Режисьорката на ”Петдесет нюанса сиво” напусна

Сам Тейлър-Джонсън се оттегли от филмовата поредица "Петдесет нюанса сиво". Призна, че е имала конфликт с писателката Е. Л. Джеймс.

Обратно в новината

Коментари - Режисьорката на ”Петдесет нюанса сиво” напусна | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още 1976 г има един канадски роман на Мария Енгел за любов между мечок и жена човек . тъйе тая на 50 то цвята не е открила топлата вода . 50 цвята всъшност е фен фантазия по романа 'Здрач " просто имената са сменени .

Попрочетох някои коментари, защото за да прочета книгата, бих отделил време, а ако не си струва, не искам да го губя. Значи филмът е някаква домашна постановка с еротика и нашляпване? Така ли? Ами тия трите от снимката ли са еротичните модели? Щото ако са те, освен нашляпване, нищо друго не предизвикват (от възпитаност, няма да казвам за поривите на отврат...). Все още не се определям като мазохист, все пак!

Трите дами от снимката са представителна извадка как изглеждат "красивите" и успели жени на запад. Мъка!

Гледаме филма и викам на мойта гъба: -Виждаш ли ма? А тя: -Да мълчиш, че ша та сплескам.

Едно време книгите са се писали от писатели и чели от читатели. След това са се писали от читатели и чели от писатели. А днес всички пишат и никой не чете.

тоталната боза и филма, и книгата пародия, само едно ме учудва как може публиката да е толкова малоумна да чете и гледа това. иначе браво на неграмотната писателка за милионите дето направи с 1вата си книга, която по-неграмотно нямаше как просто да е написана, но на простите хора явно това не им пречи, те могли да четат, каква изненада. :) но не и да мислят.

а сюжета е толкова нереален, и малоумен, че освен да се смееш с глас, друго не остава. приказката за пепеляшка е много по-реалистична. то и този малоумен сжюжет е вариант на приказката за пепеляшка, по принцип, само дето в реалния живот са малко по други нещата.

значи се е осъзнала за какъв бълвоч иде реч и си е шибнала камшика - с известно закъснение, но все пак... видяла е светлина в тунела

Глупавите книги трябва да ги четат само умните хора, за да се забавляват, иначе става ситуация" луд с картечница". Сега всяка неосъзнала се девойка си мисли, че ще се намери някой мъж с идеални маниери, външност и банкова сметка, който може да освободи от вътрешните му демони... и дрън-дрън, поплясване, побийване и мокри фантазии... та това за книгата. Филмът е потресаващо зле, могат да им правят конкуренция само Саня Борисова и Ники Илиев в "Забранена любов", само нашите са по-красиви. Иначе като реплики и актьорска игра са напълно съизмерими.

И останалите да си подадат оставките! За назидание.

Изключително слаба режисура, авторката със сигурност е понесла негативи от това. Прочела съм и трите книги и намирам филма за много беден, повърхностен и далеч от романите. Изборът на главен герой също си изигра ролята. Дано намерят подходящ режисьор, защото във втората и третата част има голяма развитие на действието.

" моята нужда да пресъздам съответния герой на екрана".... На режисьорката нуждите ли ще пресъздаваме или вижданията на авторката? За коя се има тази дама - "режисьорка"?

Филма е тъп.

Гледах филма не съм чела книгата-На мен филма ми хареса много-Отразява нашия живот груб,брутален,материлистичен и силно арогантен-Без всякаква ценностна система свят където парите са всичко.И имаш ли ги си куваш каквото си поискаш-И когато се появи нещо чисто и непринудено то започва да обърква душевния свят на тези меко казано арогантни и безчувствени хора. Еротичните и сексуални сцени копие на живота около нас. Съдя по разговори с хора под 30 години просто едно към едно-Филма е поднесъл тази грубост по един много деликатен начин позитивно както сега пак се набляга-Но замислиш ли се над това което виждаш ти става тъжно,студено и много самотно- Това е моето мнение за филма- Така го видях и почувствах

Ако не чел/а книгата, изобщо няма как да разбереш филма, която между другото е бедствено тъпа. А филма дори още повече!

Много тъп филм, не си давайте парите да го гледате. Много далеч от класики в жанра. Дори навремето имаше един, "Историята О" и той е по-свестен от този. Нито еротика нито сюжет, нищо.

Прочетох първата книга и не ми хареса. Доста е повърхноста и елементарна. Нямам желание да чета останалите книги или да гледам филма. Стана ми интересен факта, че книгата много се харесва на американците. В самата снига се набляга на материалното - кое колко е скъпо и каква марка е и на секса. Ако някой американец прочете нещо от българската класика сигурно ще онемее. А описанието на секс-сцените в книгата също не струва. В списанията на всяка будка за вестиници е по-интересно и вълнуващо.

Филмът е гола вода, нищо общо с книгата. Подбора на актьорите е под всякаква критика...нито един от двамата са подходящи за такъв филм. Общо казано слаба работа...

Само на мен ли ми се струва, че заглавието стои някак недовършено .. ?!

Прочетох книгите, лесно се четат, занимателни са, но не са за хора които не експериментират в секса. Преди да ме нападнете, мразя насилието, и не бих ударил жена... дори и за нейно удоволствие. Но екранизацията на романа е под всякаква критика, няма го духа на книгата, не само че нещата се случват на забързан каданс, за разлика от книгата където някак си авторката е успяла да покаже случващото се достатъчно бързо където не е интересно, и достатъчно детайлно в развръзките. Слаб режисьорски опит. Все пак не е първия еротичен филм, да вземат под внимание златните хитове в жанра с Ким Бейсинджър или Шарън Стоун.... класи над този филм, а в същото време с по-малък бюджет и все пак сценария и на двете не е бил бестселър, което е една допълнителна реклама.

Нищо особено няма в сексуалните сцени, не заради тях книгата е критикувана, а заради скандалната липса на талант на авторката. За режисьора, умна е жената, наясно е, че сегашните приходи са благодарение на незнанието на хората, подведени от рекламата. За следващите части няма да има никакъв интерес, защото вече видяха за каква боза става дума.

Критикувана книга, която в същия момент е бестселър....? На кого да вярвам? На критиците ли? А запознати ли сте със случая на Аватар? Че този сценарии пак според същите критици е пълен боклук, но?... ?!!?! Какво стана? Абсолютно успешен филм, един от най-добрите които съм гледал въобще, а и до ден днешен "сериозните критици" го оплюват, хайде моля Ви се "критици..." всеки има право на мнение, но да напишеш за една книга че е боклук, въпреки че читателите е харесват, ми напомня за вица за блондинката караща в насрещното по магистралата...!!! изводите си ги правете сами.

Напълно съм съгласна с тебе и аз прочетох и трите книги, но филма е повече от слаб, така набързо режисьорката премина през взаимотношенията на героите, че ако не е прочел поне първата част, човек няма да може да разбере добре, иначе книгите са написани така, че читателите могат да ги разберат от различен ъгъл

Аз съм прочела само първата книга и ми хареса. Хареса ми и рекламата на филма (евала на тези, които са я измислили!). Но самият филм е ... като малко по-дълга реклама, а не като филм :)

Понеже ние които сме прочели книгите и определили като абсолютно бездарно и скучно четиво сме обвинявани в консервтизъм задръстеност асексуализъм и никога не чели сексуално четиво и най вече неекспериментиращи в секса то като за хора като теб ти предлагам да прочетеш 11000 камшика от Гийом Аполинер и да експериментираш още...Тази тъпа книга нито е забавна нито и е оригинална (дал съм пример с нещо написано много преди нея) нито е еротична както казваше един мой познат от нея вместо да ми става ми влиза навътре...

Само така - Гийом Аполинер е любимият поет на френските жени, а те разбират от любов! :-D

И кои са толкова "еротичните рилми " на Бейсингер и на Ш. Стоун?

Много шумна реклама, но се оказа много посредствен филм. Има много по-сполучливи в този жанр...спомнам си за Мики Рурк и Ким Бейсинджър в "Девет седмици и половина", но е доста отдавна сниман.

Айде и другите да напускат, че да се приключи с тая боза!

Книгата е зле. Филмът не отидох да го гледам. И аз бих си търсил друга работа, не като да екранизирам една мозъчна пръдня. В крайна сметка не всичко на този свят е пари!