и на независими компании.

234 това годините ли са ти? Абе идиотите запазети си мнеиетостига сте спамели.

Абсолютно е прав! Първите 3 серии на войните бяха изключителни, после за пари се зачисли към цирка и следващите 3 едва ги доглеждах, и то само заради доброто старо време. Иначе съм гледал доста добри филми напоследък и да се твърди, че всичко е боклук е несериозно.

До тука ясно холивудските филми са лоши не струват - я тогава някои да каже кои е наи хубавия филм за 2014-та година и къде е направен?

Най-добър според кого? Защото ако за критерий взимаш Оскарите, остава да ти се изсмеем, те също са суперфалшиви.

Защо обижда пък цирка!? С лампа трябва да се търси нещо ставащо за гледане - без вещици и дракони, без красавци и красавици, спасяващи вселената с една тояга, без същества, дето се питат: "Tell me what you are!"

прав е човекът. макар, че и той допринесе донякъде за това.

Ми не знам, аз от Матрицата не съм ходил на кино. Нещо да съм пропуснал, кажете някое интересно заглание, сериозно ви моля за това. Да, в нета съм гледал още Скайфол и неговите пародии с Роуанд Аткинсън - готини са.

Стою

Интерстелар

Благодаря! Освен интересни мнения, човек тук може да научи и нова, и то проверена информация.

Аз лично много харесах "Облакът Атлас"

"Облакът Атлас" - отново на братята Уашовски, вече обаче известни като братът и сестрата Уашовски :) Това е най-стойностният филм, който съм гледал от много време насам. "Интерстелар" също е доста смислен, но и за двата филма е нужен доста широк поглед и съзнание...

То пък стар уор с, ксто имаше един интересен сюжет... И как само били подсилили интересното с малко ефекти... Тоя го е яд, че са му вземали шоуто, а аз се изморих от уау-ефекти и дълбоките историй, които засилват. Искам нещо без замисъл!

Стою

Никой преди него не е пускал края на филма (4, 5 и 6) и след това ретроспекция (1, 2 и 3 - след значителен напредък на технологиите и разлика в годините). Идеята е гениална. Човекът е мислил с десетилетия напред. Могат да му дишат прахта и ТРЯБВА да се съобразяват с него. За актьорската игра в 1, 2 и 3 - няма да коментирам. За Холивудското кино напоследък - също...

Някога Холивуд беше класа. Днес - комерсиализъм до дупка - с некви безмозъчни бози, анимации, 3Д, 4Д, куха фантастика, тупалки и простотии. Тотална промивка на мозъци, с едничка цел - повсеместно затъпяване на зрителите. Като погледнеш афиша на синема сити и да ти се доплаче. Качествените холивудски филми вече са 1-2 в годината...

Ами то и с музиката се случи същото.

Да, за съжаление и музиката е супер посредствена, не се сещам за някаква запомняща се мелодия от последните 1-2 години.

Човекът е прав. Съвременното холивудско кино е абсолютен боклук. Спайдър мен, айрън мен, шит мен. Посредствени актьори, нулев сюжет. Това ли им е изкуството? Само независимо и европейско кино си засулжава да се гледа. Холивуд трябва да бъде сринат. Отдавна си е изживял функцията.

Кое е изживял, всяка година няколко филма правят по един милиард оборот. Това как ти се струва? На евреите това им е дерта.

За съжаление. Но в тези филми, правещи 1 милиард няма грам изкуство. Има ефекти, заря, лесно смилаема плява за зомбиране на населението. Сякаш не е достатъчно зомбирано от бозавата американска поп музика, социалните мрежи и консуматорското общество като цяло. Тъжно е, че огромна част от хората доброволно се превръщат в стадо и отказват да мислят самостоятелно.

еееех джордж носталгията не е това което беше остарял си хората критикуваха и звездни войни за много ефекти и насилие :) старите хора :) да не говорим че много филми в които няма много или няма никакво насилие са гледани и сега

Междузвездните 4,5 и 6 сме ги гледали десетки да не кажа стотици пъти. 1, 2 и 3 са пълни с ефекти и по-лошото с насилие тип манга и подобни. Фокуса е вече върху това да надвиеш ( убиеш ) някого, смесено с хумор тип "краварски" и за мен нямат нищо общо като дълбочина и чиста фантастика със стария филм. Не ми се и гледат повторно, както беше и е с 4, 5 и 6 та част.

За мен всички части на "Междузвездни войни: са еднакво тъпи. :) Както и "От глупав по-глупав" 1 и 2 - абсолютно равно ниво.

Миндил, защо изобщо четеш новината бе, недоклатена краво?

Стою

Когато разбереш какво са Star Wars за киното, може да прогледнеш и за други неща.

Стою

Чак стотици пъти не сме (сметни ги като време), иначе си прав/а за останалото. ++++

Ти може и да не си. Аз Империята на кино съм я гледал 53 пъти (ученическа работа, билета беше левче от бай тошовите). С останалите 2 епизода надхвърлям 100. Епизод 1 и 3 едвам ги изтърпях, 2 ставаше; специално ходих на кино да ги гледам. Няма да повторя за 7-8-9. Да ходи да се застреля.

С четири милиарда в джоба може да си приказва, каквото си иска.

Стою

Да, но за разлика от някои нашенци, говори истини.

"Споменете си Междузвездни войни.Ние използвахме специални ефекти, но само за подсилване на сюжета" Това важи за оригиналната трилогия. Новите три части са буквално едни специални ефекти и нищо повече. Дори историята е объркана. Ама така става, когато на Лукас му се даде тотална власт. Навремето поне са го контролирали (дори не е бил и режисьор на вторите Империята и Завръщането на джедаите). Така оср и новия Индиана Джоунс - дава кинтите и Спилбърг го слуша. Дори Спилбърг обаче се е хванал за главата - личи му от интервютата.

Много точно казано.

Kalin

Лукас се отказа преди няколко дена да е консултант на новите серии на междузвездни.Просто има неща които....не търпят продължения.Той опита и ефекта беше кофти сега Дисней се мъчат но няма да се получи нищо новаторско а поредното слабо продължение.

Нищо няма да се мъчат. Вече се наложи като стандарт в Холивуд да се снимат безброй продължения. Заглавието е същото, актьорите са същите, това е достатъчно, за да докара хората в киносалоните.

Logan

точно от преди няколко дена му е интервюто в което казва, че е планирал да направи Епизод VII през май 2015 и тогава да я продаде, но Дисни го изнендали с оферта

Не просто цирк, а хазарски вуду цирк!

Най-големия холивудски цирк - Star Wars 1,2 и 3, които нямат нищо общо с оригинала отпреди 30г.! Добре че в новия Star Wars 7 Джордж Лукас няма да има почти нищо общо!