9 начина да научим детето да борави с пари

Всеки би искал да научи детето си да управлява парите си.

Обратно в новината

Коментари - 9 начина да научим детето да борави с пари | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Навремето, като станах в 5-ти или 6-ти клас нашите започнаха да ми отпускат определена сума на седмица, с която трябваше да купувам храната на семейството, без месото и без тази за празниците. Доста бързо се научих на отговорност, пестеливост и пресмятане на семейния бюджет. После, с малки изменения повторих ситуацията с дъщеря ми и постигнах същия успех. Децата трябва от малки да се научат да си правят сметките.

Парите са необходимото зло в съвременното ни съществуване, като тежестта е на думата ЗЛО. Загубили истинският си смисъл те представляват една узаконена измама. Приемаме го като даденост, но така поставяме гнила основа на следващите. Научете децата си да мислят и да разпределят всички ресурси и поставете парите като един от ресурсите, но не ги издигайте във фетиш. Когато детето порасне, то само ще се замисли за живота и ще направи своите изводи, но не трябва да е обременено с вашите на ниско ниво.

нещо не Ви схванах смисъла на написаното - без обяснение или пример (личен или на някого другиго) детето няма как да възприеме каквото и да е от света, в това число и парите! и за каква измама пишете - нали за да съществуваш трябва поне да ядеш! ако не си купуваш храната, а я произвеждаш парите ще са ти необходими за да я "изработиш" (обработваема земя, инструменти, добитък и т.н.). пък само храната ли е? хубаво е да имате мнение, но поне го защитете!

темата е важна, но вчерашната статия за гръмнатия банкомат с разхвърчалите се пари я обезмисля.

Това е за тези, които разполагат с пари. А тези, които нямат? Аз съм израстнала без банкови сметки и излишни харчове и много бързо се научих да ценя парите.И най-вече - не станах материална както повечето разлигавени деца с възможности.

Съгласен. Колкото е по-малко учебния материал, толкова по-бързо се научава.