10-те най-добри кино комедии на всички времена

От зората на киното комиците дават всичко от себе си, за да веселят публиката. Кои обаче са най-добрите филмови комедии, снимани някога?

Обратно в новината

Коментари - 10-те най-добри кино комедии на всички времена | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само първият ми е познат като име. Какво остава пък и да съм ги гледал.

Как може такава класация да мине без Чарли Чаплин? За мен Великият диктатор и Хлапето са абсолютните фаворити.

Няма и братя Маркс, няма Фернандел и много други. Този не е гледал и "Мозъчни донори" и "Пушеци"...

"Патешка супа" е с братята Маркс.

А "Зелева супа" с Луи дьо Финес

Е нема що. 1 филм от 90-те и 2 от 80-те. Авторът на класацията май е набор на Чарли Чаплин и хич не го е обичал. Странно е ,че няма нито 1 филм с Луи дьо Фюнес, Еди Мърфи, Р. Аткинсън, Джим Кери или Стив Мартин. А от филмите - Сам вкъщи трябва да е в топ 10. Но съм съгласен, че в последните години практически няма хубави чисти комедии. Бълват само комикси с отворен край.

Ти пробвал ли си да ги гледаш въпросните сега, щото на мен всички изброени са ми харесвали преди, но сега не. Само частично ония олигоф Р. Аткинсън ме кефи сега. Заслужава от по ново време Те тоа - не си спомням превода, но е с Жан Рено и мисля беше ония играч французин, дето си взе руско гражданство.

"Млъкни" се казва филмът, който описваш, много смешен наистина, и според мен трябва да е в класацията

Роуън Аткинсън е велик, когато НЕ се прави на шут и олигофрен, като в Мистър Бийн. Най-доброто от него е, когато е 100% сериозен, като в четвъртия сезон на "Черното влечуго" (този през Първата Световна) и в скечове, като "Проповед по Евангелието от Йоана".

Класацията е правена след допитване до кинокритици и това ИМА значение. Избоерите филми напълно отговарят на определението за "комедия" на западната критика, но филмите на Чаплин са "драма/комедия" и по тази причина не присъстват тук. Ако от "Великият диктатор", например, се махнат "геговете", като стрелбата с "Голямата Берта", бръсненето в ритъма на музиката на Брамс, приемането на военния парад и танцът с надуваемия глобус, то сюжетът на филма ще се запази 100%, но смехът ще е МНОГО по-малко. Същият "номер" не върви при "Има ли пилот в самолета?" и "Животът на Брайън", например.