На 40 хората спират да се интересуват какво мислят другите

Хората спират да се интересуват какво мислят другите за тях, след като навършат 40 години.

Обратно в новината

Коментари - На 40 хората спират да се интересуват какво мислят другите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз не познавам умен човек, който да не се интересува от мнението на другите без значение от възрастта.

ТИ по-добре гледай да си по-далече от 40 те , другото се оправя лесно ...

Споко, тъкмо ще наближиш 40-те, и после цял живот ще се отдалечаваш :))

Чак на 40? "За свинете - всичко е свиня!" Хората имат навика да се оглеждат в другите. Образно казано! Няма как да забележим у другите качества или недостатъци, които не са ни познати. Факт е, че всеки предизвиква у дригите широк спектър от размисли и мисли, които не винаги са позтични. Независимо какво мислим, говорим, вършим, винаги ще има недоволни, което съвсем не означава, че не трябва да внимаваме какво мислим, говорим, вършим и т.н. От друга страна необективната критика в никакъв случай не е по-лоша от необективната хвалба, трябва ли тогава да ни натъжава? Някой беше писал за жените - че дори най-комплексираната жена нямала толкова ниско мнение за себе си, колкото най-добрата й приятелка имала за нея. Не мисля, че последното се отнася само за жените. В кого е проблемът - в обекта или субекта?

" широк спектър от размисли и мисли, които не винаги са позитивни"

Истината е, че всеки психически здрав човек се интересува какво мислят другите, просто някои хора се научават да създават вид, че не им пука :)

Всъщност е доста голям разход на ИЗЛИШНА енергия да се интересуваш от мнения, особено след като си разбрал вече кое как се приема от обществото и отдавна си си изградил поведение, което допада на самия теб.

Да, така е, но това не променя фактите. На 40 си по-уверен и знаеш колко струваш, също не се съобразяваш толкова с мнението на другите. Но всичко си остава до човека - до неговия интелект, възпитание и характер. И все пак, съзнателно или подсъзнателно, всеки иска одобрение, просто не всеки си го признава :)

Вярно е. Изобщо не ми дреме на шмайзера

аз съм по-млада, но отдавна не се интересувам, кой какво мисли за мен и се чувствам щастлива от това:)

Хубаво е, че не се интересуваш ... Иначе много щеше да се натъжиш!

до края на статията не можах да разбера кой е този таласъм

Със сигурност някоя, който не се интересува какво мислиш за нея....

Не всички хора, а само жените спират да се интересуват какво мислят другите за тях, след като навършат 40 години. Почва трошене на лево и на десно последна серия.

това от личен опит ли е ?

А ти си мъж над 50-те, нали? За теб пък въобще няма никакво значение кой какво мисли, защото едва ли някой те забелязва вече.

Аз и на 20 не се интересувах какво мислят другите

И затова сега си държанка на циганин, нали?

Пука ми какво пише в тази статия.

Не е сигурно!!!