Изненада: Солта намалява жаждата

От солено се ожаднява, но резултатите от симулирана мисия до Марс показаха, че в дългосрочен план по-голямото количество погълната сол намалява изпитата вода.

Обратно в новината

Коментари - Изненада: Солта намалява жаждата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това изобщо не е новина. В Арабския свят и Африка средството за утоляване на жажда е топла вода с разтворена сол, защото като се потиш и се отделят соли през кожата. По някой път се чудя от къде ги вземате тези новини?

И откъде задържат тази "повече вода"? Хем приемат по-малко, хем отделят повече (произвеждат повече урина) - откъде идва тая вода в повече, която задържат незнайно как и къде? Къде я задържат? Хайде стига глупости!

че вие, сега ли разбрахте това,имам предвид вие които публикувате това"чудо невиждано".Не знаете ли ,че в пустинята ближат сол за да не им се пие вода.Нямам време да ви обяснявам.Е много тъпи парчета.

Докато тръгнат до Марс, водата ще се купува със злато.

Чудя се къде ще заврат всичката тая вода, като планетата ни е предимно от вода?! Ама кво ли се чудя, на зомбито само му кажи няма вода (явно друго го дави) и ще почне да нарива злато за пикня в найлонова бутилка :)