По-умните хора са по-щастливи, когато са сами

Хората с по-висок коефиент на интелигентност се чувстват по-щастливи, когато са сами, отколкото в компания.

Обратно в новината

Коментари - По-умните хора са по-щастливи, когато са сами | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо всички са много живнали и са приели лично тази тема :) Колко коментари само. Умните се надпреварват кой е по-самотен. а самотните кой по-умен.

Затова ли най-умните били с най-цветистите ругатни и псувни. Цел - да се прочисти хоризонта от натрапници.

а не сте ли чували, че с най- ниско самочувствие и най- неуверените са най-умните хора и обратното.

Чували сме и че мустакатите жени са най-страстни...

Явно трябва да перифразирам изречението във въпрос. Всичко, което чувате, четете и виждате ли е вярно?.. Кликовете не са ми интересни. Отговори и мнения - това е друга бира. И честит бронз на момичетата! Яд ме е, че "журито" ИЗБУТА рускините!

Айде, че млеконадоят нещо спаднал?

Стою

Да Ви провокирам, тогава. В тоалетната сам/а ли сте, или самотен/тна? По-щастлив/а ли се чувствате?

Тъ-ръ-тъ-ТЪЪ-тъ-ТЪЪЪ! Имаме участник, познал верния отговор! Точно "тоалетната" е ключовото понятие! Защо? Ако трябва да включим дидактиката в действие: Когато си самотен/на, но не си сам/а - отиваш в тоалетната, за да не правиш шоу на всеослушание. Вътре пък си сам/а, но не си самотен/на, понеже вече си представяш, че си с някой друг и започваш да охкаш...

Бог е казал БЛАЖЕНИ СА БЕДНИТЕ ДУХОМ, което е обратно на невежите! Бедните духом са търсещите духом, тези, които с откритията си движат човечеството напред, тези самотници, на които невежите се подиграват!

Както разбирам, вие сигурно бихте предпочел/а живот като този на Христос, Буда, пред това да имате живота на един обикновен и по-невеж човек, но за сметка на това със сигурност несамотен и по-блажен, т.е. щастлив.

Стою

Както разбирам от постовете Ви - умните хора са самотни. Общо взето в статията пише, че прекарват много от времето си сами. Не самотни. Е original се опита да Ви го разясни...

Не се знае дали умнотията причинява по-самотно съществуване или самотното съществуване провокира умнотията. Освен това е спорно кое е за предпочитане - да си умен и самотен, или да не си чак толкова умен, но да живееш заобиколен от хора, които те обичат. Да си знаещ/умен е спорно дали не те прави по-депресивен и тъжен. Бог е рекъл - блажени са невежите. Защо ли?!

Умният човек никога не е самотен, но невежият се измъчва навсякъде. Та къде прочете блаженството за невежите? Някои невежи наистина се чувстват блажени, защото не осъзнават своето невежество.

Всички, които знаят твърде много за света, живота и хората, са тъжни и уморени. И самотни. Явно повечето виждат само това, че са били известни. Но цената да бъдеш известен с нещо, дори и да си двигател на човечеството, е твърде тежка. Прочетете автобиографиите на такива хора.

Сериозно?

и аз се чувствам по-добре сама..... по магазините , на спорт, много ме уморяват хората и бърборенето.

Така е, в действиетлност хората говорят неща без стойност и значение поне 90% от времето, в което говорят.

Протестирам!

Ти си страхотна жена. Откога търся съкровище като тебе!

само за инфо: гаргата е най умната птица :-))

Умните хора са осъдени на самота. Просто им липсва среда.

Да си сам в никакъв случай не означава да си самотен.Човек може да е заобиколен от много хора и да се чувства самотен. А понякога само един човек да липсва и целият свят е пустиня.

Прав си, но все пак коментираме общия, а не частния случай.

Сам'' и ''самотен'' са две различни неща:(((

Виж! Всички са съгласни. Ако са умни и са мнозинство, значи грешат - ето че среда има! Ама като грешат, колко да са умни?

Хахах . Ами да и не. Не предпочитам да съм сам, напротив , НО имам голям проблем, нямам времето и шанса достатъчно често да разменям мисли и общуване с интересни за мен хора. Контактите с масите ме уморяват , отегчение и празнота , понякога има и комици , и неоткрити майстори на огнената реч, те са за забавление. Когато обмисляш и размишляваш , къде , къде е по добре да не го правиш сам. Има много пречки пред разумни хора да общуват свободно , къде обществен код, къде професионален , битов, полови различия и норми и пр.

Гаргите летят на ято, орелът лети сам... :)

само за инфо: гаргата е най умната птица :-))

Стою

Мда-ам. Ама нали се сещаш, че много хора са склонни да приписват човешки качества на животните. Орелът е "горд", защото надочните кости са му големи, т.е. гледа "строго". Всъщност му помагат да не му блести слънцето в очите, когато търси плячка. Еволюция. Камилата е "надменна", защото носът ѝ е на нивото на очите. Ми трябва ли да диша праха вдигнат от дюните, когато има ветрец?! Еволюция. И т.н... и т.н. Интелект?! Тц - инстинкти и рефлекси.

Абсолютно вярно! И аз съм така! С IQ 17!!! :Р Бла, бла. Човек без социални контакти - за мен не е човек. Всеки има нужда от почивка и усамотение. Ама непрекъснато да оставаш сам с великите си мисли?!...

Затова си с IQ 17.

Стою

Ти вярваш ли, че 6 без 5 е идиот? 17?!?! Поздрави от него - понякога ме мързи, понякога има други причини да не се логваМ. Както съм казвал неведнъж - реакциите на задклавиатурните устройства са ми по-интересни от самите клюки. Както виждаш - много хора не могат да проследят семантиката на 5 прости изречения. Обаче се изказват за самота и интелект....

И аз по-щастлив като слушам рок и си удрям пиячката е ако съм с момиче и правя това се чувствам по-щастлив.

Затова немците правят най яките коли , бира и вурстчета :)

само за инфо: гаргата е най умната птица :-))

Когато съм сам определено съм по-продуктивен. Но определено прекалената изолираност тежи и убива

Двама от тримата в статията са аутисти..

Но, снимката ви е Повърхностна.. Срам ме бе да споделя статия във Фейсбук с нея. Статията е хубава. Благодаря за нея. Снимката към нея е не лоша. Но това за което се говори в статията е много по-сериозно от начинът на живот свързващ се с нея. Тя е прекрасна за почивка и релакс, което и които не са лош вариант на самостоятелността, но именно по-уните хора избягват тази масовост, за което се говори и в статията.

Индивидуализмът е движещата сила на прогреса в човечеството-Ницше,Шопенхауер,Щирнер,Кант,Хайдегер и други/във философията/,Вагнер,Григ и др. в музиката/,често обаче най- проблемните са в политиката - Мусолини,Сталин,Хитлер , за днешно време и на Балканския полуостров дори е излишно да цитирам имена.На тези георгарфски ширини има такива , които са изживяват като вся и всьо,без да са двигатели на какъвто и да е прогрес.

Аха, разбрахме кои са умните хора - Айнщайн, Спилбърг и Зукърбърг. Какво, какво, какво беше общото между тях ... !? Другите са тъпи, разбира се ! Особено ако ходят по барове ....

Те са умни синове давидови а другите не са чак толко умни.

Колко са синове Давидови само Господ знае. Много хазари имат мерак да се представят за евреи.

ходенето по барове наистина е "забавление" за плебса. Умен човек няма какво а търси там. Пиячката и к-вите не са му приеоритет, ама ти ева ли ще ме разбереш..

Ето защо предпочитам по-тихите места и уединението пред нощните барове и шумни компании,ами то било защото съм по-умна!!!Брей,как не се сетих по-рано....тази статия ми повдигна самочувствието!!!

Извинявай, ама се възбудих.

Cum hoc ergo propter hoc

ben kyr

Отново масонски социален инженеринг (типичната философия и риторика на вавилон), който изпълнява принципа разделя и владей чрез ласкателсва поддтикващи към гордост и суета. Той е в абсолютно противоборство с чистото Божие слово записано в Библията.

Иво, Иво, душо заблудена... Трябва да те върнем няколко века/живота назад и да започнеш отново... Библията ви я спретнахме и подхвърлихме с Апостолите, за да могат дори и глупавите хора като те, които не могат да мислят с главите си, все пак да четат и да вдянат по нещичко. Не подозирахме обаче, че ще започнете да я повтаряте като папагали, съвсем да не мислите, и да чакате на още по-заблудени души от вас (т.нар. "проповедници") да ви я тълкуват! А колегите с Исляма пък съвсем оплетоха конците в това отношение...

Стигнах до идеята за Бог чрез науката и законите за информацията. И започнах да изучавам Божието слово. Аргументите ти са емоционални и неадекватни на реалността. Не можеш да коментираш Божието слово записамо в Библията, когато не си го чел и не го познаваш. А то съдържа повече от три хиляди пророчества, дадени чрез пророците направлявани от Светият Дух столетия и хилядолетия преди да се изпълнят абсолютно точно както са ни дадени. Предзнанието на Бог показано чрез тях, е утръдило Библията като книга на истината, но човек трябва да има сърце за истината и бизстър ум, незаглушаван от силни страсти, за да може да вижда истината сред планини от лъжа във века на измамата в който живеем. Отричайки истината която прави хората свободни от похотите и властовите амбиции на обратните хора, които са приодобили финансова и политическа власт чрез беззаконие и искат да наложат беззаконието като норма със закон (вавилонските закони)з атехен душевен комфорт и увековечаване на статувкото, ти ня е провиш по-малко истина. Само подсказваш неволно разделението на хората в краят на времето на две основни групи. Божият народ роден по дух, който се освещава по Божият воля и богоборен Вавилон роден по плът желаещ да задоволява своите похоти и страсти, за да получи единствено тление и забрава. Видно е че не си в състояние да различаваш лъжата от истината, понеже нямаш критерии за истина и лъжа, добро и зло. А те могат да бъдат единствено Божиите критери. На суверена на вселената, Който създава и поддържа живота, мира и щастието и чиито животворящи принципи са любовта, истината и свободната воля в рамките на Божият порядък, който прави живота да пребъдва във вечността в любов, радост и хармония. Няма следствие по-голямо от неговата причина.

прав си донякъде, но това съвсем не означава, че на индивидуалистите не им пука за останалите и не споделят християнските ценности. монасите в манастирите масони ли са?

Орлите обикновено летят сами.

проучвания! Ако тези проучватели четяха правилните книги, само с един цитат можеха да си спестят поредното откриване на топлата вода. Колкото по-интелигентен (самодостатъчен) е един човек, толкова по-малко се нуждае той от сигурността на стадото. Толкова по-добре и у дома се чувства той насаме със себе си.

Най после научно доказано защо боко нон стоп иска да е пред прожекторите и сред калабалък - прост та дрънка а пък хората дето му се''радват'' по разходките му вземат по някой лев да преживеят

Ха-ха-ха, добре казано, има логика

Tе що обичам шумните компании , а не уединението...Cичко иде от коефициенто ми...

Пак "велико" откритие. Едва ли някой е очаквал тълпи от гении по панаири, стадиони, дискотеки и селски сборове.

Абсолютно вярно.