Време за подготовка: 5 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4-6
Продукти:
4 парчета македонска наденица "Аз ям!"
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
1 дафинов лист
400 мл червено вино
2 с.л. мед
1 ч.л. пушен пипер
3-4 клонки магданоз
Домати
Начин на приготвяне:
Нарежете наденицата на парчета с дължина 3-4 см.
Загрейте зехтина в голям тиган и запържете наденицата за 7-8 минути до покафеняване. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана.
В същия тиган и мазнината от пърженето сложете ситно нарязания лук и гответе на слаб огън 5 минути. Добавете ситно нарязания чесън, дафиновия лист и гответе около минута.
Налейте виното, върнете наденицата в съда, увеличете котлона, оставете да заври и гответе, докато течността намалее наполовина и стане с консистенция на сироп, като разбърквате периодично. За последните 5 минути добавете меда и разбъркайте добре.
Поднесете с хрупкав хляб, ситно нарязан магданоз и червено вино.
Още интересни и вкусни рецепти ще намерите в сайта на "Аз ям!".
НАЙ
Отменят много от задълженията на Елизабет ІІ, Чарлз поема част от тях
Адел се завърна на сцената с концерт пред 65 000 почитатели
Том Круз отразнува 60 на пистата "Силвърстоун"
Заради BTS подновиха дебата за военна служба в Южна Корея
Силен хеттрик даде началото на Hills Of Rock
Отменят много от задълженията на Елизабет ІІ, Чарлз поема част от тях
Сушата може да причини недостиг на пармезан
Дензъл Уошингтън с Медал на свободата от президента Джо Байдън
Адел се завърна на сцената с концерт пред 65 000 почитатели
Силен хеттрик даде началото на Hills Of Rock