Как да променим храненето си през зимата

Според диетолога Сони Нараг за повече самочувствие е необходимо да се откажем от мазната храна и захарта и да увеличим други продукти.

Обратно в новината

Коментари - Как да променим храненето си през зимата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забележете индийското име, а там климатът е съвсем друг. Сезонни зеленчуци тук за ноември - декември - цвекло, ряпа, праз, зеле, моркови, пащърнак. Плодове - орехи, лешници, мушмули, сушени плодове. А също и цитруси от магазина въпреки недостатъците им. Аз имам и замразени плодове и зеленчуци от лятото в камерата. Разбира се трябва да се внимава с калориите винаги. Това е.

cwetence

"Как да променим храненето си през зимата....Важно е в организма да постъпват витамин С и А..... Морковите и кайсиите са отличен източник на тези витамини. " Мда, кайсиите са отлична храна през зимата. Вие някога четете ли си статиите, преди да ги публикувате? За един приятел питам :P

Бе я тея дето ядете тревички си вземете всички гейчета и идете на едно островче да си живейкате здрависловно. Аман от некви трънки да ме увещават че човека е тревопасно. Е не е - човека е всеяден, и затова свидетелстват различните видове зъби - резци и кътници, запазили еволюционно този факт. Зимата се яде повече топла храна а това са червените меса, които при консумиране сгряват тялото. Всички тревопасни, които познавам са некви злобни човечета, стремящи се да накарат всички да им ядат глупостите. Ееей аз да не съм кон бе, да джвакам некви глупости.

я вижте боцето, праскал, човека само филии с мас и пращи отвсякъде!! ;))

Няма нито една причина мазната храна да е вредна. Освен ако не е пълна с рафинирано растително маслко разбира се. :-) Много по-опасни са рафинираната захар, тестените изделия, оризът, картофите. Поглъщането на големи количества от тях е основната причина за диабет и сърдечно съдови заболявания, а не мазните пържоли.

играят движението и изразходените калории. Храната е по-трудно да се контролира. Все пак не можете да спрете да се храните ако по някаква причина се заседите.

Нямаш представа какво говориш. Движението е нищожен процент от дневните ти калории, дори само да седиш и да дишаш за цял ден изразходваш 8-10 пъти повече от час тренировка. Храната се контролира най-лесно от всичко. Кухненско кантарче.

Важното е зимата да качваш, а лятото да задържаш!

Статията, че е зле е зле, особено предложението за пържените яйца беше уникално. Ама вие не се наядохте и после се питате от къде ви е дошъл високия холестерол, високото кръвно, инфаркта и т.н. Докато ние хората нямаме култура на хранене ще има и много болести. Замислете се!!!

яйцата са суперхрана-те,както и мазните меса нямат АБСОЛЮТНО никакво отношение към инфарктите и прочие...но производителите на маргарини какво ли не правят,за да продават- изследвания спонсорират напр....като случая с "хранителната пирамида", измислена през 1974 от една готвачка Ана-Брит някоя си,пишеща кулинарни книги, в помощ на норвежкото правителство при протестите на хората срещу скъпите храни!!! и това никой не ти го казва,дори като следваш медицина....мислете,наблюдавайте и не бъдете папагали!

Точно последното изречение - за пържените яйца и зеленчуци е единствено смислено нещо в цялата статия. Прочетете малко био химия, по-специално за метаболизъм и ще видите че мазнините (естествените от животински произход, от растителните само зехтин, кокосова и от авокадо) не са вредни. На човешкото тяло не са необходими въглехидрати, въобще. Тялото си синтезира колкото му е необходимо от белтъчини. Захарта (по-специално фруктозата) е отрова. Плодовете също са отрова. Зеленчуците освен ако не са листни и зелени трябва да се избягват. Белтъчините са необходими в доста малки количества. Най-лошата комбинация е въглехидрати с мазнини. Въглехидратите вдигат кръвната захар което е много лошо за организма. Има два начина да се извади захарта от кръвта - яко блъскане на тежести до степен това да се превърне в кардио. Другия начин, който действа при всички е с инсулин - под влиянието на инсулина захарта и свободните мастни киселини се всмукват във мастните клетки. Там три молекули мазнина се свързват с една захарна молекула като по този начин я фиксират и създават молекула (триглицерид) която е по-голяма от порите в клетъчната стена и не може да излезе. Ясно е че с неядене на мазнини може да се спре натрупването на мазнини в мастните клетки, но е абсолютно погрешно защото няма какво да свърже захарта и дори и при нормално количество инсулин тя остава висока. А това е вредно. Правилното е неядене на въглехидрати (захари). При това положение кръвната загар дори и след хранене е в нормални граници и молекулите мазнини се преработват в енергия. При наличието на въглехидрати тялото веднага спира преработката на мазнините и започва преработка на въглехидратите за да не позволи покачването на кръвната захар. При консумация на мазнини без въглехидрати процеса на преработка на мазнините не се спира

Някаква световно неизвестна диетоложка от накакъв индийски град с 5 посредствени и най-общи изречения. Мисля си, че нарочна е използвано името й, за да се придаде"важност" и "значимост" на статията.Ам абългарските журналисти се оказват доста глуповати и елементарни, щом подценяват интелекта на читателите си и се опитват за им хвърлятбезмислен спам.Журналистическа безпомощност- това е.

Абсолютно безмислена статия с нула информация в нея! Пържените яйца бяха топ! Те са най-полезни!

Ами прасето ще го поливаме с канички червено вино.

Само не разбрах с прасето по коледа какво да правим...

Викаш попа да го кръсти "Зеленчук" и след това - зеленчуци на фурна. ;)

То се знае. С повече скърцане на зъби, дзиндзикане, гладна диета и големи сметки - добрата телесна форма и изтъняването са ви гарантирани. И плюнчете билетчетата, за да ги ползвате два пъти, а баничката - на три, за да има за целия ден. ЧНГ!

Абе, а къде остават суджуците, покръклото, сланина на шиш, бабе, свински дебели черва на фурна с пипер и червено вино? Аааа, не така, моля! ;-)

МОЛЯ??