Кренвирши в бутертесто с паста от маслини
Питателна закуска за 30 минути
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4
Продукти:
3-4 кренвирша "Аз ям!"
1 пакет охладено бутертесто (400 г)
3-4 с.л. маслинена паста
10 резена сирене гауда
1 жълтък разбит с малко студена вода
Начин на приготвяне:
Разстелете студеното тесто на кухненския плот. Намажете с маслинената паста и покрийте със сиренето.
Сложете един кренвирш, навийте тестото около него и отрежете излишното.
Повторете с останалите кренвирши и намажете с разбития жълтък.
Нарежете на филийки с дебелина около 2 см и подредете в тавичка, покрита с хартия за печене.
Печете рулцата в предварително загрята до 220 градуса фурна 18-20 минути, докато станат златисти.
Поднесете топли с кетчуп, горчица или друг сос.
Още интересни и вкусни рецепти ще намерите в сайта на "Аз ям!".
НАЙ
Звездите, с които се сбогувахме тази година
Божидар Искренов-Гибона за трети път дядо. Роди се внучка му София
Окончателно: Алек Болдуин е невинен за смъртта на операторката
Как Шърли Темпъл спаси холивудско студио от фалит?
Новият филм на Кристофър Нолан ще бъде "митичен екшън епос, заснет по целия свят"
Окончателно: Алек Болдуин е невинен за смъртта на операторката
Божидар Искренов-Гибона за трети път дядо. Роди се внучка му София
Новият филм на Кристофър Нолан ще бъде "митичен екшън епос, заснет по целия свят"
Звездите, с които се сбогувахме тази година
Как Шърли Темпъл спаси холивудско студио от фалит?