Проект на Кристо привлича хиляди туристи

От 18 юни до 3 юли българският артист Кристо (Христо Явашев) ще покаже, че може да се ходи по вода - ще превърне част от езерото Изео в дълъг жълт мост.

Обратно в новината

Коментари - Проект на Кристо привлича хиляди туристи | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма по-велик и по-известен българин от Кристо!

Абе, що не си гледате турските сериали по тв или разните там сапунки, риалити и н'ам си к'во още, ми сте седнали да се кахърите за изкуството и има ли почва то по сврта и у нас!?! Какво ти разбира свиня от кладенчова вода, казва мъдрият български народ! Или, всичко онова, което не разбираме, да го заклеймим като неставащо за нищо? Писна ми от "компетентни" по всичко!!!

Нито е красиво, нито има смисъл. Не знам по какви критерии може да бъде наречено "изкуство".

абеее, и аз тъй мислех и си виках кво от туй, ама като влязох в една инсталация на Христо Явашев и си смених позицията. От юли до декември 2013 стоеше опакован един газометър в Германия - района на Дуисбург. Много е впечтляващо. Газометър е огромна сграда, с форма на цилиндър, която е била хранилище за газ, гориво за доменните пещи и други промишлени цели. Сега превърната в изложбен център. Височината е около 110 метра. Е наистина е впечатляващо.

Опаковчик-мегаломан, който експлоатира до смърт първоначално интересната си идея, защото никой не смее да му рекне, че кралят е гол.

Най добре би било Кристо да опакова себе си. Той е генератор на налудничави идеи, които допадат на психопати като него. Това, което прави е пълна глупост.

На кой? Криско?

Изумена съм от това, че хора, които не познават значението на думата АРТИСТ се опитват да коментират произведенията и творчеството на един артист. Всички коментатори до тук за мен са червени цървули, промити мозъци, чалгаджии! Хора, образовайте се, хора, изхвърлете лошотията и злобата и станете човеци, ще ви е много полезно и животът ви ще е по-смислен и приятен.

Моля, моля, не всички! И аз съм изумена от коментарите - поредно доказателство за липса на духовност! А и ми е любимо да се коментират неща, от които си няма хал-хабер коментиращият! Ама, нали сме специалисти по всичко!

Luna0102

Пари хвърлени на вятъра, за да създаде нещо ненужно никому, а после ще го унищожи за да каже че го е правил.

Кристо определено мрази България, не говори български (английският му хич не е чист) и е един безродник, върло устремен към пари, пари, пари... При едно ( може би единствено) интервю с българска журналистка в Ню Йорк той подчерта колко пари можел да изкара докато си приказват. Аз го сравнявам с Клаус Кински - голям актьор, артист, откъснал се от родината си, за когото сега никой не тъгува и скоро въобще няма и да си спомня...

Извинете, но не мога да разбера защо стотиците хиляди, които днес напускат България, за да живеят и работят другаде, за да раждат и отглеждат там децата си (знам много случаи, в които тези деца изобщо не биват учени на български), не са "безродници", не са "самозабравили се " и прочее квалификации от този род, а Кристо, който е избягал от тоталитарен режим, в който никога не би могъл да направи това, което прави, бива квалифициран по този начин?! Откъде - накъде!?

Знаеш ли защо? Защото е успял! Това е!

Бахти парите прави този, десет милиона евро след данъци и след ... бентли.

Това е положението, Гьоринг...."Артистче", както ти би го нарекъл... А ти, с какво се занимаваш и с "какво си вадиш хляба", та надничаш в чуждото канче

Парите са от продажба на творбите му? Че той какви творби има, всичките му инсталации след това се унищожават и рециклират, остават само снимки и скици от проектите, ама може някои ненормални богаташи и за това пари да дадат.

Да, финансира се от продажбата на скиците и снимките от проектите!

Нещо не става ясно откога Кристо е артист? И откога - български? Доколкото ми е известно, той опакова разни неща по света и се срамува да се нарече българин...

Артист е общото наименование за хора, занимаващи се с изкуство/art/. Та, по тази причина той е артист. От произхода му се срамуваше покойната му съпруга.

Кристо не се срамува, че е българин. Който е гледал филмите за него е разбрал, че Кристо е избягал от комунизма и мрази този режим.

Доколкото е един от най-големите творци на днешното време, да, подходящо е да бъде наречен артист. Като всеки творец, способен да мисли, да чувства, да импровизира и да реализира идеите си и то без чужди пари (основен принцип при него, който произлиза от свободолюбието и нежеланието да бъде обвързан). Освен това не е известно да е заявявал някога, че мрази България, просто не се занимава с нея, защото си е изградил друг живот, твърде е целенасочен и няма време. Казвал е само , че е избягал, защото е искал да прави това, което сега прави, а тук нямаше да може. Това - струва ми се е безспорно, че нямаше да може! Нивото и безграничното му свободолюбие надхвърлят многократно тукашния манталитет - това са мои думи не негови.

Това е положението, Гьоринг...."Артистче", както ти би го нарекъл... А ти, с какво се занимаваш и с "какво си вадиш хляба", та надничаш в чуждото канче?

Мая, всичко казано е изчерпателно и точно адресирано - манталитет и хоризонт по-далече от носа.