При какви условия жените пълнеят по-бързо от мъжете? Мащабен анализ дава отговор

Учени са сравнили социалните контакти на 30 000 души между 45 и 85 години с индекса им на телесна маса, обиколката на талията и други фактори

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Попитах слаба колежка какво е хапнала вчера? Отговорът й беше: "Сутринта - ябълка, наобед - една филийка с едно доматче и парче кашкавал, за вечеря - салата". Отново я попитах дали е на диета, а тя ми отговори, че винаги така се храни. Даааа........., но според мен това не е хранене, а просто залъгване на организма. Не всеки може да издържи с такова хранене.

Поредната статия за слаби и дебели. В България има някаква мания в това да си клечка, докато населението масово пуши и яде боклуци. Това да си слаб не е гаранция за здраве, както и обратното -има пълни хора които са активни и клинично здрави. По-скоро тук опира до естетически идеал за слабото и атлетично тяло, което за много хора е нереалистично. Тук троловете много обичат да се изказват - нито сте диетолози, нито лекари. Ако беше толкова лесно дебело хора нямаше да има.

Причина или следствие е "самотата"? Дали пък не са противни (като характер) и затова са сами? От което се депресират още повече, лежат по цял ден, ядат шоколад ... Нормалните хора не могат да са самотни. Те са интересни и са търсени за приятелство и връзка.

За мъжете със сигурност е вярно! Женените са доста склонни да пълнеят. Когато попитали един женен мъж защо е надебелял, след като се е оженил, той казал следното: Когато бях ерген и се върна вечер от работа, вдигна капака на тенджерата и гледам - там все едно и също, и аз изляза да Е б А нещо. Като се ожених и се върна вечер от работа, вдигна юргана от леглото и гледам - там все едно и също, и аз ида в кухнята да ям нещо. ;-)

Когато бях омъжена качих много килограми, защото постоянно пазарувах и готвех. Беше ужасно. Сега когато съм "самотна" отново съм си във форма и съм си аз. Хапвам си нормално, каквото ми се иска, карам си отново колелото, ходя си на планина...

Сега, когато си самотна не готвиш и не ядеш ли?

"Самоттата" има редовен и пълноценен секс. На село казваме: Хуй оправя, хуй разваля!

Няма нищо общо със семейното положение. Много омъжени/женени хора се чувстват по-самотни във връзката си в сравнение, когато са били наистина сами.

По-добре “самотна”, отколкото някой боклук да ти трови живота.

Те нека да готвят вкусно и да хапват повече, а после се чудят защо дебелеят. Спасението е малко ядене и повече движение.

А моето проучване показва, че всичко е до ЕдИньйето. Личен пример. Сядаме с колеги и колежки на ресторант. Мъжете си поръчваме салата и основно ястие, а една от колежките салата, пилешки хапки (голяма чиния), основно ястие и десерт. Познайте дали колежката е пълна, или слаба. Разбира се има хора с нарушен метаболизъм, хормонални смущения, но впечатлението ми е, че 95% си е от единьйе.

На мен ми е било интересно и съм наблюдавал какво хапват доста пълни жени в ресторант, както и подобни мъже. За мъжете е вярно, че яко хапват и пийват, но повечето от дебелите жени се хранеха доста скромно и далеч от прекаляването.

хе хе, социалните контакти на мъжете са на маса с биричка, самотните жени са в къщи със сладичко, няма нужда от " изследване "?

Вярно. Самотните и нещастните си хапват сладко. И така като напълнят вероятността да си останат самотни се увеличава. То не че няма мъже в компанията на които биха избрали по-добре да са сами. Ама тогава влизат в категория нещастни и пак им се хапва сладко.

МЕТАБОЛИЗМА и на мъжете и на жените се поддържа само по 1 начин - ХОРМОНАЛНА АКТИВНОСТ. А последната АКТИВНОСТ спира при липса на секс - независимо дали е по "естествен начин или "в едноличен състав". Децата и старците си приличат по 1..... при тях няма хормонални процеси!

При тях няма хормонални процеси!!!!! Абе защо пишеш глупости за неща, от които явно не разбираш?