Мързелът на средна възраст води до свиване на мозъка

Мързелът на средна възраст може да доведе до неблагоприятни промени в мозъка по-късно в живота, сочат резултатите от американско изследване.

Обратно в новината

Коментари - Мързелът на средна възраст води до свиване на мозъка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бегайте във фитнеса! Много са тези с малки мозъци, които ще повярват....

мързелът не мори, а мъчи

Имам разни познати жени, които си мислят, че тренират. А всъщност ходят на йога или пилатес. Това не са тренировки, това са схеми за източване на пари от кухи лейки с комплекси на тема "тяло".

Сърцето е създадено, за да изпълнява определен брой съкращения. Не ги похабявайте за упражнения. Вашият жизнен период ще изтече независимо от начина на използване на сърдечните съкращения. Това е все едно да твърдите, че можете да удължите живота на колата си, като я карате с по-висока скорост. Искате да живеете по-дълго? Спете и уважавайте сиестата.

Мммда. А мозъкът е създаден за да се ориентират живинките в заобикалящата ги среда. При теб ориентацията куца.

Това го е казал някакъв лекар-зевзек и е пресилено, но има малка доза истина. Всички столетници признават, че е една от тайните е, че са карали през целия си живот по-полека. Уловката е там, че нямат предвид да лежат с коктейл на шезлонг, а просто да НЕ бъхтат до изнемога. Със сигурност доста голяма част от деня са "на крак", но имат и полагаемата почивка. По-надолу продължавам темата.

Без движение след 40 г. силно намалява производство на хормони в тялото. Даже ендокринолозите го наричат: ежедневно да си изработваш хормоните чрез движение. Пропуснеш ли ден, се скапваш на мига. Пропуснеш ли седмица, после вече не можеш и насила да се накараш, метаболизмът замира. Остави затлъстяването и диабета, но си и абониран за скорошна деменция. Едно си прав - движението колкото е по-щадящо, НО пък продължително, толкова по-добре. Най-добре е ЧАСОВЕ ходене. Идеално е 2-3 часа. Регулира абсолютно всички жизнени процеси.