Коментари - Силвена Роу застреля от упор готвачи с веган храни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тие вегане са като джендърите. Нещо, като нищо. Прости тревопасни.

Това кавичките за нищо ги нямате! Не ви се разбира какво пишете, годни сте за уволнвние.

Гешев задържа ли я, за убийство с умисъл? Не ги гледам, но как може да участва веган! При следващ ледников период, са първите заминали си. Ескимосите какво ядат? Ами на Хималаите зимата? Пропагандирането от веганите е заплаха за просъществуването човечеството, като му ограничава ресурсите за храна.

Аз

Въобще нямам представа за какво става въпрос и кои са сичките тес отрепки. Въобще нямам телевизор. Имам 6м х 2м библиотека и никъде там не се споменава силвена роу. Ибаси кефа...

Кой е дал разрешително за огнестрелно на говачка!?

Тук не е нито Северния полюс, нито надморската височина е над 2000 метра. Ако си професионалист, трябва да разпознаваш тези продукти. Българската кухня традиционно е млечно-зеленчукова, чак веган не е. Санким старците ти са яли телешки опашки 365 дни в годината. Един отличен кулинар трябва да има добро обоняние и небце. Очевидно Добата няма. Вкусовите рецептори се изагарят по различен начин. С люто, например. Хората израстнали на по-топли места, където се яде много люто и подправки, намират нашата кухня за изключително безвкусна. Отличният кулинар би следвало да импровизира и да може да приготви нещо приятно за сетивата с каквито продукти разполага, дори да не са му познати. За целта обаче е нужно да имаш сетива и да можеш да усетиш вкуса и аромата на продуктите. Гастрономът има сетива, системно преплюскващото животно - не.

Гледах предаването снощи. Някакъв кърджалийски тип отказа да поеме онговорност като капитан за загубата на отбора си и реши да се размени с някой, който си скъса задника да се справя добре. В случая Теодора. Ударът за нея беше психологически. Жената се почувства използвана, пожертвана и предадена. Отделно шокът от задачата за приготвяне на веган храна. И от мен да го запомните. Педерастията и мъжеството са състояния на духа.

И аз така, бе майна! Мойта библиотека е доста по-голяма, наследствена, имам толкова много книги, че дори дълъг човешки живот няма да е достатъчен, за да бъдат прочетени. Но и аз, също като теб, вместо да ги чета, седя, чета и пиша тук! Не е ли тъжно?!!

Вегански глупости. След " супер" храните се почва с разните добавки и т. н., щото организма има нужда и от месо. Цялата тая веганска история ми напомня на спанака , дето уж имал много желязо.

Явно съм израстнал в много бедно семейство. Старците много постеха, баба ми беше билкарка и такава кулинарка, че няколко бобчета и малко тревичка да хвърли в една тенждета и можеше да си оближеш пръстите. Това - проста, селска, неука жена. А тук някакви хора, които се имат за кулинари, изпадат в шок от това, че трябва да сготвят постна храна. Странно е, странно е и защото българинът се има за православен на думи, а това е свързано с консумация именно на постна храна през по-голямата част от годината. Хората дотолкова ли са се откъснали от корените си? Жените наистина ли са спрели да готвят и разчитат на полуфабрикати и топлия щанд в Била?!!

Заклет веган била, ама похапва месо кат й сервират!Как става тая работа?Веган, ама друг път!Айде у лево...

Уау,каква драма,какъв съспенс.Абе кой ги гледа тия предавания?

Аз

Тъжно е. Аз, например, не съм диванен специалист. Не пиша от дивана. Аз съм кревтен специалист, щото пиша от кревата. Пък и по други причини... На шкафа зад главата ми в момента има ШЕСТ книги, прочетени в различна степен, които чета според каквото ми е кеф. И след малко ще се върна към някоя от тях. Жалкото е, че научих, че на планетата съществувало нещо, наречена силвена роу.

Неприятно някой да си налага вкуса на други,които не харесват такава храна. Нито е приятно да те карат да готвиш, нещо, което нито си виждал, нито си чувал, нито знаеш как се готви.

Кой ги гледа тия велики шефовете и техните хахави ястия

Имало предаване за ..... готвачи??! Колко мъка по този свят.....

Като не си ги виждал тези неща, че и не си ги чувал дори, каква работа имаш в това предаване?!?

От тримата жури, добрия готвач е единствено Андре, другите двама са статисти.Мога да се обзаложа, че Силвена и татуирания червей нямат представа от българска традиционна кухня. Защо не издърпаха една баница, не направиха един зелник, хубав гювеч, кавърми запеканки и др, трябва да промотираме нашенското. Кой го интересува какво яде НАСАКОТО ЯКАТА от Токио.

Батко, ше си режеш лук до края на живота, и ше говориш как гроздето е кисело. Все едно някой изпълнител от оркестър да започне да плюва по солови изпълнители.

Със сигурност ще те бия и на резане на лук, там май ти е комплекса.

Всички ни баби бяха Магьосници над селската печка. От моята мила баба Мария се научих да готвя. Мъж съм. От спомените ми като дете, 7 години гледано от нея. Печката гореше зиме и лете. В ранна пролет или късно есен до печката цвърчаха току що излюпени пиленца в кашони. Яйце от кокошка опечено върху печката на парче вестник ме засищаше за цял ден. Когато баба заколение кокошка, първо изпичаше в жаравата дробчетата и ги даваше на нас децата. Даваше ми да пия току що издаденото мляко от овцете, още с овчите "барабонки" в котела. Всеки път минавайки край печката обирах с пръст каймака насъбран в млякото на огъня. Дядо носеше, като овчар, Зяешки хляб и сирене - хляба и сиренето които не е доял през деня при пашат а на селските овце. Аз вярвах че това е от Зайо Байо и ядях като никога вкусният изсъхнал хляб в торбата на дядо и пожълтялото сирене. Дядо носеше по торба печурки събрани в полето след овцете. Баба правеше фантастични каши с тях. До днес аромата на дивите печурки, дребни и вкусни, се носи пред носът ми. От тези спомени станах заклет чревоугодник и за да изпитам вкуса отново трябва сам да си сготвя. Баба готвеше само със свинска мас и кашата бе основното ястие. От лучена каша, през уникалната бакла с джанки и с овче кисело мляко, през пилешко, свинско, през мидите и рибата която като деца ловяхме в селската река. Ставаха фантастични манджи. Дядо вечер препичаше пърливки на печката и до днес не мога без вкуса на току що изпечената червена люта чушка. Греяна ракия или греяно вино са част от моите "кулинарни екстри". Наденица свалена от пръта с наденици и леко запечена в дървената жарава на печката няма с какво да се замени по вкус. Днес купувам спирулина. Това е добавка. Не е храна. Полезна е поради богатото съдържание на хлорофил и белтъци. Дори прясно разтворена с вода се пие насила. Ако престои няколко часа има мириса на онова, което плува в морето. Купувам и тамаринд - заради полезните вещества. Но това е не е за наяждане. Нищо не може са замени аромата на чубрицата. Гозбата не е българска без чубрица. Не говоря да изобщо за Нежната Царица на подправките - Мащерката. Няма нищо по-красиво от планинско било осеяно с мащерка и горска полянка осветена от слънцето с огромна Сърнела разхубавила се по средата. Като див звяр усещам ароматите им от далече. И след поезията- действителността: въпреки суперхраните, индианците в Америка НЕ ПОЗНАВАТ ПРОЦЕСА НА КВАСЕНЕТО. До днес такосите от царевично брашно се приготвят без заквасване. По първобитен начин се забърква брашното с вода и разстлано се пече за минути за да се втвърди. Шеф Готвачкато определено не знае, че Дивата пшеница - ЛИМЕЦА е най-суперхпаната на всички времена и епохи. В България, заедно с овеса, те са естественно диворастящи. Тази Готвачка не знае, че Лимеца има ДВОЙНА ФЕРМЕНТАЦИЯ - веднъж брашното ферментира при закваснането и втори път в стомаха на човека. Така се усвоява на 100% и се отделя колосално количество енергия за ....оране и копане на полето. Не-случайно Хляба е основна храна на българина. Закваска се с естествената и живееща само на Балканите естественно Лактобацирикус Булгарикус. Днешните дрожди в хляба са създадени в нацистка Германия и са токсични паразити отгледани върху кокали след премахване на месото в кланниците. Това не е веганство! За войната са били нужни за бързо производство на хляб, но са чиста отрова. Тогава нацистите създават и заместителя на шоколада - Марцепана.

Не вярвам Силвенката да не яде месо, защото е понапълняла от миналата година. И дава много точна преценка за това как трябва да е месото сготвено - определено е месарка. Виждала съм вегани - слаби, сухи, а тя има съвсем друг вид. Но си е хубава жена!