10 причини да хапваме повече диня през лятото

92% от масата на динята е вода. А от какво има нужда човешкият организъм през лятото? От много течности, което я прави първенец сред другите летни плодове.

Обратно в новината

Коментари - 10 причини да хапваме повече диня през лятото | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Научете се най-накрая, че Й не се употребява за множествено число!

През последните дни си купувам редовно дини и ето резултатите от моите лични наблюдения на пазара и ползите от разни дини: 1. Диня от кварталния магазин (2 пъти от различни) - внос от Иран. Странен вкус, след това дълго пътуване, висока цена, позагнили участъци - пълно разочарование, спрях да купувам. 2. Диня от пазара Красно село, Свиленградско производство, дори със "скреж" по местата, където сама се разпуква, прясна и пълна с прекрасен сок, вкус и аромат на истинска диня - пълно щастие! Със сигурност притежава всички достоинства, изредени в статията, защото не само беше много вкусна, но и всички подобрения, за които пишат, че носи - се случиха - чувството за разхлаждане в тия жеги, по-малко ми се пие вода (насища тялото с необходимата течност), отлична е за закуска/вечеря с парче хубаво сирене от козе и краве мляко, подобрява храносмилането, носи щастие и умиротворение! Извод: питаме откъде е динята, ако е българска, прясна и продавачът изглежда приятен човек - купуваме и се наслаждаваме! Приятно ядене на дини на всички форумци!

вярно е..... дините са тапкани с нитрати и всякакви боклуци. Купих био диня, вярно беше ужасна, нито сладка нито червена, гадост..... обикновенната сладка като захар, червена еми защо познай от 3 пъти.

Динята е арно нящо.Но по-арно е да се яде лапад,коприва,праз,чесън,лук бял боп.Помагат за изпускането на вредните газове от организъма.

Тъй е,потвърждавам.

Колко оригинално - статията е за динята, а не за газове, но пък ако искаш, да ти заизреждаме кое е полезно и при анемия, ботулизъм, високо кръвно, диабет и т.н. каквото се сетим от "а" до "я"?

Кога пускате 10-те причини да стоим на сянка и на хладно в жегите ?

1. Няма холестерол както всичко растително, не е вярно, че няма мазнини 0,15г/100г 2. На базата на кое научно изследване? 3. Голямото количество вода вдига кръвното. 4. чак пък голямо, 0,4г/100г 5. това пак на базара на кое научно изследване? С останалото се оляхте помагат илачите на дофтора, останалото се нарича 'правилно хранене. Тъпо е да приписвате помагащи качества, виж препъката е друго нещо. Ай със здраве, и не е много полезна, ако е бъкана с торове и нитрати.

Абе, българин и руснак трудно можеш да подведеш - имат богата обща култура. Не знам, защо някои хора се опитват да ни третират и възпитават като американци.

Т.е. агитираш ни за чистите "е"-та??

полезна е напомпана с мастика. Те това и е най ценното качество. П.С. консумира се охладена

Направо се чудя как е възможно да има толкова неграмотен народ. "Журналистите" или поне хората, които пишат официално по медиите трябва да знаят кога се пише "и", и кога "й"! Поне те трябва да знаят!!

Журналистите-добре, ама я вижте по форумите.НЯМА един коментар БЕЗ правописна или граматическа грешка! Тази ужасяваща неграмотност я няма нито в германските,нито в руските или английските форуми.ЗАЩО У НАС Е ТАКА?????? Й в мн. число,двойно Н-навсякъде....Ами спЪТ ядЪт нямам думи!

Още десет причини: 1. Динята е вкусна 2. Динята е вкусна 3. Динята е вкусна 4. Динята е вкусна 5. Динята е вкусна 6. Динята е вкусна 7. Динята е вкусна 8. Динята е вкусна 9. Динята е вкусна 10. Динята е вкусна Можеше и да са двайсет, но ме домързя...

+ мастичка! +20

обожавам динята а баба ми /бог да я прости /вечеряше със резен диня парченце сирене и филика хляб

Права си! И моята баба правеше така и така ме научи и мен! Ако беше сложила и някой препинателен знак, щях да ти сложа още един плюс!

дините са тъпкани с каквли ли не боклуци.... не купувайте диня или само от био магазин

Изперкал народ. Биодиня. Биотиквеници :)

ти маи си объркал собствената си тиква зелена с диня...

Правилно, яж си хамбургера с майонеза, пържени картофки и дали "био" гарнитура, а за десерт -красиви януарски ягоди или екзотични, брани дори от обратната страна на земята, а заради транспорта и още зелени, но пък единствено "био" и без каквато и да е обработка, дори за съхранение.

Най важното е, че помага да ти порасте мозъка и да станеш джурналист !!