Актьор качи 8 кг от ”здравословна” храна за 2 месеца

38-годишен актьор се храни 2 месеца "здравословно" - с нискомаслени продукти и спортни напитки, без шоколад и сладолед, и напълня с близо 8 кг.

Обратно в новината

Коментари - Актьор качи 8 кг от ”здравословна” храна за 2 месеца | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето ви какво е ял Уинстън Чърчил и е доживял до 90 години - "Първи поднос: Яйца на очи, тост, сладко, масло, кафе с мляко, кана студено мляко, студено пиле или месо. 2-ри поднос: Грейпфрут, захарница, Чаша портокалов сок, Уиски със сода. След това той добавя: Измийте си ръцете, пура."

Доста от тези неща, които прочетох са верни и доказани от науката и практиката. Обаче има значение и всеки конкретен организъм, пояснявам:баща ми почина на 88 години, в съня си.Редовно му правех изследвания и имаше перфектни кръвни показатели/даже доктора ги е повтарял, за да се увери, че няма грешка/45 год. беше месар и ядеше възможно най-тлъстото месо, после гледаше прасета и правеше страхотна сланина и я ядеше с удоволствие.В продължение на много, много години, поне 25 вечерята му беше САМО кисело мляко с хляб, нищо друго.Рядко ядеше плодове и сурови зеленчуци, обожаваше супи. Това е, сърцето му беше изтощено и от това почина. Нямаше нито един ден болнични за 45 тр.стаж.Най-вероятно въпрос на ген.

Напълно съм съгласна с Вас. Всеки организъм е строго индивидуален и въобще не може да се обобщава за всички хора. А най-дразнещото е уеднаквяването на хората и здравословните им показатели на база възраст. Генът е определящ, след него идва начинът на живот и степента на емоционалност.

Защо думата "здравословна" навсякъде е в кавички?

Ужас, оказва се, че и динята ми е вредна и прясното мляко и тогава какво да ям?

maniana

Сурови плодове и зеленчуюи без сол, мазнина, сурови ядки без соя и фъстъци. За 14 дни ти гарантирам перфектна кожа, много свежест и много енергия. После трябва да внимаваш със захранването.

i kakvo e zahranvaneto?

Този пич е лекомислен потребител на реклами. Човек трябва и да мисли, момче младо! Как може да си толков аплитък да се подвеждаш, като ти кажат за еди какво си, че е здравословно?! Има толкова мнго парадигми за здравословния живот и хранене, като повечето са булшит. В България стандартът за добра храна официално е да има минимум едно хранене на ден с месо! Представи си за каква допотопна психика става дума, като хората препоръчват макс 2 храненения на седмица с месо, а по възможност изобщо без месо. Та този смешник е минла на мюсли, чел по етикетоте, че е здравословно смешникът. Поне е писал как се е объркал, че да знаят останалите, което пък високо оценявам.

maniana

Браво! Изключително нова новина, на около 4-5 месеца....

Аз например сутрин закусвам прясно мляко с кафе- една чаша, на обяд едно варено яйце и домат, след обед ябълка или банан и за вечеря малко месо или филия пълнозърнест хляб с пастет от маслини. Така отслабнах 10 кг за 2 месеца и се чувствам доста добре. Прибирам се пеша от работа. Ако почуствам силен глад си хапвам диня:-) с малко сирене.

Диня на "празен" стомах = язва.

Глупости. Язвата се причинява основно от бактерия и няма нищо общо с яденето на диня на празен стомах. Другите причини, извън бактерията, все още не са съвсем ясни на науката, но са някакъв дисбаланс между агресивните (киселини от стомаха и жлъчни киселини, връщани от дванадесетопръстника) и защтините, муцинът главно, които се произвеждат от лигавицата на стомаха, но защто става така, не е съвсем ясно. Та точно пък динята...селско изказване. Яденете на диня на празен стомах най-много да му доведе до лек пик на инсулина, заради високото захарно съдържание на динята и малкото фибри.

Защо, нали е плод с високо съдържание на вода?

Консумацията на прасно мляко от възрастен човелк е много вредно. Казеина в млякото е близък протеин до един от протеийите участващи с състава на клетъчнат амембрана н аклетйките на панкреаса, и имунната система често се обърква и атакува тези клетки. Което може с времето да доведе до диабет. Освен това противно на рекламата извлича калция от костите и затормозява работа храносмилателната система. Освечн човека няма друг бозайник на тази планета койо да консумира млякото на друг вид бозайник.

много неграмотно пишеш и си труден за четене

Ако ям това ще умра от глад.

Верятно са имали предвид РЕКЛАМИРАНИ като здравословни. Няма нищо здравословно в продукти със захар. Да яде нискомаслено българско кисело мляко, което е на пракитка вода и белтъци + бактериите, да яде сухо свинско месо (бонфиле), пилешки гърди, риба (предимно нискомазна, като хек, треска), да яде сурови плодове и зеленчуци, да яде пълнозърнест хляб от нерафинирано брашно и да видим ще качи ли. Освен това да се храни през 2 часа, по малко, щото ако яде предимно зеленчуци и плодове, ще се засища за момента, но след 2 часа ще усеща пак, глад, щото нямат много калории, тогава се хапва плод, зеленчук, изпива се някое смуути от същите. То затова хората казват - да се яде по 5-6 пъти на ден. После някой казва, ама как? Еми как, не се тъпчи с мазночи и захар и ще видиш как 2 часа след яденето на една купа салата и питка хляб с парченце месо ще ти е леко и ще си готов да хапнеш някой плод. Ето това е здравословно хранене.

да яде това или онова, че нискомасленото кисело мляко е химикал бе душко. Само белтъчини дрън та дрън, ми то има и въглехидрати къде са те? Виж ако бръска мътиница тогава може.

Какъв химикал? Ти имаш ли си представа как се прави обезмаслено мляко и че процеса е 99% механичен с едни центрофуги. Вземи си обикновено българско мляко на някоя от добрите марки и си е абсолютно каквото трябва да е. Това, на което в УСА му викат лоу фат милк няма нищо общо с нашето, онова е и много химия, но тук нашите кисели млека са си рядка вода с белтъчини. Ако искаш го занеси за анализ, има хора, които вече са го правили. За какво точно и какви химикали се слагат като нито вкус е нужно да му се придава нито консистенция. На истинското обезмслено мляко консистенцията е доста "не-търговска". Рядко, парцаливо. Въглехидрати си има в млякото, естествени, но голяма част от тях заминават при процеса на обезмасляване, заедно с витамин А (например), при мног нискомалсените млека (0,1/1). Остава основно вода и белтъци. И като се казва нискомаслено не се има предвид от ония смешсни "млека" с плодчета и не знам кво си още вътре.

Виждам от написаното, че знаете много та затова Ви питам: каква е разликата между филе и бонфиле? Или да питам и оня смешко Иван Звездев?

Не съм сигурен дали с ирония задаваш въпроса си или наистина питаш, но няма особено значение, все пак ще ти отговоря. Филе е общо наименование за фино и чисто месо. Бонфиле е за месото от точно определена част на животното. Например, има свинско филе с кост, но това не е бонфиле. На английски също има отделни думи за филе и за бонфиле.

КОЙ,ВЯРВА НА РЕКЛАМИРАНИ ДИЕТИ НИКОЙ...........

Здравословно за мен означава сурови и пресни плодове, зеленчуци и немазно месо, приготвено с малко сол и да не е пържено.

Правилно. И без ГМО-та от Америка.

Дозата прави отровата ! На 61 съм и се занимавам с рационално хранене повече от 20 години . Формулата е проста : Яжте каквото ви харесва , но количествата трябва да са разумни . Постепенно ги намалявайте , докато не постигнете желаното от вас тегло . И което е също толкова важно , минавайте на ден пеш поне 5 километра , ако искате да сте здрави ! След 40-те започва обратното броене !

Каквото и да ядеш в промишлени количества ще доведе до същите здравословни проблеми. Дори да ядете по две щайги ябълки на ден. Храната си е здравословна, количествата не са. Гледах филма. Той е ял и пил еднообразно и прекалено много, за демонстрация. Иначе кой ще му гледа после филма... Същото направи преди време един като него с храна от една известна верига за бързо хранене. Вероятно сега "фаст фууд"-а отвръща на удара. Яжте си здравословно съобразно вашият организъм. Както един лекар ми каза навремето "Трябва да се храните здравословно. Но, какво е здравословно хранене медицината още не е установила. Индивидуално е за всеки човек."

Щото тоя дето ядеше фаст фуд, ядеше много разнообразно и не прекаляваше :)

не искам да се заяждам, обаче ти пробвал ли си да ядеш по 5 кила ябалки на ден ? Аз не мога повече от 2-3 килограма.А 5 килограма ябалки се равняват на средната норма от 2000 kcal.

Кой нормален човек може да яде мюсли или овесени ядки. Овес, да ме прощавате, ядат конете и магаретата.

Маай свинско с винско и си трай. До към 40-45. После черния ти дроб ще се пръсне.

на биото в америка му викат органик, това е една голяма измама. Няма нищо здравословно в био храните, обикновено са застояли защото никой не ги купува. Магазини за био храни фалират като гръцка банка.

Абе тая новина от една година я пробутват все за нова :) И идеята на мероприятието наистина е в това да се покаже, че "здравословните" храни нямат нищо общо със здравословния начин на живот. Това е горе долу както да се сравни калоричността на порция "тройка с гарнитура" с тази на кутийка бисквити с/без мюсли и други простотии. Странното е, че "тройката" е по нискокалорична :)

Ами точно в спортните напитки има доста захар

Те заради това са спортни. После да идеш да спортуваш и да изразходиш енергията. Кисненето в офиса или уикенд пред фейсбука не е спорт. Количеството на приетите калории трябва да съответства на изразходените такива.

Да дойде в Булгаристан да маа Македонска наденица с соя и тоалетна хартия

А защо думичката ЗДРАВОСЛОВНА не е в кавични и в заглавието (така както по-долу)? И като се има впредвид че над 90% от зомбитата, четат само заглавията, какво излиза?

Благодаря на дир-а за корекцията. Явно някой още чете коментарите...

Това кой го определи като "здравословна храна"?

Това, което той е ял, въобще не е здравословно! И ако след това е бил изненадал от резултата, значи просто е тъп. Да яде плодове, зеленчуци, месо и риба, пък да видим дали ще му е висока захарта.

Тъпотата няма нищо общо тук, филмите се правят с пари. Някой го е финансирал тоя филм, например Джейми Оливър. В Щатите е много модерно здравословното хранене и зад него стои як бизнес. И тук иде реч за надцакване между такива здравословни бизнеси.

Ако яде по 3 кила месо, зеленчуци, риба и плодове на ден дали пак няма да напълнее с всичките здравословни проблеми произтичащи от това? Как мислиш? Дори на 100 гр. да са по 150 калории, а те са повече, идват 4500 калории на ден. Което ако е ски бегач и се готви за олимпиада е добре. Ама ако кисне на дивана по цял ден? Проблемът е и в количествата, не само в качеството на храната.

Чисто математически си прав, но кой може да изяде 3 кила месо? И колко зеленчуци трябва да изядеш, за да стигнеш калориите от всичките нискомаслени неща, дето той ги е ял. Истината е, че е почти невъзможно да си дебел, ако калориите са ти от месо, млечни (без добавена захар), зеленчуци и плодове. Да не говорим, че инсулинът ти е стабилен и по-рядко се изпитва глад, тоест по-рядко се яде.

"нискомаслено кисело мляко, блокчета мюсли, зърнени храни и спортни напитки" - че това не са здравословни храни и напитки! Що за глупост?! Как да не му зашиеш 3-4 шамара? Чипсове да беше ял, нямаше да качи толкова, пълен смешник.

Извинявам се на актьора - след малко разясняване на новината по НОРМАЛНИ новинарски сайтове резултата е, че е искал да покаже как храни, които се РЕКЛАМИРАТ като здравословни всъщност не са. Както сте превели статията се разбира съвсем друго.

Ами нали точно това се казва в статията?! Тук всички са "чели-чели-недочели, но коментирАли".

Че той не е ял здравословна храна. Да беше ял зеленчуци, плодове, месо ... Мюслите не са храна, а фураж за животните.