9 ползи от бобовите култури

Зрял фасул, леща, сух грах - много традиционни за нашите земи и присъстват в менюто на българина от векове.

Обратно в новината

Коментари - 9 ползи от бобовите култури | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"преди години тя беше по-позната като леблебия" Нахут и леблебия не са едно и също нещо. Нахут е самото растение и зърната му, докато леблебия е нещо за ядене приготвено от нахут.

До "Да" Леблебията е печен нахут! https://link/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%85%D1%83%D1%82

Аз съм от хората които хапват от всичко - по малко. За сведение само: кравното няма общо с килограмите. Високо кръвно имат и много слаби хора. Когато обобщава качество на определена храна, не е нужно да се намесват килограми. Темата за култура на хранене е нещо съвсем друго.

Бобовите храни се накисват за 12-24 часа като водата се сменя поне 3-4 пъти, след това се варят на силен огън 10-15 минути, след което се доваряват около час и се солят се накрая. Зърната се вадят, плакнат и ядат без водата в която са варени! Овкусяват се добре и се яде без да се прекалява. Втози случай, няма да ви се налага като от този от долу да правите упражнения с маркуча, гаранция :)))

Като им изхвърлиш няколко води, какво им ядеш? Целулозата ли? Че са пръдливи, пръдливи са, но могат да се ядат вечер и са много вкусна храна бобовите.

Ако си пъхнеш и маркуч отзад - ето и гориво за колата - икономия за бюджета :):):)