Развенчани митове за кърменето

Как влияе дългото кърмене върху здравето и развитието на бебето?

Обратно в новината

Коментари - Развенчани митове за кърменето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най обичам мъже да се изказват по женски въпроси. Като износиш и родиш едно дете, тогава давай акъл.

Кой да се изказва? Ако не верваш - гледай демографията, какато и гей-парадите...

Всичко е вече инвитро, цезарово, силикон и сухо мляко. После защо са кекави децата. Да не говорим за постоянното тъпчене на децата с разни сладникави сокчета и джънк фууд

Не се казва, кой е платил за проучването..... Навремето, в един не излизаш вече вестник имаше заглавие: " Който плаща шампанското, той ближе ц...те" И всеки е прав за себе си!

Това някаква шегичка ли е? При това положение - нищо чудно, че 80% от населението са дебили...

Аз преди да родя - кърменето след една година е абсолютно излишно. Аз след раждането - кърмих до 1 година и 11 месеца. И не съм изпитвала никакъв дискомфорт, болка и пр. Беше си удоволствие. Само в началото след раждането до края на първия месец усещах маточните спазми при свиването на матката, но пък много бързо си събрах корема - точно един месец бях по-добре от изходна позиция.

То и да раждате ви не требе! Я не си разваляйте рахатеца! И се занимавайте с мъжки и джендърски работи...

Кърмих 1 година и 10 месеца. Най-прекрасното чувство на света... АМ съм давала 7-8 пъти, когато е имало толкова интензивен разтеж, че бебето сучеше нон-стоп, а на мен ми е трябвало известен период да отговоря. Синът ми пиеше не повече от 20-30 мил и отказваше АМ. Наистина първите 2-3 месеца са най-трудни, но после всичко е като по вода. Синът ми спи при мен, няма проблеми с отделянето, защото цялото това време, прекарано заедно, му е създало чувство за сигурност и конфорт. На градина тръгна на 3 години, и до днес ходи с огронмо желание и когато е на ново място, с хови деца, веднага се включва в игрите. Говори много, много е активен и е слабичък, въпреки че гледа и телевизия за ужас на едни други "големи специалисти" - психолозите. Кърменето е голямо предизвикателство най-вече за майките, които искат да живеят както преди - с много социални контакти и да могат да ходят на почивка без детето. Това не е възможно, когато кърмиш. Кърменето е предизвикатество и за съня (защото кърмата се усвява по-лесно, бебето огладнява и трябва да се храни по-начесто), както и за килограмите на майката, защото в по-късните месеци - 5-6-7, когато захранването е още в началото, бебето иска да суче по много и майката трбява да си хапва повече. Относно размера на гърдите - аз бях и останах с изключително малки гърди преди/през бремеността и по време на кърменето. Нямам идея как е възможно, при консултация с мамолог преди година, разбрах, че това дали една майка може или не може да кърми зависи от обема на паренхима в гърдата, а масната тъкан може да изиграе лоша шега като зашуши млечен канал. Така че пожелавам на всчики майки да имат структура на гърдата, която позвялява кърмене и в никакъв случай да не се октазват. Няма нищо по-красиво от ангелското лице на детето и блаженството, което се разлива по лицето му, когато засуче. Когато цялото му тяло се отпунсе по време на хранене и започне да потрепрва на моменти от наслада. И накрая заспи спокойно и сгушено в мама.

Наистина сте откачени... Ужас!

Най-сетне една стойностна статия

Първият го кърмих 2г и 9мес (захраних на 6,5мес) Вторият - 2г и 8мес (захранен на 8,5мес.) Смятам, че захранването преди 6мес е зле за децата; ако се водим по тях ще е към 8-9мес; в края на крайщата за къде да бързаме?! Цял живот ще са на "твърда храна". а тия митове с "коремчето да свикне", "да се научи да дъвче" са тотално смешни...

Ако не се лъжа, богатирът Иля Муромец беше бозал до 25 години ...

Е оцеляло човечество без изкуствени храни хиляди години. Просто не мога да се сетя. Жена ми кърми и трите ни деца до 1,5 година. Чак когато навършиха 2 ги записахме на ясла, когато нямаха нужда от памперси. Затова има майчинство. Да си с детето. Не в мола.

Ааа, знаеш ли Нестле какви хубави изкуствени млека правят, за какво ще се мъчи човек. То все тая. П.С. аз също съм кърмила и двете ми деца и след годинката.

С мъж стават тия неща, не бива да е сама жената!