10 неща, които да изхвърлим от гардероба си

Какъв по-добър начин да започнеш новия моден сезон от едно разчистване на гардероба си от излишните си неща?

Обратно в новината

Коментари - 10 неща, които да изхвърлим от гардероба си | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой се крие там вътре - и него ли? Барабар с обемистата мебел и през балкона.

Не е лесно да следиш модните тенденции, ходейки на работа. Да се грижиш за няколко поколения деца и внуци, да не говорим да намериш време да разчистиш гардероба всяка година, освобождавайки се от "ненужните неща". Кои са те?... 1. Раираната колекция ( ако си проявила неблагоразумието да я имаш ) в общоприетия вариант - последователно редуващи се двуцветни вертикални или хоризонтални (ужас) линии изобщо и никога не е била на мода, освен в артистичните включвания на Ralph Lauren . 2. Това, което не ти става, но много обичаш, можеш лесно и артистично да преправиш (ако ти стига въображение). 3. Тези, които никога не носиш не са за теб. Подари ги! 4. Ако си тръгнала на работа "скапана" след безсънна нощ, едва ли има световна марка, която да ти достави радост... 5. О.О.О. Да! Разкарай ги незабавно...в кофата за боклук.. едва ли на някой ще му станат... 6. ДА ДА, който се е окапал... 7. Старото бельо, особено ако е памучно е перфектно за: почистване и полиране на мебелите, прозорците на колата или намазване на обувките с водоустойчив гел.. 8. Глупости! Няма неща, които не могат да се комбинират. Не гледате ли ревютата от Париж и Милано? Зебло, пера, метални капачки???Вчера комбинирах много успешно копринен шал от баба ми (1943 г.) с плюшена блузка на Laura Ashly (5 лв.) от близкия SECOND HAND магазин . 9. Старите чорапи - да , изхвърлете ги...и без това ликрата старее и се рони. 10. Миналия сезон е и този сезон и ще остане и след 2 години...ако не сте на ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ. Хайде, проявете ентусиазъм и събудете въображението!

Трябваше да се именуваш "прабаба ви", щом предлагаш да забършем масата със старите си гащи.

Памучното бельо вече е демоде?!!

Всичко зависи от броя гардероби и начин на подреждане. Нещата в гардероба трябва да дишат- независимо от качеството, от употребата или сантименталната стойност.Ако едно нещо е за изхвърляне , то може да послужи за последен път под друга форма .

Българите наистина обичаме да трупаме ненужни неща. Кътаме ги, не намираме смелост да се разделим с тях,въпреки, че вече не са ни нужни и всичко това си има едно единствено обяснение- бедност. Особено изразено е при по-старите поколеня. Откакто започнах да си разчиствам гардеробите и шкафвете се чувствам супер.

Габровци си имат чекмедже с "връвчици, които не стават за нищо".

връвчица да не става - хич да не е става за връзване на доматите!

Едва ли някой държи изброените неща в гардероба си. Общото правило е, че всичко, което не сте носили повече от година не ви трябва, но никой не го спазва. Аз искам да кажа и нещо друго - не е благотворителност, това да изчистите гардероба си и да дадете боклуците от него за "благотворителност", по-мизерно и гадно нещо няма, защото никой не е длъжен да носи парцалите ви. Същото смятам и за дрехите втора употреба - "Шанел" подхвърлян като парцал и минал през дезинфекция, вече не е "Шамел". И трето мое впечатление - в България и най-марковите и скъпи дрехи, изглеждат като менте, заради заобикалящата ни среда, това е все едно да караш "Порше" по ямите на калните ни улици в София.

Тази статия вероятно е писана за жени. Обаче аз пак ще си отговоря: 1.) - няма такива неща 2.) - няма такива неща 3.) - няма такива неща 4.) - няма такива неща 5.) - няма такива неща 6.) - няма такива неща 7.) - а кой ще купува ново? Като няма пари? А и какво му е на старото бельо? Старо но чисто и не е скъсано. 8.) - глупости на търкалета 9.) - чорапите с дупки се шият, и се носят докато вече не може да се шият, защото няма пари за нови. По 2,40 са а се късат за седмица. Как ще я правим? Чорапи ли ще ядем? Не ги раздават без пари все още нали? 10.) - глупости на търкалета, а пари за новите тенденции?

Акъл не ща, пари ми дай!

Когато нямаш акъл, за какво са ти пари. В България е пълно с безакълни крадци с пари, които не знаят как да ги използват и винаги ги губят или парите им носят беди,

Аз не съм от тях. Аз акъл си имам и не съм крадец. Или мошеник или пък лъжец. Честен, искрен и почтен българин съм. А пари ми трябват за да се издържам. Бизнес в България няма да правя, хазарт не играя, умен съм си и съм интелигентен, имам две висши образования. Но работа в града ни няма. Само по втория начин става с яки приятелски връзки, а аз ги нямам и такива честни и почтени като мен които искат по нормален начин да си намерят работа просто не виреят в България. Затова ми трябват пари за да си се издържам. Иначе ще трябва да ходя по чужбините. Там виреят честните и почтените в нормалните държави. А в самата статия дават акъли само на хора които имат пари и могат да си купят нови неща като изхвърлят тия неща от точките. Хората които нямат пари да сменят изхвърленото, какво да правят?

Разчистването на гардероба освобождава място не само в него, но действа и на психиката много положително. Засилва се чувството за ред, свобода, лекота и надежда за нови победи. Колкото по-малко и по-качествено, толкова по-добре.

Като нямаш пари за нови и скъсаното ще си зашиеш и ще го ползваш пак! А да си подредиш гардероба, но без да изхвърляш пак носи същото удоволетворение. Ако направиш грубата грешка да изхвърлиш нещо което може да носиш и ти е удобно с него, а нямаш пари за ново, разочарованието е много огромно. Така че много трябва да се внимава с изхвърлянията. Защото българите знаем и 2 и 200. И не изхвърлянето ни е проблема а събирането (т.е. купуването) защото сме много беден народ.

хората ви дават савет и са прави...но говорят з а хора с пари а не за голтаците тък носете си миризливите гащи и скасаните чорапи.и без това няма кои да ви гледа

"хората ви дават савет и са прави...но говорят з а хора с пари", които каквото и да си сложат са си все същите тъпи, недодялани селяндури, ама нали трябва да им опипат крадените парички с обещанието, че са върха на световната модата!

А правописа???

Как баламосват тъпите кокошки с още по тъпи статии! Що не напишете статия ,,Как да поднесем ракия и салата на уморения си мъж ,след работа в 10 различни варианта!

Най-добре е жената да си намери работа, и да помага с финанси и тя, а не да чака на мъжа и само да му поднася салата и ракия. Още повече че някои мъже не пият. пп. тежко на тия мъже които описвате! Хем си разбиват здравето от работа по цял ден, хем си го разбиват и от алкохола довечера. А жената дъртей после защо надживяла мъжа си..

Всъщност функцията на жената е да осигури уютен дом на РАБОТЕЩИЯ си мъж - поне така е в градски условия; на село има доста женска работа и извън дома. Способният мъж ще намери начин да изкара пари за жената, с която е и за децата им, а способната жена трябва да може да му осигури дом, в който той бърза (доброволно) да се прибере след работа. За съжаление в наши дни този модел е все повече хипотетичен.

Ало, безработния, наистина ли искаш жена, която да изкарва пари вместо теб? Готов ли си да ѝ искаш пари за хобито си (опа, забравих, че твоето хоби е да се оплакваш - то е безплатно)? Когато ѝ подаряваш цветя няма ли да ти е тъпо, че всъщност все едно тя сама си ги подарява? Как ще я изненадаш с подарък, щом не изкарваш дори за хляба у дома?

Презервативите? Остават, разбира се!

гола ли да ода?! Трябва ли да си представям, че съм царица и всички, които не виждат как прекрасно съм облечена по твоите съвети са тъпи?!?!

Благодаря за съветите. Не се гордея, че трябва да се възползвам от тях ;)!