Работата след пенсионна възраст носи дълголетие

Много хора вероятно смятат, че ако се пенсионират по-рано, ще живеят по-дълго. Оказва се обаче, че ключът към дълголетието е работата и след пенсионна възраст.

Обратно в новината

Коментари - Работата след пенсионна възраст носи дълголетие | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами то зависи КАКВО си работил? Ако съм депутат - мога и до 150 години да работя!

Ех вие журналята, долни лицемери и промивачи на мозъци. Тя държавната администрация изобщо не си прави труда да създаде условия за създаване на работеща икономика, която да създаде работни места да младите хора дори, те се замислили за вече пенсиониралите се дали трябва да работят или не!!! А тази германка на снимката тъче за забавление, не че работи за да си удължи живота. Глупацииииии!!!!

Още малко да вдигнат възрастта и стажа и ще стане невъзможно да се работи до пенсия, камо ли след това. Аз викам не само да не се онаследява ДЗПО-то, ами направо да раздадат нашите пенсии отсега на мангалите,за да е сигурно ,че ще гласуват правилно, пък ние ще си ище им заработим нови след има-няма някакви си 40 години. До тогава моля да идат да покрадат и да полежат на гърба на европейските ни съюзници. Е, не ги искат ,но....

Работата след пенсиониране води до по - бързо похабяване и болести.

Работата след пенсиониране докарва инсулт и инфаркт, понякога рак. Добре, че българските работодатели са високомерни и изобщо не разглеждат кандидатури на хора над 40-годишна възраст. Само гледат ЕГН-то и видят ли че си над 40 години директно хвърлят документите ти в кошчето за боклук. Това удължава живота на пенсионерите, а малките пенсии, които получават ги превръщат във вегетарианци. Така стават столетници, за голяма мъка на НОИ.

Браво, точно в десетката :)

РАБОТЕТЕ СИ, АКО ИМАТЕ СИЛИ ... ЗНАЧИ ПРЕЗ ДРУГОТО ВРЕМЕ, КОГАТО СТЕ БИЛИ НА РАБОТА, СТЕ СИ РАЗВЯВАЛИ БАЙРАКА ... АКО СТЕ РАБОТИЛИ ЗДРАВО, НЯМА И ДА ПОМИСЛИТЕ ДА ТИЧАТЕ НА РАБОТА ....

при положение ,че годините за пенсия са над 60 съвсем нормално е тези , които са се пенсионирали на 45-50 да имат още сили да работят до 60. по-интересно е кой са тези , които могат да работят над 65 год. възраст ? - вероятно тези , които не са се преуморили до 60 годишнината. а кои са тези ?

за моята квалификация , поддръжка на всичко, парите които дават ,не си заслужава да им слугувам!!!

Абе яяяя си ................. А пък ние с Боби пак ще пием кафеееее.....................шалом братя!

Рискът да не доживеете до пенсия тук в България е свързан не с работата,а с безразборното пушене на цигари,което ви стопява и заплатите и здравето.Интересно,с какво ще се занимават мрънкачите,като се пенсионират "по-рано" с мизерните си пенсии?

Това ми е възнаграждението за 42 години трудов стаж като икономист от които седем години в частна фирма.Българка съм,ако това имаш предвид.Сега доволни ли сте?Повечето Ви чака същата участ.

Щом тези пари те задоволяват! Всеки си кове съдбата САМ! Намери си друга работа ако си кадърна, иди в чужбина ако ти стиска...

много си проста и злобна "мери" (с овчето име)!

от мината с памперса - директно в гробищата - защо не кажете печалната истина - пари за пенсии няма, дори и да ни карате да работим до сто години - ще трябва да работим до 45 години, а още на 45-50 ни гледат накриво - ако изобщо си намерим работа - световната тенденция е да няма пенсии/поне така е в "демократичните"западни демокрации/ - почти няма хора да работят на пълен работен ден , навършили 50- 60 години, а като нямаш пълно работно време, съответно не получаваш и добра пенсия- нашите папагали само им пригласят и препечатват простотии, които да отоварят на американските изисквания за Hе продължителност на живота

Майната ви и шибаняците,защо не кажете за кои видове работа става въпрос!Ако цял живот си бил чиновник и си размотавал крак върху крак,можеш,като Цола Драгойчева и след 80 години да работиш,ако това се има за работа разбира се и ако вече не се напикаваш,като нея!

Това са несериозни "научни" изследваня. Жална им майка на американците, ако това е нивото на изследванията им. Добре, че позлват каймака от мозъците на цял свят. Целта тук, според мен, е да се пропагнадира работа до гроб, за да се носи максимална печалба на работодателите.!

ха така, рашков - правилно си схванал - и без"научни изследвания"на американски чифути ни е ясно, че ниe шерпите трябва да работим докато пукнем - спестяват се парите за пенсия, а тези "велики изследвания"могат спокойно да си ги заврат ......

Нормалната пенсия /примерно, от по 1123 лв. / носи повече дълголетие. Вие работата я оставете на тях да си решават, не сте вие меродавни кой какво да прави и по колко да живее, можете само както винаги да съкратите живота на човека от "обгрижване"! Безсрамниците-циници пак подхвърлиха недооглозгано кокалче за няколко десетачки, смятайки се едва ли не за щедри меценати, докато отленяха на почивки и обилно прекарване на Великден. А народът си остана по домовете да прекара тихо и скромно с каквото бог дал поне няколко дни, за да ги позабрави и да не ги гледа и чете.

Е, тогава политиците ни ще бъдат дълголетници.

сте намерили да публикувате точно за мързеливите българи дето и 1 мин в живота си не са работили

Някой пак открива топлата вода! Народът го е казал: Залудо работи, залудо не стой! Колко разбират смисъла на тази фундаментална мъдрост?

Залудо означава напразно. В днешни времена огромни заплати получават точно работещите напразно- депутати, некадърници от най- важните сфери и чалгари.Залудо не стой означава напразно не стой- т. е. е по- добре да не работиш ако не ти плащат за тази работа.

Какви спестявания бе мушмороци?Направете ми сметка как да живея с 300лв.така,че и да спестя,и да се храня,и да ходя на културни мероприятия,и да си плащам комсумативите иданъците и т.н.Чакам компетентен отговор от компетентни хора,защото мене никой не ме черпи и нямам аванта от никъде.

Ето ти компетентен съвет: смени си работата с по-добре платена. Има недостиг на работна ръка, така че си облагодетелстван в едно такова начинание.

Ще си я сменя.Колко даваш?Правиш ми предложение,нали?И ти си като мен,ама нали си зад паравана,голям го извади.

Работи за 300лв и мре за "културни мероприятия". Чувал(а) ли си за Голямото Добро Утро или Пази, Боже, сляпо да прогледа?

С какво образование си и къде работиш? В кой град живееш, няма такава заплата, нещо лънготиш.

Ако не си човек със здравословни проблеми,а си здрав и работиш за 300лв то,драги.......за толкова ставаш

Не е нормално да работиш за 300 лева, намери си друга работа. И ако чакаш някой да ти даде наготово хубава работа, добре платена има много да чакаш...

Съвсем логично. Достиганетон на пенсионна възраст си е дълголетие. А работата след това очевидно също е дълголетие.

А околосветските пътешествия и възможността за нормален живот носят още по-голямо дълголетие, но са само мираж за 95% от българските пенсионери!

За българските пенсионери извода е един ! Внасяйте и пенЦионните вноски в "Буркан банк " и работете , докато мърдате ! Иначе мутрафоните които управляват държавата ще ви опапат спестените парички на 100% !

За да ги харчат за гордост и суета.

Но работата в предпенсионна възраст - не :)

Най-важно, за да е вярно това, че първо трябва да доживееш пенсионна възраст.