Топ кардиолог призова за повече сол в храната

Бившият председател на Световната сърдечна федерация предупреди, че препоръчваното дневно количество сол е много ниско и така се увеличава рискът от инфаркти.

Обратно в новината

Коментари - Топ кардиолог призова за повече сол в храната | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според този "топ кардиолог" солта е единствен източник на натрий за организма. Това е "гениално" и "епохално" откритие!!! Браво, колега!!!

Мигар организмът няма да изхвърли излишната сол с потта и урината...

Този не е кардиолог, топ пък съвсем. Поредния платен свиркаджия...

Е това е вече и научен тероризъм! Тоя мюсли иска нас - всичките хипертоници, да ни вкара директно в гроба! Ала ядец, господине душевадец... Яж си я ти солта, по 10 кила на ден ако щеш, ние само ще гледаме какще ти се пръснат артериите и бъбреците, и ще ръкопляскаме!

Стою

Бабина приказка: - Поще ли ти се - яж, поще ли ти се - пий! Идеята е да ти се прияде нещо, без да си гладен. Значи организмът ти има нужда от това нещо. Сол, захар, минерали, витамини, вода, желязо и други метали... Да не изброявам. Дори алкохол, ако щете. Метаболизъм. Различен при всеки от нас. Доколко се съобразяваме със сигналите на собствения си организъм е друг въпрос. И доколко се движим.

Ох, на мен така ми се пощя и опънах съседката, обаче мъжо ѝ ни фана и стана голем търкал! Добре че не го утепах, че сега щех да го лежим.

Стою

E, това приказвам, де. Здравословното за едни не е здравословно за други. :)))) А който не е разбрал - да слуша учЕните.

Умереност е правилния подход.Солта в прекомерни количества възбужда възпалителните процеси в тялото. Затруднява работата на черния дроб и бъбреците.

А истината за всички приемани вещества е в баланса им. Който пък е индивидуален. И прекаляването и въздържанието са вредни. А точното количество сигурно може да се намери с подробни изследвания на всеки, но това е глупост.

А разберете се по между си, и тогава ни информирайте! Или има едни пари и трябва да ги похарчим за проучвания, нищо, че резултатите са объркани и безмислени. Важното е парите да се харчат и да потъват в фжобовете на "специалистите". Скоро разбрах, че сланината била много полезна. Що пък и цигарите да не са? И не ходете по планините. Вреден е чистия въздух. Организма изпада в потрес.

че не винаги е полезно да се пие по 2 л. вода. Човек пие, когато ожъднее и организмът сам регулира това.

Само че още много хора не го разбират и се пънат да пият и по 3 и 4 литра и не искат да проумеят, че си товарят бъбреците