Готови ли сте? Вещерът се завръща ударно не само за втори, но и трети сезон

Премиерата на новите епизоди от хитовия сериал, привлякъл интереса на милиони хора, се състоя в Лондон

Обратно в новината

Коментари - Готови ли сте? Вещерът се завръща ударно не само за втори, но и трети сезон | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Супер

Хммм Хенри... само да ми падне :)

Оказва се, че това е един от най-качествените сериали в жанра си, разбира се има си достатъчно слабости но въпреки тях го чаках с нетърпение.

Добро фентъзи. Добър артист. Очакваме новата Емилия Кларк!

Първо аз, моля!:)

Действието се движи ужасно бавно! Образите са, хмм, доста посредствени. Общо взето, не ме впечатли.

Вещ, веща - знаещ, знаеща От СТАРОБЪЛГАРСКИЯ глагол ВЕДАТИ. Оттук е ВЕДА - знание ВЕСТ - новина ВОДАЧ - знаещ за да води ВЕСТИТЕЛ във верски план - ВЕСТИТЕЛЯТ на Явлението на Божият Син е ЕРМИ ТРИЖДИВЕЛИКИЯТ. Единственно българите имаме царския род ЕРМИ АР - Божественият ЕРМИ. Оттук е "римската" богиня на домашното огнище ВЕСТА. А когато прибавим българската сричка за отрицание НЕ....получаваме НЕВЕСТА - младоженка. Току що омъжена мома, още неродила. Когато тя роди след 9 месеца се превръща във ВЕСТА-ВЕЩА - знаеща вече семейните тайни. И има правото да постави символа на Богородица(Майката) върху утробата си - пафтите с форма на математическия символ за безкрайност. Вещица и Вещер са в Българското пространство статути на жени и мъже запознати в тайнствата на човешката душа и тяло и лекуват хората обърнали се към тях. Такива са Преподобна Стойна и Дядо Влайко. В Полша съществува понятието за билколечител ЗНАХАР....но не и вещер.

Съответно на полски - wiedźma. Със същото значение на посветена, знаеща. И производното от ж.р. в м.р. wiedźmin. А знаещите хора винаги са най-опасни. Сериалът е един от малкото, които ми харесват.

Няма как име на римска богиня да произхожда от старобългарски.