Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 15 минути
Порции: 4

Продукти:

2 глави червен лук
2 с.л. мед
2 с.л. червен винен оцет
1 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
8 филии хляб за тостер
12 филийки сирене чедър
80-100 г заралийски салам "Аз ям!"

Меко масло на намазване на филиите

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на дребни кубчета и сложете в касерола заедно с оцета и меда. Гответе 10-15 минути на средно силен огън, докато лукът омекне, като разбърквате от време на време. Посолете и подправете на вкус и свалете съда от котлона.

Нарежете салама на тънки филийки.

Върху половината филии сложете по 2 филийки сирене. Отгоре разпределете лука, сложете по 7-8 колелца заралийски салам и покрийте с останалите филийки сирене.

Поставете отгоре филийки хляб, притиснете леко и намажете с масло.

Поставете сандвичите в преса за сандвичи с намазаната страна надолу, намажете горните филии с масло и запечете до златисто.

Готовите сандвичи разрежете на две и поднесете веднага.

Още интересни и вкусни рецепти ще намерите в сайта на "Аз ям!".