17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пръчки , наказания в ъгъла и пр му е майката ...

Глупости на търкалета! Има една поговорка, че и една капка катран разваля кацата с мед, но в днешно време ще я продадем тази каца и по-скъпо даже! Много приказват всички, ама като допре да се наложи ограничение на тяхното отроче, вият до небесата, че друг е виновен!

Аз съм възмутен как учениците от по-горните класове пушат на оградите в училищата, пред погледа на учителите, след което леличките им метат фасовете.... И отговора на учителите е: ами те са извън територията на училището и нямаме право да ги спрем. Същевременно пушенето е забранено под 18 год в страната... Няма ХЕИ, няма директор и родителите явно не ги интересува.... Кой ще наложи тогава санкция за неизпълнение на закона? В края на краищата за децата става дума, за тяхно добро.

Българите да вземат да си възпитават децата, преди да ги пращат на училище. Изтървана работа и шамар не я лови.

Как така да подкрепим всичко? Що за тъпо заглавие е това?

Леко по добро домашно възпитание и ще се оправят нещата.

И като не можеш да го уредиш - удряй с лопатата, където свариш!!!

idio

аха! биха.. ама няма да подкрепят щото българите са в чужбина. и да искат а подкрепятм, нямя как! точно затова е използвано биха вътре в територията останахте не-българите, тези по-зелените и тъмни

Всичко започва от униформа. Още от първи клас. Детето ще чувства , че той вече е Ученик. И няма да ходи в някакви цветни парцали. И няма да има необходимост от шамари. Сега в училищата е ад. Много съжаляваам учителите. Телефоните въобще да се забранят. Тук са виновни родители -купуват на децата си телефони. Но изглежда сегашните деца трудно могат да бъдат оправени. Но тези, които догодина ще тръгнат на училище вече може да бъдат вкарани в релсите.

отивай и налагай закона, в края на крайщата за твоето възмущение става въпрос

Там ,където играе сопата след време трендафил ще цъфне!

А какво бихте подкрепили да има ДЕЦА, ПРАВОСЪДИЕ,ЗДРАВЕОПЗВАНЕ,ПОЛИЦИЯ,ПЪТИЩА,КАЧЕСТВЕНА ХРАНА,СЕЛА,ГРАДОВЕ.....

Българите знам със сигурност биха били учителите ,ако даже само накажат детето им .Всички са такива ,защото тук нормарни хора няма вече."Бий дупенце,да не биеш дупище"Но сега не може,не може на главата да ти се качи,да те рита,бие,да те плюе на детето е разрешено ,а учителите са врагове и за тях само обиди.

Пак ли този Галъп Интернейшънел, дето не е нито Галъп, нито интернейшънъл, дето подготвя стъкмени проучвания :)

"Българите биха подкрепили всичко, което е свързано с повече дисциплина в училище. "....това всичко много общо звучи ,какво значи всичко ?!?

20 години обясняват как може да се учи с удоволствие :) Няма такова нещо.. докато е лесно е удоволствие, когато стане трудно се искат усилия и работа. А това никога не е било удоволствия, когато ще береш плодовете от работата си след около 15 години. Трудно се обяснява защо учиш география... когато имаш в джоба телефон с google maps, google earth. Проблема е че родителите искат децата да не са депресирани, изморени, обидени.. че не са най-добрите и.т.н. Без работа.. усилена, уморителна и понякога гадна.. няма успех.

Ние решихме децата ни да нямат телефони в училище. Униформите са въведени само там, където има "договорка" за комисион (за някого).

"Удри с лопатата където свариш"

В последно време сума ти сороски НПО създадоха родителски организации ,които са създадени буквално за борба с учителите и в които членуват всякакви български кифли и безделни кляфки ,образоващи се единствено в курника на бг мама.Благодарение на тях се въведоха убийствени за ичилищната дисциплина умопобъркани правила на поведение ,като например-Учител няма право да гони хулиган от час.За безумните изисквания за екскурзии да не говорим- резултата накрая е - учениците си седят в къщи и затъпяват още повече покрай мама,вместо на живо да опознаят родината и обикнат!

ДЪРЖАВАТА ДОТАМ Е СТИГНАЛА В ПАДЕНИЕТО СИ, ЧЕ Е ДОПУСНАЛА КОКОШАРНИКА НА,, БГ МАМА,, ДА Е НАД МОН И ИНСПЕКТОРАТИТЕ !

Налагането на закона от хора които не принадлежат към правоохранителните органи е престъпление-)

Ако няма под ръка телефон с калкулатор в него, детето ще научи таблица на умножението и т.н. а няма да посяга към калкулатора. А освен това и игрите, това е страшно зло. Сигурно всеки родител може да се справи с проблемите, ако има желание. Но като цяло в страната вече е трудно.

Нали все ни дават за пример американците... Използването на "корпорал пънишмент" в училище е забранено в 28 щата, в 15 е разрешен, в 7 не е забранен( което на практика го прави разрешен). А използването на физическо наказание в къщи, което не се ограничава само с родителите, е още по шарено. Така че хайде и ние да си направим училища в които да запазим сегашната система и такива в които учителите имат право на "твърдо" възпитание па да видим родителите кои ще предпочетат;)

Учителите са с вързани ръце. Не могат да наказват, не могат да гонят от час. С други думи едно разглезено л.но може да съсипе часа на всички останали деца, които биха искали да четат, слушат, пишат и научат нещо. Телефоните са отделен въпрос, дават ги още на първолаците. Детето ми сега е в пъри клас. На родителската среща госпожата попита какво да прави с телефоните. Остави родителите да решат, за да не каже после някой, че си налага мнението. Повечето от децата, оказа се, нямат телефони. Само някои имат. И родителите им не останаха доволни, когато госпожата предложи да ги прибира в кутия за през деня. Баща на дете без телефон попита останалите родители след като повечето деца нямат телефони, не може ли тия, дето имат, да се въздържат от носенето им в училище. Ами само дето не го убиха с погледи нЕкои присъстващи. Реално решение не се взе. Госпожата каза, че телефони не са нужни, защото ужасно разсейват децата и всеки родител може да звъни на нейния телефон, ако реши, обаче Ганьо си е Ганьо. Сополанкото му може да не знае азбуката, ама маже с пръсти игри по дисплея. За каква дисциплина говорим, когато Пенка и Нане са на мнение, че ще си звънят на златното яйце когато си решат и не може госпожата (ква е па тая, бе?!) да им казва, че не е желателно?

Моето пък е първа предучилищна. На родителската среща ни информираха, че ще попълним декларация за отказ от ползване на телефон или таблет от детето в сградата на училището. Такава е политиката на училището и се отнася за възпитаниците от всички възрастови групи.

не хипотетична и пожелателна, а се ВЪВЕДЕ ОЦЕНКА ПО ДИСЦИПЛИНА И ПОВЕДЕНИЕ! Да се направи да е БАЛООБРАЗУВАЩА! Тогава щат не щат родителите ще започнат да се интересуват за оценката, както се интересуват по математика, литература, чужди езици и т.н., а не да си мислят, че учителите са длъжни да им възпитават децата. Възпитанието е в семейството, както е казано първите седем години.

Сериозно ли това за униформите? А колко ги мразехме и отричахме!

Цял ден и всеки ден се мотаят безполезно и безхаберно по улиците и налитат на възрастните ако нещо не им харесват.

Учениците нито учат нито работят като повечето хора в тая държава просто се мотаят по улиците безцелно.

Учителите нямат право да шамаросват учениците Това е на голямата глупост Ако няма строг ред и контрол Децата стават арогантни и надменни и мислт че всеки трява да им изпълнява прищенките .

цените на тетрадките! Безобразие! Тетрадка на промоция в кауфланд 6 лв!

да отговорим на предизвикателствата на учебната година и на МОН - да си ги държим в къщи! Една пловдивска майка отказа да си пуска децата в тези обществени свърталища на простащина и пороци и плащаше да ги учи частно. Даже се пребори и осъди институциите за тормоз и вмешателство плюс качество на образование, което дават и правят. Не признавали после квалификацията и знанията на такива деца! Ето я пропастта, интересите им са "накърнени" и не печелят нищо, затова бягат хората и дават мило за драго да спасят децата си от мръсните лапи на системата. А ако питаш някой самообявил се влъхва и бонза, защо годината тук започва винаги на 15-и септември, едва ли ще може да каже и само ще ъ-ка и мъ-ка. За сведение на останалите - предложил го е Стамболийски, за да могат повечето селски семейства с много деца да приберат есенната реколта с тяхна помощ и чак тогава да ги пратят да се учат на четмво и писмо! "Този "лош" Стамболийски, как да не му отреже човек главата?