Македонска наденица в червено вино с подправки
Вкусна рецепта за прохладните дни
Време за подготовка: 5 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4-6
Продукти:
4 парчета македонска наденица "Аз ям!"
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
1 дафинов лист
400 мл червено вино
2 с.л. мед
1 ч.л. пушен пипер
3-4 клонки магданоз
Домати
Начин на приготвяне:
Нарежете наденицата на парчета с дължина 3-4 см.
Загрейте зехтина в голям тиган и запържете наденицата за 7-8 минути до покафеняване. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана.
В същия тиган и мазнината от пърженето сложете ситно нарязания лук и гответе на слаб огън 5 минути. Добавете ситно нарязания чесън, дафиновия лист и гответе около минута.
Налейте виното, върнете наденицата в съда, увеличете котлона, оставете да заври и гответе, докато течността намалее наполовина и стане с консистенция на сироп, като разбърквате периодично. За последните 5 минути добавете меда и разбъркайте добре.
Поднесете с хрупкав хляб, ситно нарязан магданоз и червено вино.
Още интересни и вкусни рецепти ще намерите в сайта на "Аз ям!".
НАЙ
Редки и екзотични породи котки участваха в международно изложение във Варна (снимки)
Бални рокли 2025: Деликатен баланс между дързост и "тих лукс"
Лейди Гага: Най-големият ми страх? Да бъда сама
Истинската история на екзорсизма: Паранормално, духове и неподправен ужас
Лейди Гага оглави британската класация за албуми за пети път с Mayhem
Редки и екзотични породи котки участваха в международно изложение във Варна (снимки)
Лейди Гага: Най-големият ми страх? Да бъда сама
Истинската история на екзорсизма: Паранормално, духове и неподправен ужас
Лейди Гага оглави британската класация за албуми за пети път с Mayhem
Бални рокли 2025: Деликатен баланс между дързост и "тих лукс"