Как едно семейство възражда винарските традиции край хубавия син Дунав
Вината на "Бонония Естейт", които си заслужава да опитате
Обратно в новинатаКоментари - Как едно семейство възражда винарските традиции край хубавия син Дунав | Лайф.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
Тошко на муцка (нерегистриран)
Много поздрави от ;Шато Бургозоне; гр. Оряхово. Желаем ви успех---НАЗДРАВЕ
Калин (нерегистриран)
Поздравление! Поддържайте високо качество. Успех!
Кандидат за работа (нерегистриран)
Какво е заплащането при гроздобера? Ако някой знае, моля да пише!
Каква специфика на региона? (нерегистриран)
когато отглеждат американски сортове. Същите вина си ги купувам от чилийски производители. На невъзможни за българските производители цени. В България има истински български производители, възраждащи оригиналните български сортове лози. Умешлено унищожени през 20-ти век. Днес отново се наливат тракийските гъсти вина с алкохолно съдържание над 20 процента, с които вина тракийските свещеници са извършвали ритуалите хвърляйки виното да гори в огъня. За тези вина гърците измислят Кратера - съд в който да разреждат силноалкохолното тракийско вино с вода. Бежанците от Египет са нямали ензимите в тялото си, които ензими разграждат алкохола.
Н. (нерегистриран)
Тук някакъв голям специалист се в впуснал да пише за някакво тракийско вино, което горяло в огъня.... Боже, Боже, защо си дал на такива хора акъл да пишат, но не си им дал достатъчно от него, та да пишат умни неща? Виното няма как да достигне 20% алкохолно съдържание, защото в плода няма достатъчно захарност. За да имаш вино с 19% или 20 % процента алкохол, трябва да го подсилиш, т. е. да добавиш спирт. Така се прави портото например. Дестилатите са открити през 10 в. в Арабския халифат и навлизат едва през 14 в. в Европа, така че траките не са пиели подсилено вино. За разлика от тях елините са разреждали виното си, за да не се напиват бързо, а траките като по диви хора са нямали проблем с това. Аз не разбирам тази меланхолия по "традиционните" български вина, защото тези уж само български сортове не са качествени и просто няма как да се наложат на пазара. Гъмза, димят, мискет, памид - извинявайте, но това са сиромашки сортове за лична консумация на село от бъчвата на дядо. Има само три популярни в България сорта, от които евентуално може да се извади вино на световно ниво - мавруд, Мелник 55 и рубин. Като се има предвид как тези вина са създадени и кои сортове са смесени, за да се появят те на бял свят, не бих ги определил като автентично български. Патент за това няма. Иначе представеният винопроизводител е много интересна - прави добри траминери и шардонета, а и розето му "Ooh-la-la" е изключително пивко. Опитайте! А на залитащите по измислената тракийска мистика драскачи - приятен ден!
Аглике, (нерегистриран)
Хубаво българско цвете, не говори “ Генерално и креативно..” щото олекваш, като надут балон . Говори си с “простички”, български думички за да те харесат българските потребители, на които основно разчиташ (иначе и аз мога да се изкилифенча и да не те “лайкна” , кат български “консуматор” !! А, Тъпото журналя от ДИР-а не схваща ли, че подчертаното “..най-доброто възможно вино” Е Абсолютна безсмислица (нон сенс !! ) , а, смисленият израз е “възможно най-доброто вино” !! Но, това да го пренебрегнем, защото цялата задруга от журналист, редактор и коректор са, очевидно, кухоглави и мързеливи неграмотници, но, сигурен съм, с болнави професионални амбиции и претенции за високи заплати !! Народът си има приказка и за това : Пази Боже, сляпо да прогледне!
Гого (нерегистриран)
Тия са пълни смешници. И вината са доста надценени. Бутилиране където им падне , чудно как контролират качеството. Нали лапат евро парите, другото няма значение. И на тая малката с големия опит да не и дават много да говори ,че ги излага съвсем.
Сисо (нерегистриран)
Тия статии, не трябва ли да са означени като платени. Не вярвам дирниците да правят безплатно реклама.
У ля ля (нерегистриран)
Ко туй У ля ля. Хаххаахахаха
Каква специфика на региона? (нерегистриран)
Отворко, лично съм копал, брал и наливал ....черен Отело. Гроздето се зарежда с чепките заедно за да ври. Виното е малко по количество но е между 22 и 25 ПРОЦЕНТА АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ. Вино се пие за удоволствие и ритуали. Иди,отроднико, на светилището Перперек - там до днес стоят изкопаните в камъка резервоари за тонове вино. Това вино е хвърляно в огъня за гадаене. По този ТРАКИЙСКИ РИТУАЛ на бащата на Октавиан Август е предсказано в Перперек, че синът му ще стане император. Първшят император на Рим. Това е исторически факт. Исторически факт е, че и Александър III Македонски е посещавал това светилище за предсказания. Още веднъж, кратера е измислен от бежанците от Египет - гърците, защото са се напивали от силното тракийско вино. Нямат ензимите за разграждане на алкохола. Затова са го РАЗРЕЖДАЛИ с вода в кратери. Днешните популярни сортове каберне, кабцерне-совиньон, мерло, шира, розе....НЕ СА ТРАКИЙСКИ МЕСТНИ БЪЛГАРСКИ СОРТОВЕ. Твърдият алкохол е БЪЛГАРСКИ ПАТЕНТ. Защото се произвежда по същата технология, както розовото масло оставено в над 30000 тракийски могили само в днешна орязана България. В музей се намира "апарат" от ДЕВЕТИ ВЕК от Средновековна България за производство на ракия. Ракия идва от тоста за наздраве "От/чрез Ръка". Дори на турски ракията се нарича "ракъ". Преди бой в средновековна България са раздавали ракия на войниците и те са били безстрашни и непобедими. За този факт свидетелстват тогавашните автори на хроники. Днес алкохола и глутена се водят за отрова в англосаксонският свят. Защото англосаксонците и поробените от тях идийци и индианци НЯМАТ ензимите прерацотващи тези вещества. Тези ензими се култивират в човешкото тяло чрез стотици поколения употребяващи пшеница-лимец и вино. В мексиканската кухня НЯМА дори процеса на заквасване. Руснаците пият водка на погребения. Защото виното е непознат продукт в онези ширини. Виното е Живота, който Живот подобно на Вино изтича. Виното, подобно на Живота, се Сътворява с Любов, Труд и Постоянство. Виното, подобно на Живота, е Тайнство, в което се посвещава. Затова Лозата и Гроздът са основен Български и Раннохристиянски мотив. Лозата е Богородица родила Грозда от който Грозд се получава Виното-Живота. Божият Син е Пътят, Истината и Животът. В народните обичаи е запазена най-съвършенната философия. За имащите очи да я видят това е РА-дост. Достигане до Бог.
НАЙ
"Шанел" качи моделите си на покрива на емблематичен блок в Марсилия (снимки)
Марго Роби и страстта ѝ към игрите и играчките: Новото шоу на амбициозната блондинка
Италиански лекари са оперирали Кейт в лондонска клиника
Всички успехи започват със самодисциплина
Холи Бери поде кампания в подкрепа на жените в менопауза
Марго Роби и страстта ѝ към игрите и играчките: Новото шоу на амбициозната блондинка
Италиански лекари са оперирали Кейт в лондонска клиника
Българката, звезда в турските сериали, мечтае за слава у нас
Всички успехи започват със самодисциплина
Официално: Бритни Спиърс и Сам Асгари финализираха развода