Как звездите празнуваха Деня на благодарността

Денят на благодарността е най-старият семеен празник за американците.

Обратно в новината

Коментари - Как звездите празнуваха Деня на благодарността | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръгвам си от тука! Отивам в гадната Америка! Много е хубаво тука, ама не ме оставят да си празнувам Деня на благодарността спокойно!

Соня,благодаря ти за точния и исторически фактологичен коментар. Денят на благодарността Thanksgiving е наистина свързан с геноцида на местното население. Това обаче не се изучава в учебниците по история в САЩ. Хората забравят че САЩ е колония на Европа. Тя е протежение на англо-саксонското "white supremacy" построена на гърба на робите от Африка, които в момента са най-бедната и ощетена прослойка, коет си има исторически контекст.

"Как звездите празнуваха Деня на благодарността" Как празнуват индианците в Америка?!? Пишете за това, щото тези с пуйките ги превърнаха в отрепки.

Стига натрапвахте празниците на една държава, в която 99,9 % от населението не ни знаят, че сме на картата на света.......

Никой в Бъгария не се интересува от празниците на американците.Не ни ги натрапвайте.Чак и 25 снинки сте сложили да демонстрирате показност и суета на "звезди".

Снощи едни съседи фанатично празнуваха Деня на благодарността. Българи, никога не стъпвали и нямащи нищо общо със САЩ. Както казваше една моя учителка по фиизика, "Боже, ела си прибери вересиите!"

Ако се абстрахираме от героичния ореол, с който американците са обвили пилигримите, нещата биха изглеждали така: група религиозно- политически бежанци се стоварват до нос Код след двумесечно пътуване. Напиват се (според легендата с блек лейбъл скоч) за да отпразнуват събитието и решават да основават колонията Плимут. Те не са подготвени за суровите зимни условия и оцеляват благодарение на местното население - индианци. В знак на благодарност 20- 30години по- късно започват да ги избиват. Защо ли ми се звучи познато на фона на събитията от последните месеци?!

Група от събрани от улиците джебчии,крадци и проститутки,кой ще се навие освен военните,те нямат избор,да ходи в едно корито пътуващо с месеци ,не знам къде си.Събира ли са престъпници и проститутки от улиците и са ги пращали да заселват колониите.Вместо в затвор в Англия,там с пранги на краката първо строят форт ,улици.Ако работиш за краля примерно 10г,те пускат и имаш право без да напускаш колонията да си вземеш парче земя и да си вземеш жена и да почнеш живота си на ново.Това е Американската мечта.В Лондон се дребен необразован мошеник фъфлеш кокни.В Новите земи имаш шанс,да станеш човек с дом,земя,жена и нормално семейство.На този принцип са заселени всички колонии на Велика Британия.Пращали са малко военни и свещеници,да въдворяват светски и духовен ред и всичко друго е било на този принцип.От боклук ставаш човек.А седмия син на седмия син на някой благородник,дето е нямал никакъв шанс да наследи дори гащите си,но е бил образован и с друг стандарт все пак баща му е бил богат,е ходил там като лекар,юрист,архитект.Други са станали търговци на роби от другите части на Империята и са започнали да строят големите домове и плантации на Юг.Това е истинската Американска,Канадска,Австралийска мечта.Тръгваш никой,имаш шанс да станеш Богат човек.

С пуяци.

Тези звезди нямат ли си деца?

Много е важно да се кърми на фона на пуйката!

И снимка 7 цепи мрака... С леко отблъскващ привкус :)

В България деня на благодарността е всеки ден.

под достойнството ми е да ти отговарям,но аз не празнувам такива сатанински простотии.Но защо изобщо се коментират тези американски глупости.Виновни са медиите разбра ли .Това е промиване на мозъци и обезличаване на нацията.Точно като потурчването ,първото потурчено поколение се е противопоставяло,но следващите са станали по-турци и от турците.Толкова ли си тъп/а,та ще ми плещиш простотии.Емигрирай в америка и им празнувай измислените "празници сатанински.

измислена лъжа - кога точно са седнали на масата - преди или след като са ги изклали?

как някакви си празнуват нещо си измислено.Те дали пишат по медиите си как Българите празнуват деня на Българската писменност-деня на българските букви.Хайде престанете-черен петак,ден на благодарност,хелун и други простотии.Стига сте промивали мозъците на младите.

точно това е задачата на нас българите по света - популяризирайте красотата на българската култура.

Добре се справяте. За сега сте пополяризирали чудесно брането на жица , просенето и джебчийството.

Както Хелоуин стана и наш национален празник,скоро да очакваме и този да се превърне в такъв.Свинско с винско,ще отиде в историята.... Пуйки,гответе се :)

Извинете, ама дамата на първата снимка е Ана Фарис, съпругата на Крис Прат!