Голямата Лили: Без музиканти и автори съм "нула"

Благодаря на моята публика, ако няма публика - на кого да изляза да пея, каза гранд дамата на българската музика

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази никога не съм я харесвал. Освен на разни дядовци и баби, не виждам как може да и харесваш песните?!? ТА те звучат като някакви ретро шлагери, даже и новите и песни.

мисля, че феновете на лилито са по на 100 години, живи и здрави!

През активния си живот успя да се изпокара с всичките си автори - Точно Русев, Митко Щерев, Асен Гаргов, с когото дори Живя. Все заради пари - стана милионерка от творчеството им, но не иска да си плаща. Сега се сетила да си признае. Не е ли малко късничко?

Тя успя да се изпокара с всичките си автори - Тончо Русев, Митко Щерев, Асен Гаргов, с когото дори живя... за какво? От алчност и стиснатост... Добре поне, че на края на дните си се е сетила, че без тях е щяла да бъде кръгла нула. И дано на оня свят да и бъдат простени греховете към тях...

Затова ли се изпокара с всички автори и не можеш да пееш най-големите си хитове?

А какво ще каже Лили Иванова за Митко Щерев, който и забрани да изпълнява "Детелини" и другите му творби? Сега "Детелини" я пее куцо и сакато, само тя не смее да я изпълни. Що така?

Ами да си я пее и "куцо и сакато", тя когато трябваше я пя, няма само с тази песен да я помнят да им втръсва, хубава песен но до време, добре че се скараха да я спре, достатъчно я слушахме. Щерев колкото и да се бие в гърдите колко е велик, аз го знам от нея и точка.Такива са били времената. А от тогава поне 30г не съм чувал за него и "творчеството" му освен пак покрай Лили със съдебните им истории.

Голяма локална звезда...!

Ся остава и за президент да се кандитатира!

В този бранш ако успееш да привлечеш публика и си на 80г!!!, не говоря за счетоводител да работи на 80г или композитор, а певица, жена която да има и визията да излезе пред публика, и запазен глас това е повече от повече, това е вече световно ниво.В света са малко тези от сцената които да са успешни на 80г.Иначе при "автори" и "музиканти" мамата си трака,там да не разбъркваме гнездото, там са със самочувствие и претенции до небесата, а методите им да се налагат са повече мутренски а не на качество.

така ще я запомня - вечно да прави реклама на автори и музиканти - докато не изреди имената им на сцената не започва да пее, от нея знам тогава за Щерев и тончо русев и всички др, каже ли им имената отваря им вратите. Освен нея не съм чувала други да споменават автори и музиканти, а сегашните фолк пък съвсем, повечето дори са им крадени.А за слизането от сцената - ми там няма възраст - продажбите показват кога да слезеш, щом хората те искат - продължаваш.Иначе типичните подвеждащи заглавия , манипулацията в сила - най типичното за либерастката демокрация.Но така се отсява пък умния от простия зомби.

айде айде , отваряла им вратите. Да беше им плащала по-добре щеше да бъде. Без техните песни какво щепе да пее Лили, а вие какво щяхте да слушате , народни песни може би ...

Много си отворен, платено им е мнооого отдавна, а ако не им е харесвало заплащането да не са и продавали, ако не е тя да пълни залите и то толкова дълго време кой ще ги слуша толкова години, кой ще ги знае. Да си продават на други изпълнители, ще печелят 2-3 години без никой да чуе за тях, певеца или е забравен или има нов репертоар и дотук с "автора" ако не работи активно да пише постоянно.

Коментарите по- надолу са от Гери- Никол, Тита и другите....Споко ! Управия няма да има....Само Оправия....Докати ви уврът овчите кратуни...И да ви кажа....Ония 80 процента са силно занижени....Много силно ! ....много!

Съжалявам, но коментарите по надолу са и на хора, които слушат класическа музика, и рок, и поп ...това, че на някой не му харесва естрада в стил Лили Иванова не означава,че трябва да слуша Чалга. Сериозните любители на музиката слушат доста по- сериозни неща от Лили Иванова и могат да преценят нивото й на пеене и музициране. Да има няколко добри песни, но те са основно благодарение на композиторите и текстописците. Айд емоля не я величайте толкова, сякаш е Бетовен или Моцарт!

Не зная защо модератора трие неудобния ми яввно коментар, но написах,че коментарите са от хора слушащинай-вероятно класика, поп , рок и т.н...Повечето хора слушащи сериозна музика не харесват естрада стил Лили Иванова. Не е необходимо да са чалгаджии...Извинявам се, но тя има няколкодобри песни и то благодарение на композитори и текстописц...толкова!

Добре, че стана на 85 та да се осъзнаеш, че си 0 без тях. Иначе и Тончо Русев и Митко Шерев нямаше да ти забраняват да изпълняваш великите им хитове. Колкото до това що за човек си, имам лични спомени от 1986г., когато пееше в Берлин във Фридрих щат палас и те не са никак в твой плюс. Въздържам се поради възрастта ти.

Така е! На времето в "Музикална стълбица" каза: "Много композитори и поети станаха известни благодарение на моите песни." Вярно, че с възрастта се помъдрява, но трябва ли да стигнеш 80!

Ако

Ако я нямаше Лили, никой нямаше да чуе за тия двамата

... четете надолу, а пък и нагоре и ще видите защо на българския казан в Ада няма пазачи...!!!!!! Ние си имаме народ, в голямата си част...?!?, вярващ все още на партията мафия БСП/БКП и ибрикчията и наричащ се президент Радев с Деса метреса...!?!?!? Е как да искаш да си напредничав и развиващ се народ с такива кретени начело на нацията...?!?!?! Какво да говорим за частта от българският народ, все още червени дебили вярващи на изрода Маркс, които на всичко отгоре са и все още живи - ТАКА Е КАТО ПРЕЗ 1989 ГОДИНА НЕ ГИ УНИЩОЖИХМЕ ЧЕРВЕНИТЕ ГНИДИ А БЯХМЕ ХУМАННИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ПИНОЧЕТ...!?!?!?

ВЕЛИКДЕНСКИ КОМЕНТАР....

До: Петров (нерегистриран) Иванов стига с тези комплекси бе.Ти как разбра ,че не може да върже две приказки. Много лесно- от опитите и да дава интервюта:)))

Опити за осъзнаване на 82...не е ли малко късно ... или по-добре в края на кариерата, когато доста композитори се отказаха от нея и не малко музиканти. Лили е самовлюбена до мозъка на костите си. И това го знае всеки работил с нея. Дисциплината й всъщност до голяма степен е егоцентризъм и не зачитане на ниче друго мнение и лично пространство. Има далеч по-земни и истински артисти от нея. Никога не съм харесвала стила й на пеене, едно маниерничене, на моменти речитатив. Глас и талант има, но мисля,че не винаги са й избирани подходящите песни. Твърде са ми еднообразни, особено последните години... И да се благодари наистина на комунистите,че без тях намше да бъде "Прима"....

Пляскат минуси, хора, които наистина не занят какво е зад кулисите... За да си голям , трябва и да си голям Човек, нещо , което Лили не умее....

Да е жива и здрава,интелигентна,талантлива и с характер!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Чак пък интелигентна?!!? Не може да върже две приказки:)

Иванов стига с тези комплекси бе.Ти как разбра ,че не може да върже две приказки.

а двете нули !

Що за простаци коментират тук?! Велика е! Талантлива е! Поклон!

Тук коментират недоказали се ,фалшиво пеещи и фалшиво живеещи певачки импевачи.

Лили има няколко хубави песни...и това е...Да, може да пее силно...но...грачи Останалото е носталгия по соца....от публиката й... Най-важното-ЕДИН ИЗПЪЛНИТЕЛ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ КОГА ДА СЛЕЗЕ ОТ СЦЕНАТА, а НЕ ДА СИ ПОКАЗВА ДУПЕТО НА 80 ГОДИНИ...

личи от всяка дума!

аман от недоумрели

тъпа дърта овца

Само това ли успя да измисли един интелигент като теб?!?

Вън от всякакво съмнение Лили е добра певица, но за големите е характерно, че знаят кога да се отеглят от сцената. Пример… ала пугачова е без съмнение по добра певица и по артистична от лили иванова. Тя отдавна престана да пее, освен в изключителни обстоятелства. А лили, както я е подкарала накрая ще остане с рекорд в гинес за певец на сцена и няма да има кой да й каже, че освен рекорда и топлия въздух, който пуска от устата си, основното са спомени за отлични изпълнения и носталгия по отминали години.

Тогава кой ходи на големите концерти на Лили?Да не искаш да кажеш че раздава безплатни билети?

може - пее

Прави хубави рецитали...

Какво нещо е ЖИВОТА. Пееш и се Раздаваш … толкова Хора те Харесват. Тази Жена има Страхотна СИЛА. Лили бъди ЧОВЕК, както до Сега. Марк Болан беше казал "Гет ит Он".

Никой по света не е чувал за Лилиту.

Щото за теб некой е чувал на село!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Лилито ако не пееше правилните песни комунягите никога нямаше да я направят певица.

Това за музикантите, авторите, поетите, аранйиментите и т.н. е абсолчтно верно!!! Най-сетне го осъзна:) Браво Лили! Браво Иванова! По-добре късно, отколкото никога:)

Аз не съм любител на Музиката на Лили. Но това не ми пречи да кажа, че е Велика.

Е позакъсняло признание , но в шоу музиката е като в футбола - колективна игра ама овациите са за този който вкара гол.

Най-великата! Великолепен дух!

Гол..ата Лили. специално влязох да видя, ама не би...