Македонска баклава ”Чичо Спиро”

Продуктите нямат точна дозировка, но примерно: 1 пакет кори, 2 ч.ч. натрошени орехи, 3-4 филии хляб, 2 ч.л. канела, олио около 100 мл, 3 ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода за сиропа

Обратно в новината

Коментари - Македонска баклава ”Чичо Спиро” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз също съм 1/2 македонка. но видя ли резепти за баклава с хляб, грис, олио..... и други, направо се отказвам. опитала съм всички резепти и тази, която правя последните 20 години е наж-обикновенната и става наж-хубава. корите се нареждат, между тях смлени орехи се ръсят, нарязва се, полива се с вряло масло /може и малко олио/, пече се, полива се със захарен сироп. просто, лесно и наж-вкусно. вече отдавна не слагам грис, канела и др. измислизи. те само я развалят. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз също имам македонски корени и от баба ми /която беше македонка/знам, че баклавата се прави не със средата на хляба а със запечена галета /1 чаена чаша/Другото което е, че захарта трябва да е с една чаша повече от водата, за да стане сиропа по-плътен.