Кафето бори депресията

Пиенето на две до четири чаши кафе всеки ден намалява риска от самоубийства при мъжете и жените с 50%, показват резултатите от ново изследване.

Обратно в новината

Коментари - Кафето бори депресията | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто хората, които са истински ценители на доброто кафе, имат още една причина, за да живеят.

Какво по-хубаво от чаша кафе с добър събеседник!Кафе има навсякъде,намерете събеседника и.. приятен ден!

Кой написа тази тъпа статия? И отново изследвания на американци, ха-ха-ха. Кафето драги ми авторе не е полезно, ама изобщо. Всички тези ползи са за..., "пийте още и още, и още, и още", а ние да печелим. Кафето действа зле на сърцето и нервната система, дори и да са здрави. А да не говорим за тези с болни стомаси, също се утаява и в жлъчката, образува камъни, а да не говорим, че повишава и кръвното... Та както пише тук да се пият 4 кафета... си е самоубийство, пулса веднага скача на 100. Всичко което се рекламира да се консумира в големи количества е вредно.

Най-добре авторът на статията да вземе да се гръмне.

.....лудориите в спалнята не водят до нищо добро,така,че в спалнята трябва да е тихо,а който иска шумотевица ,луд секс нека сиги прави никой няма да го спре,само че и секса не оправя нещата когатоте не вървят така,че помислете.

Мизерията и безпаричието водят до депресия ако ще да се удавиш в кафе

А умствената теснота бори ли?

Ало,Дир-ника,кой кафеен бос ви плаща, за да пишете подобни глупости?Не бори депресията, напротив, прекаляването с кафе, съчетано с прекомерната употреба на цигари е основен фактор за депресии и панически разстройства.Не пишете подобни бълвочи и не лъжете неуките хора на село!

Член1

Проучвания много. Аз лично не пия повече от едно кафе на ден заото повишава кортизола и сериозно влияе на фитнес резултатите. Но не смятам, че редакцията е получила пари за да хвали кафето. Просто повечето които е седнат да четат лайфа, е са хора с кафе до себе си :)

то това не е заради самото кафе а заради енергията която дава като го изпиеш. същия ефект може да има всяко енергетизиращо нещо: пържоли, сандвич с луканка, вода, дълбоко и плавно дишане, студен душ, енергетични упражнения, слънце, къпане в воден басейн (естествен/искуствен), мислене за хубави неща, представяне на хубав неща и всякакви други. Но всички изброени неща дават енергия с определени качества и тя е различна от тази на кафето

Глупости, каква енергия бе, колко калории има в чаша кафе (без да броим добавки като захар и мляко)?

Цвръцльовци - журналисти, "откриватели" на топлата вода и ... кафето, на български език НЕ се казва "бори депресията", то, горкото си няма мишци като вас вместо ум и грамотност, все още се казва "се бори с..."

Не пия кафе от рождение, а и много трудно се депресирам :P

Че кой го пие от рождението си? :)

Човекът точно това има предвид - нещата, които не сме правили от рождение, няма как да са чак жизненоважни. .... и още цигари, алкохол, телевизия, интернет ;)

Абсолютно при всички изследвания се бъркат причината и следствието. Самоубиват се хора в тежка депресия, т.е. дълбоко психическо разстройсто. Тези хора са така отнесени, че не се сещат да пият не само кафе, но и айрян, чай, фрешове и така нататък. Няма доказателство, че ако пропият кафе ще спрат да се самоубиват. Точка.

Добре казано! Но! Аз например съм с диагноза - депресия и сама правя разлика от дните в които започвам сутринта си с кафе или без. Кафето ме стимулира за предстоящия ден. В повечето случаи, когато кафето не е в наличност, съм немотивирана, апатична, уморена

обичам кафето, така е една чаша кафе ти подобрява деня, но кафето е наркотик и липсата му води до абстиненция. /това го установява всеки, който е опитал да го спре/

Има нещо подобно, НО - минава за няколко дни (едни, два), и ефектите са пренебрежими - по скоро е като леко неразположение.

Няма нищо по-хубаво от чаша хубаво кафе сутрин! (Хубаво кафе - арабика, цена в магазина над 10 лв. за 250 гр. Останалото е некви адски смески).

Опитайте да не пиете сутрин и вижте дали не е по-хубаво така.

А секса да спра ли? :)

на такива "проучвания" им се вика "из г.з мъкнати"!