Над 206 000 деца отпаднали от образователната система

Родители, които умишлено пречат на децата си да посещават училище, да носят наказателна отговорност, предложи вицепремиерът Томислав Дончев.

Обратно в новината

Коментари - Над 206 000 деца отпаднали от образователната система | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Насила можеш да вземен от човек,насила не можеш да му дадеш-така казваше моята пра баба лека и пръст.Насила не може да се образоват ромите защото тези "мерки" се отнасят за тях.Само глоби към родителите и лишаване от всякакви социални помощи и детски надбавки.Образованието до 7кл. е задължително.Който нарушава това да е аут от държавата.Който не владее писмено и говоримо български език без български лични карти.Да тръгва към Западна Европа.

Моя вуйчо, казваше "не може да научиш човек, който не желае".Припомнете на младите , че занаят се крадеше не се учеше.

...а вие какво очаквате ?!?...в наи- бедната и корумпирана територiя в Eвропа?!?...умишлено не казвам дарjaва,защото такава отдавна няма !!!...та територiята ни е yправлявана от вазможно наи- корумпираните ,продажници ,които разпродават страната ни на парче и защитават чужди интереси !!!...в парламента са наи-големите престапници ,които не се награбиха и наядоха и напиха и накрадоха в продалжение на 27 години! ...всичко което бе по- читаво избяга зад граница и е в имиграцiя !!!...в територiята властBа беззаконие и безнаказаност !...циганите бесчинстват ...мутрите безчинстват...от сми се балва пошлост и простотiя ....какво се чудите !!...страната ни е откровенно в 3-та нацiонална катастрофа ,обаче никои не говори за това !!!...мангалите никога няма да се интегрират и никога няма да станат хора ...защото те не са такива и са неинтегрируеми !!!...да се махат от Balgaria и да се вращат там от дето са дошли !...India няма против да си ги прибере обратно !!!...сащото се отнася и за орките дето ни натресоха (..дето сами си ги натресохме ) !!!...тази ли паплач ще се интегрира и ще заживее според нашите закони ?!?...тази ли паплач ще е полезна за страната ни ?!?....а бе вие идиоти ли сте ?!?!?!

NIAMA DA SI PLASHTAM DANICITA NA DARGAVA YPRAVLIAVANA OT CIGANOTYRCI OT ARABSKI PROIZHOD

а вицепремиери и министри, които лъжат хората и ги баламосват с празни обещания кога ще започнат да носят наказателна отговорност? Никой не праща детето си на училище, за да бъде бито и тормозено от по-големите. Това длъжни ли сме да го търпим? Не - не сме! Никой не иска детето му да знае наизуст учебника. Искаме то да може да мисли. Нещо, което в това Мъчилище не се учи, не се толерира. Ние длъжни ли сме да се правим, че всичко е наред и да търпим и тези неща? Не, не сме! Интересите на децата са различни, когато започват училище. Темпото им на напредване е индивидуално. А в прехваленото ви училище накрая всички завършват с убити мечти, купчина осакатяващи внушения и недоучен материал, защото стадото изчаква бавните и се движи с тяхното темпо. Ние длъжни ли сме да си затваряме очите и за това? Не не сме!

A това защо не беше включено в клипа за Модор? Защото не развъждаме орки ли?

До сега ни се вменяваше вина, че едва ли не възпрепятстваме интеграцията на циганите. Сега и на училище ли да ги водим? Отново виновни? Засрамете се!

Като гледам какви глупаци влизат в парламента, явно е виновна образователната система по която са завършили. Доказа се, че БГ образователната система подготвя само идиоти, непригодни за реалния живот, а плуещи само като търтеи в парламента.

комплекс мерки. Като се започне от работа на родителите, помощи само срещу заетост,забрана за раждане под 18г., задължително посещаване на училище срещу глоби и спиране на детските надбавки. На завършилите 8ми клас ,почасова работа срещу заплащане през лятото, за да видят самите деца ползата от образованието. Топъл обяд на децата до 4ти клас. Трябват пари за част от мерките, но без пари не става нищо. Могат да се ангажират фондации и евросредства.

колко при са наляти до сега чрез различни ромски фондации в дейностите по интегриране на ромите. Единствено могат да ги накарат да посещават училище, като като ги накарат да представят документ от училищата за получаване на всички възможни помощи, които получават.

Баш Мордор сме си, няма ирония в това. Орки навсякъде - и на образ и на интелект.

Тази новина си пасва идеално с другите - 6-годишен застреля собственик на заведение, 15-годишен уби 11-годишна, 14-годишна роди за 2-ри път и т.н.

колко хиляди от тях,деца на роми..деца на бежанци,нямат достъп до образование?!до кога ще затваряме оците си?

достъп до училище? Те просто не искат да посещават училищата.

А така, наврете всичкото чааве от маалата сега в училище. Деца, които не искат да учат и нямат интерес към учението само пречат на другите. Ще стане така, че в няколко училища се се натискат децата, коита имат желание да научат нещичко. Другите ще са пълни с тъмнкожи, които са там само, за да вземат някакъв документ за шофьорска книжка и умишлено оценявани по-високо, за да не загуби училището от делегирания бюджет при отпадане на тъмнокож.

А по-добре ли е да не учат, да са неграмотни, по цял ден да просят, да дишат лепило, проституират и да вършат други подобни Убавини.... Има си начини освен да ги вкараш в клас, да ги научат да посещават редовно занятия, да спазват ред и дисциплина, да се съсредоточават в час и да запомнят колкото могат! Каквито и да са им възможностите - неграмотни няма да останат и ще им е от полза в живота! А в някои училища и занаят могат да научат!

Ти, ако си ходил на училище ще знаеш, че децата, на които не им се учи остават неграмотни, независимо дали присъстват в часовете или не. Просто пречат на останалите, тъй като нямат интерес към процеса. Имахме 2-3-ма такива в класа навремето и освен да измислят простотии да са се драчат с другите и учителите нищо друго не правеха.. естествено оценките им бяха 2 и 3... и си останаха неграмотни.

AbuTalib

Французите имат една песничка, започваща така:Qui a eu cette idee folle un jour d'inventer l'ecole.C'est, c'est Sacre Charlemagne.

не е луда. Луди са тези, които си мислят, че могат да задържат и образоват хора, които не искат да бъдат образовани!

Тоз съвсем изтрещя. Докато не научите родителите на ТРУД, няма да стане. Докато раздавате на калпак пари, няма да стане. Върнете се ОТНАЧАЛО - "Който не работи няма да яде" докато не е късно. Не раздавайте пари докато не влязат в пътя, ако трябва купони, но не пари !

но тези деца си имат "културни особености", може да посещават училище,но да не учат и да не искат да учат.Присъстват само тялом и пак си остават неграмотни.Наказват се учителите.И така тези "специални"деца стигат до 12 клас без да знаят да четат.Какво се прави в такъв случай.А може и по вузовете да ви задължат "началниците" ви да ги "приемате".Както има една приказка-"като знам аз какъв инженер съм ,ме е страх да ходя на доктор".И още, не е важно количеството,а КАЧЕСТВОТО.

Направо ги запишете в университетите - там има много свободни места.

ще паснат бройката, нали не могат да намерят студенти..

браво! закво ти е образовани, кат ти е отредена работа на крадец-убиец, сутеньор и проститутка? загуба на време.

Правете сметка колко са се наплодили мангустите!

Важното е , не всеки 2-ри в Бг да е неграмотен , а всеки 1-ви . Това е и нашата ''борба'' в политически аспект. За сега , успяваме. По-лесно се управлява , прост народ , много стара изпитана истина.