Коментари - Най-слушаната песен в Spotify е на Хари Стайлс | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хари много обичаме и да го гледкаме, особено когато е със женски аутфит. Дори си мечтаем тайно да ни посети в софийския централен, както Мъск се кани да посети белоградчишките кръчми...

Дори от Спотифай бяха обявили резултати, че всъщност потребителите слушат предимно стара музика. Даже и младите. Познайте защо. Сред новите песни - Дуа Липа, Ейва Макс и повечето латино хитове са преправени стари песни. Лесният достъп до стрийминг платформи, масово сваляне на бийтове доведе до там, че всичко живо, което не е глухо пуска "парчета". Давай да пускаме хит, да се ходи на турне, да падат пари. Няма време за обмисляне на песните, аранжиментите. Фреди Меркюри и Куин са обмисляли и по години на ред някои свои песни. Променяли са ги, докато не звучат перфектно, докато не намерят идеалната лирика. Сега два клика в интернет, рими на ниво 3-годишно дете и бам - вече е в Ютюб, Спотифай. Музиката не е на музикантите, а на продуценти или безработни богаташчета. Може би трябва да приемем, че това изкуство се изчерпа.

Така е както си написъл ,само за Фреди и Куин е малко пресилено.Чел съм биографията на Фреди(Лаура Джаксън),а и историята на Куин на Марк Блейк(солидна тухла),та там пише че и преди Мюнхенският период на Фреди и особенно след него ,горе долу музикалната му музата се свежда до влиянието на алкохол ,кока и секс.Фреди първоначално е бил хетеро ,в по късен етап се е изпедерасил,и това много добре се чува а и вижда .Но е така истинска рок соул поп и тн музика се композираше а и свиреше до към средата на 80-те.За илюстрация да кажа че примерно първите 5 албума на Блек Сабат са записвани в студио на 1 сесия всички инструменти и Ози заедно.Де факто концертен запис.Така е било - свирене свирене и свирене до съвършенство.Така бях до Ню уейв вълната почти всички и бели и черни.Постепено всичко се изроди и в момента почти няма музика а компютърна дигитализирана машина за пари.Добре че има металурзи и джазмени които подържат истинските корени на музиката.

Музикалният вкус в световен мащаб е тотално изкилифинчен, като се лансират само боклуци, които получават милиарди гледания, а истинската музика стои заровена някъде в недрата на Youtube и само който знае какво търси, може да го открие - няма шанс нещо стойностно да се покаже на първата страница на Тубата като предложение за слушане - там са Хари Стайл, Тейлър Суифт и компания.