Ема Томпсън инкогнито в Бачковския манастир

Носителката на два Оскара Ема Томпсън посетила преди дни Бачковския манастир, разкри игуменът на обителта отец Симон.

Обратно в новината

Коментари - Ема Томпсън инкогнито в Бачковския манастир | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Манастир означава място за самота. А монах означава човек, който води аскетичен живот. Аскетичен живот означава непрестанно покаяние, убиване на плътските страсти чрез понасяне на болки и отказ от храна. Това е. Когато идват на власт, знаете кои, гонят монасите от манастирите. Превръщат манастирите от духовни центрове в туристическа атаркция ("културни" забележителности един вид). Истинските монаси са заменени от поставени лица ...

И кои точно филми гледат нашите духовници?

Страшно съжалявам, че не съм се случила по това време в този манастир. Много харесвам Ема Томпсън - очарователна, излъчваща спокойствие, невероятен професионалист. Всички филми с нея, които съм гледала, са много хубави. За мен щеше да е фантастично преживяване да я видя на живо.

Ето ви,четете...баси безсмисления спор. https://link/wiki/%D0%95%D0%BC%D0%B0_%D0%A2%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%81%D1%8A%D0%BD

Мястото е магнетично, а Ема Томпсън е актриса от класа, няма лош филм с нея. Очевидно е интелигентна и духовна личност и знае какво да посети в България.

От статията разбираме, че монасите гледат холивудски филми...

И не само,ами и едни такива специални,дето ги дават след 00.00ч.

Някои разправяха, че Елвис е бил с нея...

Интелигентна жена, посещаваща културни места! Това не е БГ чалгарка /в най-широкия смисъл на думата/, че да се снима на остров по гащи. За всеки случай- това е чудесна реклама за страната.

Дедо поп що не си е направил селфи с нея?

Е и?

Бачковския манастир е прекрасно място, ама демонстрацията на двоен стандарт нещо не ми се нрави. Последния път като го посетих, снимането в църквата беше забранено. А тук имаме не само снимки, но и опразнена църква за "двама чужденци"???

Природата е прекрасна. Но манастирът е отврат. Не само заради чалгата наоколо. А заради, книжническия светоглед бликащ от 11 века насам.Щото книжници(евреи,христени и чалми) и българи са противостоящи визии

Евала! Обожавам такива хора, който не изтъпяват известността си. Много български личности трябва да вземат пример от нея. ;)

Шоу да става!

Другият път да дойде "когнито", та да я посрещне отеца с цигански оркестър и да направят една пресконференция между бутките и платената тоалетна.

Коя е тая Ема Томсън? За първи път я чувам. С какво се занимава и с какво е известна?

От репликата Ви е ясно че скоро сте излезли от пубертета (като за излизането не е много ясно дали се е случило...)

Не, не е вярно предположението ви. Опитайте пак пфффф

Ето това е българската злоба. Ти не знаеш и питаш културно, а те ти наблъскват минусите.

Очевидно имаш интернет, потърси и научи сам.

Умният човек като незнае нещо не губи времето на другите с въпроси, а сам си намира информацията. Сега поне това е лесно.

започва така: "Носителката на два Оскара Ема Томпсън..." Кое Ви е културното и за каква злоба иде реч?

Пробваш да се правиш на интересен и много остроумен, но не ти се получава. Това дето си го написал е толкова изтрито от ползване под всяка статия, че бактън вече от такива пишман остроумници, дето явно имат и забрана да ползват търсачките в нета. Пък и в първите две изречения още пише коя е и с какво се занимава, чете ли статията, интересно как ти се получава можеш да пишеш, пък не можеш да четеш. Малко като вица - Чукча не читател, чукча писател.

А вместо нея си чувал Луна, Маймуна, Бастуна, Кратуна, Тиквата, Черепа, Пашата, Горилата и други такива. Нали познах?

Аз съм изгледала доста филми на английски(оригинални версии) и също не се сещам коя е. Наистина няма нищо лошо да попиташ. Не можем всички всичко да знаем. Сигурно тука тези с минусите знаят поименно всички филми с оскари и родата им до девето коляно. Сега проверих в нета, Участва в Хари Потър.

Не ми харесва, че отец Симон толкова много го вълнуват светските клюки. Например при св. Иван Рилски е идвал дори цар Петър, но светецът го отпратил, а не се е възгордял от това. Бачковския манастир от доста време губи ролята си на духовна обител, и все повеч се превръща в музей.

По-скоро се е превърнал в селски събор. Това, което дамата е видяла около него може да се опише само по един начин - дива ориенталщина.

От сергийките захарен памук и сладолед взела ли си е? Три лева за паркинг платила ли е? Опушила ли се е на скарите за кебапчета? Кюфтенце в питка взела ли си е? В някой чан, който продават на тротоара спънала ли се е? Какво стана с изгонването на търговците от Храма?

Който призовава да бъдат изгонени го разпват, а те са си все там

Като не ходят поповете на кино, киното отива при тях. Всъщност то от ц.рк вата по-голям ц.рк няма. А ц.рк ът е предщественик на киното. Тъй че.., защо да не видим скоро и Том Хенкс в ''Ал.Невски"? Иначе чуеш ли религия,разбирай евреи..

След "реставрацията" на стенописите в Бачковският манастир, всички стенописи вече са само с надписи на гръцки. Погърчиха манастира пред очите ни и никоя държавна институции дума не обели

Тая па коя е? Нито името и ми говори нещо, нито по физиономия разпознавам. Г-жа Никой. Щом чак се е наложило екскурзоводът и да обяснява и да пита "Вий знайти ли коя е таз? А?" значи работата е ясна. Както се пееше в една песен "Дай една цигара ше те...в звездата"

Добре де, нещо не ми е ясно. Как уж била инкогнито и никой не я познал, видели я чак когато си тръгвала, а тук има публикувани снимки докато разглежда църквата. Кой е направил и предоставил тези снимки?

ХА, СЕГА НАПИШЕТЕ, ЧЕ СЪЩАТА ЖЕНА - НАЙ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК / НО ТАЛАНТЛИВ В СВОЕТО ИЗКУСТВО.../ Е ПОСЕТИЛА ТОАЛЕТНАТА НА ПЛОВДИВСКАТА ЖП ГАРА И ПОДСКАЧАЙТЕ ОТ РАДОСТ... НЕ СЕ ЛИ ДОСЕЩАТЕ ЗА КАКВО РОБСКО, МАХАЛЕНСКО САМОЧУВСТВИЕ СЪОБЩАВАТЕ И ТОВА НЕ Е ЗА ПЪРВА СЛУЧКА ВЪВ ВСЕМИРНИЯ ЖИВОТ... НАПРИМЕР - "БЪЛГАРИНЪТ ТИНЧО СЛЕЗЕ ОТ АВТОБУС В ХОЛИВУД..."

Личи ти , че си глупав.Българите не са известни, а Холивуд си е Холивуд.

Прав(а) е, че българите имаме ниско самочувствие и се прекланяме пред чужденците било то известни, или не. Това се знаеше още преди 89-та. Народопсихология какво да се прави.

Много я харесвам като актриса и излъчване на екрана.

Колко милисеверта й е излъчването? Иначе наистина е много приятна актриса.

В милисИверти се мери облъчване с радиация, на ИЗлъчване. Не се прави на много умен, а научи български език.