Чаят предотвратява рака на простатата

Холандски учени установиха, че пет чашки чай на ден са решението за тези, които биха искали да намалят риска от рак на простатата с една трета.

Обратно в новината

Коментари - Чаят предотвратява рака на простатата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние в България имаме много мощно оръжие против рак и ракови образования, това е 30% спиртен разтвор на прополис. Направата на това лекарство не струва скъпо, но е страшно ефективно. Аз го пия превантивно, всяка вечер по 40капки прополис в 30мл уиски. Лечебната доза при ракови образования е 3 пъти дневно по 40 капки.

Marvin, харесах репликата Ви, макар да не съм особено съгласна. Аз съм омъжена за англичанин и живея в английското гето в Нормандия. Минималната доза чай, който изпива всеки един от тях е 7 чаши на ден. Ако са депресирани или имат гости - става наводнение. Аз съм толкова изумена от това, че започнах собствено "изследване" преди 3 гоини и не искам да вярвам на резултатите :)

По тази логика англичаните не трябва дори да са чули за проблеми простата...А там всеки втори мъж ги има...

Това за чая при англ. е стара констатация ,не го пият толкова ,колкото пише в старите книги и филми ...

Та значи... Чай, което се нарича чай е едно единственно растение... Вика му се чай... един тип храст дето си расте по разни планини и паланки... Легендата казва, че един будистки монах, веднъж се ядосал много когато отново се одрямал по време на своята медитация... и си отрязал клепачите които се превърнали в малки зелени листенца... Та този храст е чаят... от него се добива бял, зелен, червен и черен чай... Всъщност това са едни и същи листа от едно и също растение, но черният чай е ферментиралите листенца, червния е когато са феремнтирали до нейде, зеления са неферментиралите а белия е най скъп и по принцип, би трябвало да са само най/нежните филизи на клончетата, така, че ако се загледате на етикета на белия чай пише, че съдържа 20% примерно бял чай а останалото е зелен... От тези, само зеления е смятан от абсолютно всички изследвания като фактор за намаляване на риска от рак... но е само фактор... не е лекарство и не е магическа формула за предпазване... Спрягат го за такъв фактор срещу много видове рак и вероятно има нещо, понеже поне веднъж са единодушни за нещо по всякакви публикации, както и научни а не само по разни псевдоиздания .... та такива ми ти дела хубава събота и неделя за всички и повече усмивки и по малко телевизия

когато се казва чай има само един чай ..зелен чай от китай и неговите разновидности , след китай се разпространява в япония..

по принцип чаж се казва на черния и маж на зеления, другото на което ние булгарите казваме чаж в иностранство се води отвара или нещо такова. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И това е мит за пари...Който ще го хване, както му е писано, никакъв чай не помага. А името на чая ще разберем по-късно, докато фирмата производител не сключи договор..., ха-ха-ха.

Чаят ,но истинския ,зелен и черен ,това са двата вида чай,е изключителна напитка.Чаят е разпространен в страни ,които са били или са империи-Япония,Китай,Индия,Целия Близък Изток,Турция,Англия.Това ,че ние нямаме такава култура,не значи,че всичко е платен репортаж.

какъв точно чаи? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.