Южнокорейските деца учат по 16 часа на денонощие

Колко държат южнокорейците на образованието? Ще ви шокира. Децата там учат по 16 часа дневно.

Обратно в новината

Коментари - Южнокорейските деца учат по 16 часа на денонощие | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз се муцих няколко месеца да накарам 1 клас да седи на цина а не под него... и се отказах... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Верно,це си се измуцил, но да напишеш тази глупост!

всъщност ваканцията им е януари и февруари, а учебната година започва на 4 март, защото на 3-ти е те имат празник.Лятна имат около 10 дни и родителите се чудели какво да правят с децата.

ГанЮ па обича да спи 16 часа и да не учи! А, сега кажете кои живе по добре?

".......В един клас има около 30 деца. Средното образование приключва на 17 години, като в един клас учат около 40 деца." ?!??! Ся, последно колко деца има в един клас....или вие мизерни дирушки и до 8-ми клас не сте искласили?

Еми аз го разбрах -> до 5 клас са по 30, след това по 40 ученици.

Браво на Корейците. Децата им вместо да смучат дрога и да се ръгат с ножове в асанцьорите учат.

cwetence

Южна Корея е на ТРЕТО място в света по процент на самоубийства...

Какво става с един народ когато най-низшето съсловие от него наложи своите представи за света на останалите.Наложи е своя морал.Става дума за КРАДЦИТЕ разбира се,за комунистите става дума.Защото комунизъм означава КРАЖБА.А така го е измислил евреина маркс.Та кво става с такъв народ?Ми става тва което е станало с българите.Не намерих сили да прочета тази "статия" след като видех думичката ШОКИРА в началото.Защото КРАДЦИТЕ в БГ убедиха БГ че МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ И БЕЗ ДА СЕ РАБОТИ,както прават разбира се крадците на всекъде по света.Разбрахте ли БГ мърши що сте мърши.Комунистите ви направиха такива и сега вие ше страдате.Защото днес БГ принадлежи на децата на теа от най-низшето съсловие през 1944г. А децата са като родителите си...Когато вие БГ мърша проумеете това ше станете хора и ше живеете като такива.Вие може и да си мислите че не сте мърша че сте нещо,но в действителност сте ааааадски далеч от истината.А истината требва да се казва на висок глас.

Ти си толкова болен мозък, с толкова раздуто мнение за собствената си жалка персона, че чак не е за разправяне. Ценителче, от ника ти разбрахме, че знаеш една френска дума- и дотам! Другото, самото съдържание на поста ти, показва само нестабилността на психичното ти здраве и интелектуалната ти неадекватност.

Момче извинявай ама не си ми от категорията.Сигурация че осъзнаваш огромната разлика между нас и тва те изнервя.За това помоли господ да ти даде мъдрост за да приемеш нещата дето не можеш да промениш.В такива случаи е нужна именно мъдрост.Разбра ли.Така ше бъдеш в равновесие със себеб си

ас пък нямам средно ама ништо не ми липсва штото наште са много богати и ми дават парички са сичко. живея при тях и нямам никво намерение да бачкам или да живея сам штото имаме голям апартамент където си водя кифлите да ги чукам. тук е яко да не учиш штото така имаш повече време за кифли а това е наи важното. кореиците да си правят самсунга че тате трябва сега да ми купува новия S8

Те и прасетата така - ядат, грухтят, е*ат, и са най-щастливи когато се въргалят в калта....

Човешкият мозък има нужда от 7 до 8 часа сън на денонощие за да рабори ефективно. При 5 - 6 часа сън, ефективноста при осмисляне и запаметяване на информацията спада драстично. Много труд за нищо. Основното смисъл на образователният процес е човек да се научи да мисли критично, за да може сам да прави изводи от информацията с която разполага. Да се научи да не се доверява на човешки авторитети. Ако образователната система не е насочена в това основно направление, което е в хармония с правото на свободен избор на индивида, тя се превръща в индокринираща система.

Истината е, че хората са различни и това са някакви средни стойности. Има хора, които се чувстват добре и с 5 часа сън, но със сигурност не в детска възраст и със сигурност не всички (по-скоро са изключения).

Не винаги нещата са субективени. Някой ще ти каже че се чувства добре ( понеже за него това е нормалното) на мръсния въздух в Пекин. Е , ако отиде на чист въздух даже ще го заболи главата . Но все пак кое е по-добре?

Евала за коментара. Целта е не да сме капацитети по всичко, а да сме способни да анализираме информацията и да мислим рационално.

Добре за народа - цялото - но кофти за индивида.

Това означава, че пренебрегват учението и интелигентността, които дава природата, за сметка на изкуствената, ограничена и често погрешна наука. Много харесвам науката, но не и хората, които не разбират, че тя винаги ще бъде подмножество на всичко останало.

Природата нищо не дава понеже е само творение подчинено на волята на нашият Създател чрез първоначално установените от Него физически и информационни закони, с които я поддържа в порядък за времето което е определил. Творението е временно, но Творецът е вечем свят и посветен на живота. Затова за нас е спасително да се учим от словото на нашият свят Създател записано в Библията, което е утвърдено през вековете исторически, научно и пророчески.

Е бе да, има само едно нещо по-вредно за човечеството от религиите и това е отдалечаването и непризнаването на силата на природата.

Напротив природата създава, поддържа и РАЗВИВА нашата интелигентност. Хора, които живеят в само бетонна и пластмасова среда са обречени на умствено безплодие, закърняващата интелигентност и неизбежна смърт.

Балансът е в основата на всичко! Умението да живееш :). За какво им е всичкото това учене, ако не им остава време за нищо друго в живота!

Ае ся, сите НПО-та и организации международни, за закрила, защита и права на децата да ревнат против Ю.Корея.А дано, ама надали :).

Интересно защо нашите деца печелят олимпиади, а не техните...

Интересно е защо мислиш така. Това което си казал просто не е вярно. Ю.Корейците са почти първи във всички олимпиади. Лесно можеш да го провериш.

Мравуняк...

Учат, трудят се и в най-работоспособната си възраст 28-30 години трябва да ходят войници за 2 години, заради малоумника от Северна и братската помощ от СССР и САЩ.

даже и 3 год ;)

И ко Ут туй. Зубъри пък незнаат кой е Азис.

ти па де не мислиш че и аз ги знам кои са....

Азиатски манталитет. Като пораснат така и работят без почивки, и затова имат голям процент самоубийства.

Който не умее да почива, не умее и да работи.

Разликата межу Северна и Южна Корея е идеологията, но манталитета на системно обществено изтезание в името на национален прогрес горе-долу е един и същ. И не е само там тази азиатска мания, в Сингапур например 12-15 часов работен ден е напълно закономерен и работеща формула за успех, подобно на Япония.

У нас учителите са им виновни. И кога ще има мандатност на директорите феодали в СОУ ? Наши, ваши, шуренайки, комбини и гимнастики.

Толкоз зор за създаването на една Киа и няколко телевизора...

Явно са тъпи, за да учат толкова. При такъв график някое нормално нашенче би завършило предстрочно, и то в най-лошия случай. Освен това има значение и начинът на преподаване. От цялата работа ми хареса едниствено това, че образованието се смята за ценност - нещо, което ние поизгубихме.

Много зависи от това, как са написани учебниците. Има такива, от които можеш да учиш цял живот и пак да не разбереш нищо. Зависи и от преподавателя, както ти също си написал. Гениалният преподавател е кратък, изчерпателен и забавен или поне увлекателен. Наистина трябва да може всеки сам да избира преподавателя си, иначе е загуба на време и възможности.

Наш Пурко, с отчайващото ни ниво на образованието в момента, няма да може и осми клас да завърши. Кандидат-студентския изпит по математика е еквивалентен на завършен първи курс висша математика у нас. Или поне беше, преди десетина години, но оттогава те вдигат летвата, а ние я сваляме. Големият минус на образованието им е, че не успяват да ги научат на някои основни умения, като това как да се справим с неуспеха, и въздига в култ конкуренцията и подчинението на йерархичното статукво.

Не зная за кой Пурко говориш, но познавам деца с амбиции и умения. Познавам една красавица, която се колебае дали да стане физик /!/ или математик. Не манекенка, забележи. Винаги е имало интелигенция и народни маси. Само че преди масите уважаваха образования, а днес да си плейметка е по-престижно. Има, има кадърни и образовани, зер нали на такива сме родители, а? :))

Явно корейците и японците имат лошия навик да прекаляват и не познават философията на мярката.

Боже, какви мъчения за децата от ранна детска възраст... Това не е нормално... "Каква полза за човека, ако придобие целия свят, а повреди на душата си?"

Нашите пък страдат от стреса на простака.

Лошото е, че простакът не изпитва стрес.

Едва ли корейските сервитьорки учат по 16 часа в денонощието. Освен ако не са идиотики.

Не, филипинки са.

доста преувеличена статия, че учат учат ама чак пък да сменят разписанията на полетите ....

Изобщо не е преувеличена. Точно така са. Помагал съм в лятна школа по английски в Япония, където средата не е чак толкова конкурентна. Лято е, ваканция, децата са между 11 и 14-годишни. Часовете почват в 8,45 и приключват в 22,00. Няма мрънкане, смартфони и не ща/не мога - сядат си на дъ-тата и пишат упражнения.

говорим за Корея не Япония, официално училището е половин ден!! това че после ходят по разни школи и частни уроци е съвсем друго. да не говорим пък че сменяли разписанието на полетите - пълни глупости, както и за трафика, това е ежедневно затова държавните и частните фирми почват работа по различно време за да се облекчи трафика сутрин ....

Баба ми винаги казваше "Много хубаво не е на хубаво". Накрая пак Дарвин ще си каже тежката дума.