Оневиниха въглехидратите за напълняването, мазнините са виновни

Учените са експериментирали с 30 различни диети, давани на мишки за период от три месеца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха-ха, ама вие сте откачени с тези тъпи уж научни открития. Яжте това, после е вредно, друго е полезно, после ви разболява, ей, никой нищо не знае и разбира, само тъпи приказки и коментари. Народе, яжте каквото ви се иска! Но.... има и смахнати хора, които каквото прочетат, веднага започват да го спазват и после се чудят защо са болни.

Хидрогенираните мазнини са много опасни.Наситените и ненаситените се изчистват със спорт и диета.Хидрогенираните мазнини са близки до пластмасата и се натрупват в клетките и водят до рак, тумори и инфаркт.Масово се използват в храните продавани в България.Затова сме на трето място по смърност в света от рак, инфаркт и инсулт.

И Путин разбира се.

Бе ти ми дай свинско и винско, мила мамо, па не питай...!!! И без тва по-умен и убаф нема да стана...

Едва ли сланините и мазнините директно стават такива при човека. Най-вероятно и те първо се превръщат в глюкоза и после отиват на съхранение част. Глюкозата е основна енергия в организма и без нея сме мъртви. Захарта пък била свързана молекула глюкоза с фруктоза, последната пак се преобразува в глюкоза. Не се харасва захарта, защото е прекалено чиста и не носи други хранителни вещества. Но е абсурдно това което те държи жив (глюкозата), да го наричаш вредно. Като с кислорода, без който хем не можеш (друга енергия), хем води до мутации и от там остаряване. Просто хората сега се тъпчат с много храна. Не се усещат навреме, че са се наяли. Не ползват същият физически труд и ходене пеша. Лошото е, че не само на запад надебеляват. Вече тук процеса си върви и е напълно валиден за у нас. Хората стават по-дебели. Има трениращи, но това си личи само по мъже. Жените са много по-запуснати, напук на пропагандираното гонене на някакви форми при тях. Макар тук още да не правят предавания, за красавици над 200кг., като в САЩ.

Инсулина трупа мастни резерви да го е....

Аз пък открих, че топлата вода мие по-добре от студената. Къде да го патентовам? P.S. Ако искам съвет какво да ям, ще ида на диетолог. Ама на такъв, с нормален телесен индекс - не с наднормено тегло. Хайде, със здраве!

Аз открих топлата вода. Ще делим.

Глупости! Дебелее се от много ядене. И от ябълки се дебелее, зависи колко ще ядеш. Може 200 мл олио да пия на ден, няма да надебелея, защото има 1600 калории, което е под минимума. Колко е здравословно и приятно е друг въпрос. направо вдигам кръвно, като започна да чета подобни измишльотини и тъпи съвети на изкарали 1 месец курс нутриционисти.... и разбирам много, бях 150 км, сега съм 65. Така че ми е много ясно за какво иде реч.

150 кг... грешка, на вдигнах кръвно от глупостите, които се пишат....

еее що така бре моме, нали трябвало да ви харесват каквито сте, виж Ашли как прави реклама на бански ... е малко свински модел ама модел т.е. яж до пръсване и само си лежи, спортната фигура е за смотаняци

няма кой да ги оневини, но и Дир-а също. За глупавата статия. Поне да не и бяха сложили това скудоумно заглавие. Да бяха написали нещо от рода "Опитват се да оневинят въглехидратите?", а то излиза, че става дума за научно доказан факт...

е повече от неубедителен, по-точно обектът на изследване - мишките. Ами че тези мишки изгарят въглехидратите, тъй като постоянно са в движение. Опитайте се и вие да щъкате по цял ден, яжте въглехидрати и няма да напълнеете. А мазнините се изгарят по-бавно и то когато няма достатъчно въглехидрати, които да осигуряват нужната на организма енергия. Ето защо неусвоените мазнини се трупат...

По-идиотска статия трудно може да се издири! Очевидно е спонсорирана от сладкарския бизнес! Някой по-горе умно беше казал, че в математиката и биохимията трудно се променят нещата. Излишните въглехидрати, които организмът не може да оползотвори (няма екстремно големи енергийни разходи ), превръща в мазнини. Въпросът с фруктозата и нейната "полза" вече окончателно е изяснен. Една от сполучливите и успешни диети е LCHF(Low Carb High Fat) на шведския лекар Андреас Енфелд. Основната идея в нея е консумирането на минимално количество въглехидрати (без тях организмът не може - те са основният източник на енергия на организма) и повишено количество мазнини...Многото опити с тази диета показват повече от добри резултати. Е, под мазнини не се разбират хидрогенирани мазнини и маргарин, пълни с транс мазнини...Зехтин, масълце, малко сланинка, тлъсти рибки... Добре е преди да публикуват подобни пасквили с още по-помпозни и тъпи заглавия, да се консултират с компетентни хора. Пък дори и да ровнат в интеренет, пак ще поумнеят.

Всеки биохимик е наясно, че неусвоените въглехидрати се трансформират в мазнини. Какво точно сте опитали да цитирате?

Абсолютни ГЛУПОСТИ!!!!

Явно навсякъде по света е започнало голямото раздаване на дипломи. Който може да се докопа до някакви пари, прави малоумни доклади единствено с цел да докаже изразходването на средства. Ясно доказателство за залеза на този тип начин на мислене.

Някой виждал ли е мишка 8 часа на бюро пред компютър, както и човек да се щура нон стоп на бърз ход по 8 ч.? Изводи?

не знам за китайските учени, но достатъчно други учени са доказали - метаболизма на въглехидратите и до какво води той. Ако някой желае, пише го в интернет. Не е много сложно и не е тайна. Тва биология и математика, която както и да я вртиш и сучеш - все до един извод води. Който иска да си яде сладко и хляб, ама после да не се оправдава, че е дебел и в дир-а написали, че не било така!

щом като са го казали китайските учени - няма две мнения по въпроса Само не знам да се причисля ли към организма на мишките, досега. вярвах на Дарвин за маймуните. Някъде бях чела, че организма на свинете е най-близко до този на хората

Поредният идиотизъм, преписан малоумно от дирнишките олигофрени! Аре да си направят опит -- всеки ден яко плюскане на рафинирани въглехидрати, да се измерят на тегло, холестерол и триглицериди преди експеримента и 3 месеца след това! А дебелите да спрат всички бързи въглехидрати за 3 месеца и да пишат после...

Много невярна и глупава статия. Определен тип мазнини в комбинация с бързи въглехидрати(тези с висок гликемичен индекс) предизвикват това удоволствие и ни се иска да ядем още, а не само и единствено мазнините(еле пък всички мазнини). Какво казват в статията: надебелели са мишките на които са давали повече калории. Е, добър ден! открихте топлата вода!

Мухайте ежедневно торти, вафли и пр. изкуствени сладости 9 години и паралелно 9 години салата, потопена в зехтин, та да видим мазнините или въглехидратите са криви.

Изключително зле написана статия,пълна с неверни твърдения. Тук хората имат дори минимална представа от биохимия на човека(метаболизъм и тн). Мазнините като цяло са доста полезни, тъй като доставят доста енергия на тялото а не малка и лъжлива като захарите (въглехидрати). Всичките ни мембрани (клетъчно ограничителни пособия са от мазнини или производни). Протеините са много важни (градивен елемент). Съгласна съм,че вафлите и прочее изкуствени мега сладки неща и неспортуване водят до дебелеем и объркване на хормони и прочее. Дир.бг отново фейл Успех!

да, защото като ядеш въглехидрат, кво става с него?! Става на мазнинка! Така, че ако ядеш захар, все едно ядеш мас. Даже по-добре да ядеш мас, че в нея ще има аминокиселини. И няма да ти я метаболизира черния дроб. Успех им пожелавам на тия дето си мислят, че ще "изгорят" една кутия бисквити или един литър кола!

Да,прав си захари-мазнинки....но мазнини-окислително фосфорилиране,АТф и въглероден диоксид и водичка. Понеже имат повече водород от захарите,повече енергия а и пустите мембрани (кардиолози,е има и гликолипиди) Оххх

стимулираха центровете за възнаграждения в мозъка и повече ядене." не е написано колко е възнаграждението на мозъка за един работен ден ?????????

Причината за "пълнеенето" и болестните състояния, са НАСИТЕНИТЕ МАЗНИНИ. Такива са палмовото масло, маргаринът, животинските мазнини. Те са и причината в организма да се натрупват така наречените, ВИСЦЕРАЛНИ МАЗНИНИ. Тази истина обаче е "неудобна" за деятелите в хранителната индустрия и затова човек се добира до информация за нея. Но когато се РАЗБОЛЕЕ, едва тогава започва да се интересува за причините, идващи от хранителните навици.

Баце, много си тъп - Чул си един лаф - Висцерални мазнини и го фъргаш като гюбек - Сега да те светна как стоят нещата с коремните (висцерални) мазнини за да знаеш - знанието е сила. Та тези мазнини се стимулират основно от процеса на синтез на свободни и несвободни мастни киселини от черния дроб. За твоя изненада, този синтез се прави от...въглехидрати - основно фруктоза (която е къмто 50% в бялата захар) и при повишена нива на консумация на глюкоза (тестени храни, нишестета). Та да знаеш - не от мазнини се получават - чисто биохимично. Отлагат се първо в черен дроб и после около вътрекоремните органи. Само много рядко хората с общо затлъстяване не се манифестират с изразен тумбак и паласки. Тези хора са само дебели, но са метаболитно здрави. Хайде стига толкова лекция, че ще те заболи глава ако трябва да влизам в подробности. Статичта е освен тъпа и твърде гнусна, защото вероятно се финансира от една кохорта престъпници като Кока Кола, Нестле и прочее ОПГ скрити под шапката на ХВП...

ако ядеш сланинка, тя не отива да се преработва от черния дроб! Яко пийнеш количка, натоварваш черния дроб, все едно си гаврътнал една водка. Само той може да метаболизира тия въглехидрати. Има си име за веществата, който като попаднат в тялото, само черния дроб може да се справи с тях.

Fake news!! Много малко сте написали, че трябва да са въглехидратите-само 30% от калориите!! Лелеее, ще фалираме, ако не са поне 99%!! Шегата настрана - статията е пълна простотия, вероятно е спонсорирана от хранителната индустрия, пряко следствие на която са дебелите американци, българи и всички болнави (които пък фармацевтичната индустрия посреща с отворени уста ). Който е запознат с кето начина на хранене, знае от личен опит (както мен), че дебелеенето е ЕДИНСТВЕНО от въглехидрати, и най-сигурният начин за отслабване е чрез елиминирането им от диетата и постигане на 70% от калорийния прием от ЗДРАВОСЛОВНИ мазнини (не от МакДоналдс, де). Айде който има акъл, нека бъде здрав. За другите има Kraft, TV, Big Pharma :-)

Пълни глупости. Спрете хляба, захарните изделия, картофите, ориза и варивата. Яжте само салата и месо /колкото искте и от двете, без ограничения/ и ще видите как за 3-4 месеца ще махнете 10 килограма. Пък те нека въглехидратите да не са виновни за напълняването.

Вече три месеца не ям хляб и сладкиши ( вафли, торти и десерти), не броя калории и количество храна ...... и съм минус 4 кг.

Сигурно зависи дали си била 40кг или 400кг. Така че би трябвало да е относително. Лошото е, че белтъците най-вече вървят с мазнини. По-чист може да вземеш от някакви продаващи за фитнес. Макар въпроса е доколко може да им имаш доверие, дали не са стъргани кости. Може да ядеш сухо мляко и белтъци на яйца - то сигурно най-много се доближава до голяма доза белтъци - на английски протеини. Някакъв съветски щангист бил ял по 36 яйца на закуска. ;) Всъщност жените би трябвало да се допитват от културистите. Те имат много опит, макар и с по други цели. Може би става и с мисловно настройване и промяна на метаболизма, но това е сложно. Вероятно най-лесно е нещичко да се смени в живота на човек. Примерно да ходи някакво разтояние пеша, вместо с кола и това да се превърне в част от ежедневието.

Как няма да ги оневинят, кой иначе ще купува милиардите тонове тестени боклуци?

Пълни глупости.

Сладките продукти са изкуствени и късни в човешката цивилизация. Основния подсладител е естествения пчелен мед, който преди 2 столетия е бил изключителен лукс. Днес организма е неспособен да се справи с изкуствено създадените подсладители. Същото е и с въглехидратите - някога основния източник на енергия е бил хляба с двойна естественна ферментяция. Натуралния хляб се разгражда на 100% до 30 минути и дава голямо количество енергия за....работа на полето. Не пред ТВ с изкуствени подсладитили, изкуствени въглехидрати, изкуствени трудови отношения. Въглена и диаманта са все въглерод....но?!

много по-сложно е е достатъчно човек да потърси информация или специалист. А какво общо имат протеините, при положение, че те са градивния материал и се разграждат от организма последни, направо не разбрах