Ламбо пред Дир.бг: Страхувах се, че ще умра на сцената!

Утре Стефан Данаилов навършва 75. По този повод го посетихме в дома му.

Обратно в новината

Коментари - Ламбо пред Дир.бг: Страхувах се, че ще умра на сцената! | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та това е най-голямата награда за един творец, да си иде в сюблимния миг на любимото място - значи е богоизбран. Страхът е за слабите и неискрените. Дай лбоже всекиму онази с косата да не ни завари в леглото, а в полет, в миг на щастие и творчество....... Жал ми е малко за него, как само го употребиха и продължават, те са на всеки милиметър, а него оставиха да си виси на километри от софрата и се заиграват с името му. Към 90-те ще се усети, но засега да му е честит юбилея. За мен си остава единствено като "Княз Борис Първи"! Другото е идеология.

Не сме народ,а мърша. Да оплюеш един достоен българин, които е радвал народа си години наред с творчеството, и то на рождения му ден може само една мръсна твар.

Да е жив и здрав още дълги години! Малко са хората като него!

Ние близо 2000 служители от бившия Киноцентър никога няма да забравим и няма да простим на Стефан Данаилов,че докато беше министър на културата през 2006 година успя да да хариже само за $ 5 милиона целия Киноцентър,с огромна безценна площ от над 3,000 декара( струващи безбожно скъпо) с десетки огромни сгради и безбройна западна звукозаписна и кинотехника, снимачен гардероб,пиротехника,многохилядни кустюми и унифорни, бурафорнна техника ,сграда за САФ "София" анимацията, сграда за гардеробните ,за бутафорните цехове, 3 огромни кино павилиона ,десетина кинозали ,4-5 звукозаписни зали ,филмовата лаборатория, собственна електростанциа, собственна кинопроявителна лабораториа,десетки голями и по-малки сгради,кортове, сграда за столовата,каво ли не още. Само техниката струваше в пъти над цената,за която продаде целия Киноцентър.Общо целия Киноцентър ,като земя и сгради и техника струваше над $ 500 милоина а Ламбо ,като министър на Културата през 2006 го хариза на една само за една стотна от реалната му цена,само за $ 5 милиона?!? Тази "сделка" беше дори по-безобразна и от продажбата на авиокомпания "Балкан"! СРАМ ЗА ТЕБ ДАНАИЛОВ! НИЕ ЩЕ ТЕ ЗАПОМНИМ,НЕ С РОЛЯТА НА СЕРГО А С ТАЗИ БЕЗОБРАЗНА КРАЖБА НА НАШИЯ НЕПРЕЖАЛИМ ЛЮБИМ И МИЛ КИНОЦЕНТЪР,КЪДЕТО СИ ИЗКАРАХМЕ МЛАДИНИТЕ И НАЙ-ХУБАВИТЕ ГОДИНИ! БОГ ДА ТЕ СЪДИ ЗА ТОВА!

Така както стана ясно, на повечето от вас ви е мерак да изпукате на тази ваша, така наречена "сцена", без която сте само едни торби с говна. Епа туй си е твой проблем, бай Ламбо. На мен ми е вса тая къде ше изпукате.

Симпатяга, готин, широко скроен, ОК. Но, след като допусна БКП да използва харизмата му - не е читав човек, за съжаление.

Ни са бой, нема да умиргаш, теб Станишеф те пази.

Разочарован бил...Ами като е разочарован да не влиза в червената листа...Все пак там са тези, които държат на пъпната си връзка с мракобесната БКП, броят конгресите си от създаването на БКП, тачат "героите" си, Девети септимври... Като е разочарован да инициира скъсване на БСП с БКП и поемане на нов курс на модерна лява партия...Каквато, апропо, няма в България. Ако е бил толкова разочарован, нямаше да стане партиен секретар на Народния театър, член на бюрото на Ленинския район на БКП и определено нямаше да направи такава бляскава кариера в киното и НАФТИЗ, та чак до професор... Без партията зад гърба много неща нямаше да му се случат. С днешна дата е много лесно да се дистанцираш от грешките на БКП. Да се беше изправил навремето, както други, по-достойни, го направиха и бяха пратени по лагерите... И баща му бил разочарован...И като разочарован - полковник, преподавател по политикономия (!!!) във Военната академия. Голямо разочарование ще да е...

В пространното си интервю той си спомня:"Мама влезе при мен и вика на баща ми: "Виж го, Ламбе, виж, го, бе! То сърцето му обвито в лайна, то не го трогва нищо, бе!" Любопитно е, на кой етап от живота си все пак е измил сърцето си? И дали е успял... За интелектуалната среда, обитавана в детството му, не е нужно да се говори... А иначе, когато човек говори за семейството си, би следвало да е по-внимателен. Само на боговете не им пука какво мислят вярващите за тях.

Нарцисизмът няма цвят и добре че има биологичен край.

ламбо-дърто, просто ,разплуто,противно комунде.

Че вземи се пенсионирай.

да е жив и здрав чилякът, но ми изглежда, че е един разочарован и самотен човек. нещо характерно за всеки наивен комунист-идеалист, който в един момент осъзнае, че напусто е вярвал в една манипулирана утопия. в такъв момент идва депресията или алкохолизма, или и двете. много талантливи българи бяха използвани от комуноидите и после сдъвкани и захвърлени на бунището. съжалявам ги, защото цял живот са били подвластни и зависими от една порочна система, без да имат свободата, която е най-важна за хората на изкуството.

Защо си пънеш жалкото подобие на мозък, след като, явно, си много далече от средите на интелектуалците - артисти, писатели, художници и др. Голяма част от тия хора, наистина изпитват разочарование, но то е от сегашното състояние на културата у нас. (докарано от вещото ръководство но мутрите-ГЕРБ). За миналото, когато артистите бяха уважавани и обичани, когато държавата се грижеше за своите интелектуалци, си спомнят с носталгия и надежда, че все някога нещата могат и да се подобрят! А тоя човек, Ст.Данаилов, е класика в българският културен живот.На сцената няма червени, сини, или пенбени. Нито някой се интересува от това.Има можещи и не можещи!

червен боклук, човека съжалява и приема достойнствата на Данаилов. Той е жертва , но и заслужава уважение за разлика от масата комуноидна сволач.

Докога ще ни занимавате с този наследствено обременен комунист?Той е живо доказателство за заразното начало на тези идеи!

класически комунист -тарикат с протекции

се състои в неспособността чалгарийските роби да ликвидират червените свини и да се освободят от тяхното яничерско иго

Hajde pomijari koito cial zhivot sa ebani dobrovolno ot kakvi li ne komunisti i za koito vurhut v mizernijat im zhivot e da lizhat nasrani Guzove kato tozi na prostakut borisOff da ne davat mnenija! Shti eba majkata i Bokluka,shti eba!

Hajde pomijari koito cial zhivot sa ebani dobrovolno ot kakvi li ne komunisti i za koito vurhut v mizernijat im zhivot e da lizhat nasrani Guzove kato tozi na prostakut borisOff da ne davat mnenija! Shti eba majkata i Bokluka,shti eba!

Ние близо 2000 служители от бившия Киноцентър никога няма да забравим и няма да простим на Стефан Данаилов,че докато беше министър на културата през 2006 година успя да пробута и да продаде само за $ 5 милиона целия Киноцентър,с огромна безценна площ в най-пресижния и абсолютно най-скъпия квартал Боянаобхващащ площ от над 3,000 декара( струващи безбожно скъпо) с десетки огромни сгради и безбройна западна звукозаписна и кинотехника,с огромен снимачен гардероб,пиротехника,многохилядни кустюми и унифорни, бурафорнна техника ,сграда за САФ "София" анимацията, сграда за гардеробните ,за бутафорните цехове, 3 огромни кино павилиона ,десетина кинозали ,4-5 звукозаписни зали ,филмовата лаборатория, собственна електростанциа, собственна кинопроявителна лабораториа,десетки голями и по-малки сгради,кортове, сграда за столовата,каво ли не още. Само техниката струваше в пъти над цената,за която продаде целия Киноцентър.Общо целия Киноцентър ,като земя и сгради и техника струваше над $ 500 милоина а Ламбо ,като министър на Културата през 2006 го хариза на една само за една стотна от реалната му цена,само за $ 5 милиона?!? Тази "сделка" беше дори по-безобразна и от продажбата на авиокомпания "Балкан"! СРАМ ЗА ТЕБ ДАНАИЛОВ! НИЕ ЩЕ ТЕ ЗАПОМНИМ,НЕ С РОЛЯТА НА СЕРГО А С ТАЗИ БЕЗОБРАЗНА КРАЖБА НА НАШИЯ НЕПРЕЖАЛИМ ЛЮБИМ И МИЛ КИНОЦЕНТЪР,КЪДЕТО СИ ИЗКАРАХМЕ МЛАДИНИТЕ И НАЙ-ХУБАВИТЕ ГОДИНИ! БОГ ДА ТЕ СЪДИ ЗА ТОВА!

Този е за прокурор

Като се сетя как се влизаше в обетования витиз, една от цитаделите на бкп. За какъв морал и ценности ми говори мастеро. Другата беше юридическия, и чакате промени в съдебната ситема...по скоро ще получите от умрял писмо.

ARKAN ( нерегистриран ) 08.12.2017 17:08 . Бате Стефан, съвсем малко, Преди Твоите 75, искам да ти ги Честитя. Да Си Жив и то Дълги Години, майната му на туй, че на тез години има разни "други работи" - те ще почакат. ----------- Днес написах - че Утре всички твои Студенти, Бивши и Настоящи, цяла "Влакова композиция" ще те поздравят за Празника - на Мастера, който Уважават и Ценят. А за това Само си струва Човек да изживее Един Цял Живот. Жалко, че не съм от тях, но Съм с Тях в Твоя Празник. Стефан, Жив да си.

Като гледам злобата, безмерната жлъч, която се лее от противниците на комунизма, замислям се сериозно -дали комунистите не са били несъизмеримо по достойни хора от капиталистите (и платените им клоуни -клакьори)?

ако комунистите бяха убили баща ти-сега нямаше да те има да пишеш простотии

И може да е бил добър актьор, ама зачеркна всичко добро в себеси, като се продаде на комунягите(дявола). Нормално е да те е страх да умреш, знаеш че всеки комунист отива в пъкъла!!!

И точно както любимата му позьорка Курнелия и Рамбо най-обича да се прави на жертва! Какво друго му остава?

"От Нищо - Нещо" - толкова Много Истини за "Българина" само в Един Филм.

Да е жив и здрав човека !!! Каквото и да се пише той е ЗВЕЗДА!!!

а бе не е точно звезда! по скоро е петолъчка!

пукни се от яд че е петолъчка а не шестолъчка!

за пореден път...КАК е възможно този народ да е толкова лош, злобен, завистлив, необразован, неграмотен.... Каква лошотия се излива ПО ПОВОД РОЖДЕНИЯ ДЕН на един обичан от целия народ артист...и ЧОВЕК...Та чак има и клетви за смърт...ОТВРАТИТЕЛНО! Петко Славейков е прав-Не сме народ, а МЪРША....

Абе не е обичан от целия народ, аз не го обичам. През соца служеше вярно на комунистите и възпяваше тяхното дело. Беше хвален и възнаграждаван от тях и имаше привилегии.

Боко, само дето остана верен на идеите си до край! Е това са достойните за уважение хора. а не тези възползвали се само от меда!

я прочети какво си написала, безу.мничко! че и с голямомалки буквички! как този народ е,цитирам:лош , злобен, завистлив, необразован, неграмотен.... и излива лошотия по човек обичан от целият народ.... ти явно нито си народа, нито си ...народа?! а това стихотворение на славейков, дето го цитирате всички см.отаняци, има съвсем друг смисъл! това е за тия тато тебе , дето нищо не щат да свършат, а само мрънкате, и се "топорите" на тия що вършат нещо! иди при учителят ти по литература от седми клас, и го помоли отново да ти направи разбор на тези стихове!

Браво на ЧИЧО ГОШО!!!

До 105 Не симпатизирам нито на БСП! нито на ГЕРБ

много е важно да се родиш на време! още по важно е , да умреш на време, преди да си станар за кашмервачков успя, данаилов не!

От любопитство прегледах коментарите и съм отвратен от простотията, злобата и неграмотността на повечето "писачи". Питам се - тези идиоти къде и кога са расли тези идиоти, та с такава лекота се опитват да плюят и да обиждат един наистина достоен български артист ?! Не е идеален, понеже е човек като всички нас, но едва ли някой от "хейтърите" е постигнал в живота си дори и стотна от това, което той е постигнал. Бил "комунист" - ами по-добре ли е да бъдеш "фурнаджийска лопата" или наследник на тъмночервената някогашна върхушка и да смениш партийната си боя само и само да не изпуснеш кокала и облагите ?! А и всичките му възпитаници от Театралния институт (доста от които изобщо не симпатизират на БСП) затова ли с обич го наричат "Мастер" и му се възхищават и почитат и до днес ? То бива простотия и негативизъм, но всяко нещо трябва да има и разумни граници...

Толкова красив мъж жалко, че няма красиво поколение, което да предаде гените. Онзи сина му не е хубав изобщо. А сегашните артисти мъже са от грозен по грозен.

И какво толкова те притеснява?!?Като ти досажда, защо четеш и пишеш за него?

не го понасям нито като човек, нито артист, заради такива като него младото поколение страда и изчезна, да не говорим, че ако от него младите артисти се учат да играят тогава жалко за тях, рецитират, а не играят роля, комунист, неговото поколение е ужасно и отвратително!

Ламбо е велик човек , независимо от коя партия е!!!

Язък ти за чина! И идея си нямаш, колко е показателно от кои си и на какво симпатизираш. И ти си ми един генерал ... :)

Опита ти за разсъждения е присъщ на хора с умствена и душевна нищета и пустота.Сигурно е, че си и с изпъкнали очи.

Хайде, стига вече с този изкукуригал Ламбо....омръзна ни, колко други заслужили актьори имаше????

Като например?!?

Няма да умреш. Ние сме на всеки километър, дори на всеки метър, та бдим за теб.

Ст.Данаилов обича БКП,КПСС, комунизЪма ама като се разболя не отиде в Русия комуниста мръсен, а при загниващите капиталисти в Германия.

Комунизма произхожда от Германия бе тъпако прост

Харесвах този човек до момента, в който стана част от измамата БСП.

а от Карлуково има ли сред редичката

Има дребни, дребни соросоидчета, като камилчета с цепнати задници от мангустите в Сарафово

шуробаджанащина, а ние дето нямаме един ред лекари си умираме нали червен неграмотен б-к

Зелен кон няма и умен соросоид също няма. Всички са продажни фъшкии

Ламбо Терориста Партизана колко актьорски душички си затрил червен домат загнил.Ръсил маТриял у Кривошиева та и у Брилска.

Вариантите според мен в случая са два.Или този екземпляр не си дава сметка че той защитава една лъжа, като лъже хората в очите или осъзнава какво прави и го прави преднамерено.Ако е първото то той е един много глупав човек.А аз не мисла че случая е такъв.Което значи че е второто. А това означава че той е един гнусен екземпляр.Може би не требва да казвам тези неща,но тъй като тук ми го представят като възпитател на млади души,това преднамерено да тровиш съзнанието на младите хора е наистина неква невероятна извратеност.

И тъй като убеден съм с тези мои мисли ше предизвикам всеобщо неодобрение ше предложа на възмутените да си спомнат за случая със със сина му.Това да се отречеш от собственото си дете...Мога да изпиша една мастилница но това няма да промени нищо нали...И такОв екземпляр да е разпространител на морални стойности,да възпитава, извинявайте ама прощавайте.Моите представи за света са малко по други.

Ми то тва е като да знаеш че си спинозен и да ...

отдавна да си пукнал,гнъсна комунистическа мимикриьо

Цялото ти семейство да пукне, платено говедо.

Комунистически изгърсак, баща му го наричал "Стьопа", по руски. Рицар на червеното знаме и на сърпа и чука, за лоялност, произведен в професор...

Ако го е чул, най много да му отвърне "Збогом".

Ми да беше умрял, бе да та у тъпия комунист!

Ми да умреш ти, бе да та у тъпия фашист!

Дядото

Фашист не е обратното на комунист. Дведе идеологии са абсолютно еднакви.

Бате Стефан, съвсем малко, Преди Твоите 75, искам да ти ги Честитя. Да Си Жив и то Дълги Години, майната му на туй, че на тез години има разни "други работи" - те ще почакат. ----------- Днес написах - че Утре всички твои Студенти, Бивши и Настоящи, цяла "Влакова композиция" ще те поздравят за Празника - на Мастера, който Уважават и Ценят. А за това Само си струва Човек да изживее Един Цял Живот. Жалко, че не съм от тях, но Съм с Тях в Твоя Празник. Стефан, Жив да си.

Големи,малки букви,ужас.Дано Стефан Данаилов да не те е учил.

много отвратителна личност.

Като за Бърза помощ си.