17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва поне един два месеца в Сливенския ще бъде първа лизачка.

Хора, не мога да обвиня само Дивна, а до известна степен и самата пострадала, себе си, всички пишещи и въобще нашия български манталитет на шофьори... Сложете всички "обвинители" ръка на сърцето и кажете кой от Вас никога не е нарушавал ограниченията на скоростта?!! Да, всеки (за съжаление и аз) ще извади от десет кладенеца вода и ще намери оправдание, че ограничението на това или онова място е глупаво, освен че всеки се смята за велик, да не кажа извънземен, шофьор и най-голям разбирач... Момичетата не ги познавам, но съм ги гледал и виждам, че не са глупави или неграмотни, но те са същите като нас - 98-99 процента сме същите като тях! И не дай си Боже да попаднем на тяхно място (шофьор или пострадал...). Стига сме хвърляли камъни, ами да си взимаме поука от всеки такъв пример и лека-полека да ставаме по-примерни зад волана, а и в живота и да се молим Господ да ни пази да имаме късмет, разум и бърза правилна реакция на пътя (независимо на кой път...). Хайде, живи и здрави!

В едно нещо със сигурност мога да я обвиня - самонадеяност!

Не възможно без техническо средство над среден клас да се определи с такава точност скорост на движещ се обект!

За целта има Институт по криминалистика.

Тъй де - не е възможно, за това се ползват точно такива :).

Преди 11 години Максим Стависки уби 23 годишен младеж и осакати за цял живот 18 годишно момиче. Съдът нищо не направи. Но спомените ядат отвътре и най-коравосърдечните индивиди, в случая Стависки от тогава едва ли си ляга и спи спокойно. В България може да няма никаква правосъдна система и гражданско общество, но такива неща променят мисленето за цял живот, а дано само поне има кой да си взима поука, защото следващия път може да не се отърват толкова леко!

П. П Да, бих искал да има възмездие и справедливост, да работи правосъдието, но повярвайте ми, наказанието за този човек е доживотен срам, болка и самосъжаление, както и страх да се появи пред българска публика! Затвора щеше да му ги спести тези неща, сега поне знае с цената на какво е свободен, може да яде, пие и спи - отнет човешки живот и още един такъв, но съсипан до старини!

Как пък ги определиха тези 124,42 км/ч?

Колите имат компютри... Всичко може да се изкара от там...

Много рано дойде славата при това дете, на колко беше, като спечели музикален формат с Миро? На 12-14. И като се почна от тогава, реклами, концерти, глезотии та до тук. Лошото е, че не съсипа себе си, а приятелката си, която от сега да забрави за манекенството. И кой ще плати цялото лечение на Кристин? Защото тя сега едва крета с патерици, а я чакат още години рехабилитации, та Дивна да се бръкне и ако нещо е останало от ония пари, дето Миро и даде за да учи, да плаща.

Не е от самозабрава, а от недобро шофьорско обучение... Като нея са хиляди...

КГБ

Нали за това колите имат застраховки, застрахователната компания ще плати.

Да, 5000лв, както знаем...

и да си продължи кариерата в сливенския.

За жалост, много момичета(а и много от съвременните женски момчета)са като тази на снимката, приемащи за мисловна дейност, тръпката в орган, създаден за усещане.

На пътя Бяла-Ботевград"?????? Направо Белград да бяхте написали неграмотни мизерници.

Пътя всъщност е Москва-Париж...

Сложи си очилата бе, написано е: Бяла - Плевен, а не Ботевград !!

Ами поправиха го Бе, пише малоумното без да знае.

Брей че много специалисти и съдници в този форум ....

Средна телесна? А като съсипеш за цял живот кариерата на една манекенка, защото краката и ще са обезобразени от множество шевове и де факто това е край за нея, пак ли се води средна? Отделно познавам жена, даже ми беше гадже за известно време претърпяла подобен инцидент при катастрофа, но по-лек. Ходи, но до ден днешен провлачва единия крак. Кристин трябва отсега да мисли с какво ще се занимава след като се възстанови, доколкото може. На това аз не му казвам средна телесна повреда

Пастет, само да ти кажа, че има разлика между юридическото понятие за тежка, седна и лека телесна повреда и житейското разбиране за тях. Това, че за тебе не е средна не променя положението и затова по-полека с това възмущение.

Естет 77

Аз житейски се възмущавам, не юридически. Въпреки че законите трябва да изхождат точно от такава позиция - до каква степен унищожаваш живота на един човек, а не дали му липсва единия крак, значи тежка, щом е цял, макар и почупен и в белези, значи средна

същото е и ако и излезе огромен цирей на носа.... но ще може да рекламира пемза за изтъркване на пети...

Трябва много опит и внимание при рязка смяна на посоката на движение, което се е случило. При такава маневра от съществено значение са: опит, познаване на автомбила и неговото пътно поведение, гумите, състоянието на пътнара настилка, запазване на самообладание. По плавно връщане в първоначалната лента при едновременно правилно дозиране на спирачното усилие.

Катастрофа като много други, които се случват всеки ден по пътищата. Дали зад кормилото е дивна или самодива все тая. Забавното в тази статия е точността с която е изчислена скоростта с която се е движила - ще ми се да видя интервю с този "експерт", който е направил експертизата, да разкрие методите, които използва.

най вероятно използва някаква формула и това е излязло накрая като резултат.

Скоростта и другите параметри на произшествието са определени с автотехническа експертиза.

Тая работа, не е като оная работа, мойто момиче.

Цялата история е такава бутафория, че няма накъде. Дивна се взе за голяма звезда, напусна Миро, Графа, сама щяла да се продуцира - где ти сега продуциране?! Кристин била простила -абре, моме, ти нали беше и ти в колата, защо не направи забележка на приятелката си да кара разумно? Или се кефеше и ти, че двете кифли законите на физиката не ги ловят?! После взе чак пари да проси, при положение, че се снима с дрехи у бижута, струващи майка си и баща си. Обикновеният жалостив българин да плаща Дивотията на Дивна и Кристин(ама едни прекрасни имена, майкоУ). И за катастрофата чак сега й внасят обвинителен акт?! Прокуратурата едно обвинение го чака като дете - по 9 месеца. Гледам и не вярвам на ушите си!

Ке романтико ,бясно карай на червено, докога тия селски комплекси ?

Леко се е състарила...

До вчера беше малка днеска се е*е - ДИВНААААААА-а-а-а-а

Дивна и красива... Само очилцата да сложи, и ще отвее певицата Миа Халифа по брой на участията.

само як бой може да ги направи по добри хора тия парясници...

Ти едва ли си добър човек. По-скоро звучиш като първокласен боклук, шувинистка свиня, която заслужава бавна и мъчителна смърт.

Ванче, душицо, научи се да пишеш правилно думите, които си чувала хората да ползват. Казва се "шОвинист".

Иванке, разбираш ли смисъла на думите, които употребяваш?

Простила е , но срещу колко?

А какво си е чесала прокуратурата от 12 март до сега? Не казвам за...дника, че ще има цензура. И защо си го е чесала тоя з@дник толкова време? Чакала е за "предложение" някакво? За незапознатите - вече на РУШВЕТА му казват ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ДАРЕНИЕ.

Явно известните се самозабравят по някое време и си мислят, че за тях не важат природните закони.

онази и била простила че за какво докато са карали със 120 100% е викала "въййй че якуууу, дай газ!"

Дивна беше нещо дивно, Дивно но архивно.

дивна кротна

Карала е съвсем нормално за български гражданин, даже бих казал културно - със 120, а не с обичайните 140. Много сме готини, ама държавата ни е скапана.

Кара се с толкова, с колкото да можеш да владееш автомобила. Щом едно завъртане на волана те праща в мантинелата, значи не владееш автомобила.

Да, майсторе, така е. Знаците и ограниченията само те объркват. Газ колкото може кочината.

И стига да не си над допустимата за участъка скорост. В случая е неспазване и на двете.

Само да вметна, че това е станало по време на изпреварване, когато няма как да не развиеш висока скорост. Правилно ли е било изпреварването, вече е друг въпрос...