Най-големият дефицит на учители ще е след 5-15 г.

В следващите между 5 и 15 години се очаква най-голям недостиг на учители в сферата на средното образование

Обратно в новината

Коментари - Най-големият дефицит на учители ще е след 5-15 г. | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано. Дано по-скоро настане криза за учители.Като се пенсионират тези, които наближават пенсионна възраст, най- после ще се скърши носещата греда. Защото тези младички, които се излъгват да започнат като учители са по-неграмотни и от учениците. Ноо... това заслужавате. А иначе, поставяйте още и още изисквания към учителите, дайте още по-големи възможности на родителите с големи претенции да се бъркат, надзирават, контролират и пр. продължавайте да търсите кал под ноктите на учителите чрез тези туморни образувания - инспекторатите и ще видите. Даже и тези смладоци, които са станали учители от немай къде, ще се разкарат от системата. Дори за заплати от 1500 лева. Впрочев, младичките , които се излъгват да дойдат са такива ,чее...майка плаче. По-неграмотни и от учениците. Точно каквито заслужава българското общество.

от вас пенсионерите не остават места за работа за младите...навсякъде сте масово пенсионери - не може да мислите вече, бавни сте, неадекватни сте, 10 минути минават , докато разберете, че някой ви е задал следващ въпрос...но не напускате бе...пълно е с вас по университетите (особено медицинския в софия) и по училищата, и по болниците...ужас само пенсионери....мястото ви е вкъщи, ане на работните места

пенсионерите умишлено се държат като учители в училищата из странат, защото на тях училището не плаща осигуровки....омръзнаха ми лъжите, които сипят от тия телевизии всичките платени малоумни и дирижирани като безмозъчни кучета - журналиски и журналисти, повечето завършили педагогики

Аман от хора с "различно образование", които се "преквалифицират" на учители, защото само като такива могат да си намерят работа, а не защото призванието им е да учат и възпитават деца! Това е наи-трагикомично очевидно при учителите по английски език, където често може да се попадне на случаи учениците (които от малки ходят на частни уроци) да знаят повече от учителите си! Това е гавра с образованието и не помага на никого! А преди месец една учителка в техникум ми се жалва (по време, когато се предполагаше, че е довела учениците си на практика в работещо предприятие), че те (учениците) вдигали много шум - тя ги молела да пазят тишина, но те... Те играеха карти, а на патката и през ум не и минаваше, че тя е човекът, който трябва да ангажира вниманието им с нещо обучително, а не да се жалва, че я боли главата от шума! Такива хора учат децата. Заради тях ме е яд за малцината качествени учители, които са станали такива по призвание и съвестно работят с децата!

жената е учителка бе, а не усмирител в затвор. Все някой им е виновен на простите ученици , деца на още по-прости родители, в едно отвратително просто общество, с един простак за премиер, на едина планета , на която вилнеят като зверове садистични милардери и корви

Само не разбрах, някоя не-патка, коята отговаря на високите ви критерии какво ще прави в училище за тази заплата

А ги мачкат и унижават на разни ми ти "събеседвания". Ужким някъде се търси кадър, а като им дойде - сори, ще видим, ще ви се обадим... Няма ли кой да провери детайлно как се провеждат т.нар. "конкурси"?????

Под 1500 лв чисто начална заплата не си заслужава! А след 4-5 години заплатата трябва да е поне 2000 г. иначе да остават без учители! Образоването и възпитаването на нацията трябва да се заплаща, иначе да си гледат работата. И на онези родители влизащи в графата малоумни, трябва да е ясно че учебният процес в училище е УЧЕБНО-ВЪЗПИТАТЕЛЕН, а не само обучение!

Високите заплати няма да гарантират качеството на учителите. Напротив, напливът на малоумници ще се увеличи. Трябва първо да има система на подбор на учителите, която да отчита и мотивацията, и качествата (не само образованието) на онези, които искат да работят като учители.

хахахаха! Още изисквания към учителите?